ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Νίκος Ανδρικόπουλος: Αυτός είναι ο Έλληνας πρωταθλητής που κατέκτησε το ασημένιο στο τριπλούν

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
Ο Νίκος Ανδρικόπουλος με την ελληνική σημαία μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου EUROKINISSI

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος τερμάτισε δεύτερος με ατομικό ρεκόρ στη σεζόν στα 16.58μ. στον τελικό τριπλούν στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Ποιος είναι ο 25χρονος Έλληνας που χάρισε στη χώρα μας το ασημένιο μετάλλιο και το πρώτο στη διοργάνωση.

Το βράδυ της Παρασκευής (3/3) η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Τουρκίας.

Ο συγκλονιστικός Νίκος Ανδρικόπουλος έγραψε ιστορία, καθώς στο πέμπτο του άλμα πήδηξε στα 16.58 μέτρα κι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτό μάλιστα, είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας γενικά στο τριπλούν σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ και το 16,58μ. είναι η καλύτερη επίδοση που έχει κάνει ποτέ Έλληνας αθλητής στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Η προηγούμενη ανήκε στον Δημήτρη Μίχα από το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου του 1982 στο Μιλάνο με 16,52μ.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρικόπουλος

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1997, έχει ύψος 1,86 μ. κι από μικρός κάνει πρωταθλητισμό στο τριπλούν, ενώ του αρέσει στον ελεύθερο χρόνο του η φωτογραφία και τα video games.

Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής και πτυχιούχος του τμήματος ψηφιακών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ζει και προπονείται στην Αθήνα.

Μαζί με τον Ανδρέα Πανταζή θεωρούνται διάδοχοι του Δημήτρη Τσιάμη, τίτλος που επιβεβαίωσε περίτρανα την Παρασκευή, καθώς τα 16.58μ. είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στον κλειστό στίβο.

Προπονητής του είναι Δημήτρης Βασιλικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές. Μέχρι πέρυσι ήταν στην ομάδα του Γιώργου Πομάσκι.

Ο σύλλογος στον οποίο ανήκει είναι ο Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς στην Παλλήνη. Μέχρι στιγμής οι κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν τα δύο χρυσά μετάλλια σε βαλκανικά πρωταθλήματα.

Στο Βαλκανικό ανοικτού στίβου, που έγινε στη Σερβία το 2021, έχει σημειώσει μάλιστα και το ατομικό του ρεκόρ, που είναι στα 16,73μ, με την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του να είναι στα 16,39μ.

Κάπως έτσι, το άλμα στα 16,58μ. είναι συνολικά η δεύτερη καλύτερη επίδοσή του. Τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά του έλειπε το μεγάλο άλμα.

Διακρίσεις

  • 2019 18ος 15,63μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, Γκέβλε
  • 2021 13ος 15,61μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Τορούν
  • 2022 12ος 16,05μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Βελιγράδι
  • 2022 19ος 15,39μ. πρ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο
  • 2023 2ος 16.58μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Τουρκία
TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ