ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ και καλοί φίλοι του Εμμανουήλ Καραλή στο Fly Olympia στις 12 Ιουνίου

Ο Εμμανουήλ Καραλής φωτογραφίζεται για τη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Εμμανουήλ Καραλής φωτογραφίζεται για τη συνέντευξή του στο SPORT24 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ, και καλοί φίλοι του Έλληνα πρωταθλητή Εμμανουήλ Καραλή, θα συγκεντρωθούν στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Ιουνίου για το Fly Olympia.

Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα διοργανώσει για πρώτη φορά το δικό του street pole vault event, στο μέρος έχει τη μεγαλύερη αθλητική ιστορία του κόσμου, την Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, μία σύγχρονη αρένα θα στηθεί έξω από το Δημαρχείο της πόλης, όπου κορυφαίοι άλτες θα αγωνιστούν με στόχο τις εντυπωσιακές πτήσεις και το πλούσιο θέαμα.

Ήδη, φίλοι και συναθλητές του Καραλή από το εξωτερικό έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους όπως οι δύο Γάλλοι πρωταθλητές Τιμπό Κολέ (ρεκόρ 5.81μ) και Ματιού Κολέ (ρεκόρ 5.63μ) αλλά και ο Νορβηγός κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.83μ), Πολ Χάγκεν Λίλεφος.

O Αυστραλός πρωταθλητής Κέρτις Μάρσαλ, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, με ατομικό ρεκόρ 5.87μ θα παραβρεθεί επίσης στο μίτινγκ του Μανόλο. Από τον αγώνα δε θα λείψει ούτε ο Πολωνός πρωταθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (ρεκόρ 5.93μ).

Το ίδιο ισχύει και για το Βρετανό πρωταθλητή, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.80μ), Χάρι Κόπελ ενώ το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ για την Αρχαία Ολυμπία θα κάνει ο Αμερικανός άλτης Άντριου Ίρβιν (5.88μ).

Φυσικά, δε γινόταν να λείπουν οι Έλληνες αθλητές από ένα μίτινγκ που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Γιάννης Ρίζος, που μόλις πριν λίγες μέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5.50μ, και ο Πέτρος Χατζίου με ρεκόρ 5.55μ θα αγωνιστούν στον διεθνή αγώνα.

Το διεθνές μίτινγκ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον σύλλογο «Απόλλων Πύργου» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγός επικοινωνίας του μίτινγκ είναι το Sport24.

Το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ (LIVE). Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

TAGS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ