ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό Στίβου: Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Μόναχο

Ευρωπαϊκό Στίβου: Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Μόναχο
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Πρώτη (και μακράν ταχύτερη των άλλων) τερμάτισε στον αγώνα των 35 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο της χώρας μας στη διοργάνωση του Μονάχου.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην!

Στη διοργάνωση του Μονάχου η 38χρονη δρομέας έκανε άλλον έναν σπουδαίο αγώνα, ένα μήνα μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Ντρισμπιώτη κάλυψε τη μεγάλη απόσταση σε 2:47.00. Αφού ήταν σταθερά στις πρώτες τρεις θέσεις, η Ελληνίδα αθλήτρια άλλαξε τον ρυθμό της μετά το 29ο χλμ, απέκτησε μισό λεπτό διαφορά από τη δεύτερη θέση και άρχισε να ξεφεύγει σταθερά.

Δεύτερη ήρθε η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονσάλες (2:49.10) και τρίτη η Βικτόρια Μαντάραζ (2:49.58) από την Ουγγαρία. Αυτές ήταν οι δύο αθλήτριες με τις οποίες έδωσε μάχη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μέχρι να φύγει μπροστά και να κερδίσει καθαρά τον αγώνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις άλλες ελληνικές συμμετοχές, η Κουρκουτσάκη τερμάτισε στην 16η θέση, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου εγκατέλειψε.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ