ΣΤΙΒΟΣ

Εξάμηνη φυλάκιση για τη Τζόουνς

Εξάμηνη φυλάκιση για τη Τζόουνς
τζοουνς

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επιβλήθηκε στη Μάριον Τζόουνς από τον ελληνικής καταγωγής δικαστή, Κ. Κάρας

Ο δικαστής, ελληνικής καταγωγής, Κένεθ Κάρας, επέβαλε την αυστηρότερη ποινή που θα μπορούσε, προκειμένου να σταλεί όπως είπε ένα μήνυμα στους αθλητές που κάνουν χρήση παράνομων ουσιών, ξεχνώνοντας τα αθλητικά ιδεώδη.
"Οι αθλητές έχουν υψηλή θέση στην κοινωνία, εμπνέουν, διασκεδάζουν και είναι πρότυπα για τον κόσμο. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου", είπε ο Κένεθ Κάρας.

Από την πλευρά της η Μάριον Τζόουνς που είχε ζητήσει από τον δικαστή να είναι όσο επιεικείς πρέπει και να την κρίνει όπως κάθε άνθρωπο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ξέσπασε σε κλάματα ενώ δήλωσε: "Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και πραγματικά ελπίζω να μάθουν κάποιοι άλλοι από τα δικά μου λάθη".



Παράλληλα, το δικαστήριο της ανακοίνωσε πως για δύο χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση και περιορισμό και για 800 ώρες θα προσφέρει κοινωνικό έργο, ενώ η εξάμηνη φυλάκιση θα ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου.

Η παλαίμαχη σπρίντερ, που ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου πριν από τρεις μήνες ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, αν και δεν βρέθηκε ποτέ "θετική" σε έλεγχο, είναι η πρώτη αθλήτρια, η οποία θα εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιο αδίκημα.

Η 32χρονη Αμερικανίδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, τα οποία υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη ΔΟΕ, ενώ η IAAF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματά της από την 1η Σεπτεμβρίου 2000 και μετά.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ