ΣΤΙΒΟΣ

Έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9'' 76 ο Μπολτ!

Έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9'' 76 ο Μπολτ!
μπολτ

Ο Τζαμαϊκανός, Ουσάιν Μπολτ, έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9'' 76, δύο εκατοστά του δευτερολέπτου δηλαδή πιο αργός από τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (9'' 74), Ασάφα Πάουελ

Ο 21χρονος αθλητής ήρθε πρώτος σε αγώνα που έγινε στον Κίνγκστον της Τζαμάικας με χρόνο 9'' 76, κάτι που σημαίνει ότι πλησίασε στα δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ, του οποίου είναι κάτοχος με 9'' 74 ο συμπατριώτης του Ασάφα Πάουελ. "Ήταν ένας καλός χρόνος για μένα και ξέρω ότι με λίγο περισσότερη δουλειά, μπορώ να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ", δήλωσε μετά την κούρσα στους δημοσιογράφους ο ασημένος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα, Μπολτ, για να συμπληρώσει:

"Είμαι απλά χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ σταδίου (το κατείχε ο Πάουελ με 9.84) μπροστά στους συμπατριώτες μου και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να προσδοκούν καλύτερα πράγματα από εμένα αυτή τη χρονιά.

Όταν είδα πάντως το χρόνο έμεινα πραγματικά έκπληκτος, καθώς πίστευα ότι είχα κάνει χρόνο γύρω στο 9.85".



Όσο για αυτούς που είδαν την... πλάτη του νεαρού Τζαμαϊκανού αυτοί ήταν οι Πάτον (10.12) και Μπέιλι (10.12), ενώ ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007, Σπίρμον, τερμάτισε πέμπτος.

Να σημειωθεί ότι δεν πήραν μέρος στη συγκεκριμένη ιστορική κούρσα ο Ασάφα Πάουελ, που είναι τραυματίας, καθώς και ο Τάισον Γκέι, ο οποίος προτίμησε να τρέξει μόνο στα 200 μέτρα, παίρνοντας την πρώτη θέση με χρόνο 20'' 00, αφήνοντας δεύτερο τον Τζαμαϊκανό Κρις Γουίλιαμς (20'' 78).





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ