ΣΤΙΒΟΣ

Χάλκινη η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο αφού με 4.80μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να μη συνέχισε το σερί των χρυσών, όμως αυτή τη φορά θα φύγει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το χάλκινο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, έδωσε μεγάλη μάχη με τη Σιντόροβα και τη Μόρις μέχρι το τέλος.

Τελικά, σταμάτησε τον αγώνα της στα 4.80μ. Η Στεφανίδη, ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.70μ. τα οποία και πέρασε με την πρώτη, στη συνέχεια ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 4.75μ και με την τρίτη τα 4.80μ. Μετά ο πήχης πήγε στα 4.85μ. όπου τόσο η Μόρις όσο και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφεραν να περάσουν, σε αντίθεση με τη Σιντόροβα που τα ξεπέρασε με την πρώτη!

Έτσι, η Στεφανίδη και η Μόρις αποφάσισαν να πάμε στα 4.90μ. για τις άλλες δύο προσπάθειες τους. Η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει και έτσι, έμεινε με το χάλκινο μετάλλιο. Αντίθετα, τόσο η Μόρις όσο και η Σιντόροβα το ξεπέρασαν η πρώτη με τη δεύτερη προσπάθεια της και η Ρωσίδα με την τρίτη. Οι δύο αθλήτριες συνέχισαν τη μονομαχία τους στα 4.95μ. όπου το ξεπέρασε μόνο η Αμερικανίδα η οποία και πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.04μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Φυσικά, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία για έκτη συνεχόμενη και όγδοη συνολικά σε επίπεδο γυναικών μεγάλη διοργάνωση θα ανέβει στο βάθρο. Το σερί της ξεκίνησε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Πόρτλαντ το 2016 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ακολούθησαν τα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και σε Πανευρωπαϊκό ανοικτού και κλειστού. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στην Πράγα και το ίδιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού το 2014 στη Ζυρίχη.

Μάλιστα, οι επιδόσεις της Στεφανίδη γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές εάν προσθέσουμε σε αυτές και το Diamond League. Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει την κορυφή τις δύο τελευταίες χρονιές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε μεγάλη διοργάνωση η Μόρις έχει να ξεπεράσει την Στεφανίδη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2016 στο Πόρτλαντ, ενώ η Σιντόροβα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στην Πράγα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου τελικού.

Αναλυτικά τα έξι διαδοχικά μετάλλια της Κατερίνας Στεφανίδη

Χρονιά Πόλη Διοργάνωση Θέση
2016 Πόρτλαντ Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού
2016 Άμστερνταμ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού
2016 Ρίο Ολυμπιακοί Αγώνες
2017 Βελιγράδι Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού
2017 Λονδίνο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού
2018 Μπέρμιγχαμ Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού

Η τελική κατάταξη του τελικού

Χάλκινη η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ