ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Αισιοδοξία για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από τους αρμόδιους φορείς

39     (  / EUROKINISSI)
39 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων φορέων εκφράστηκε η ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή τους στον 39ο ΑΜΑ, το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φορέων, που μετέχουν στον αγώνα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε την Τρίτη (27/9) στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και συνδιοργανvτής του αγώνα, Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Chief Marketing officer του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης κάθισαν μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, στο πάνελ των ομιλητών για να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός, αλλά και την αγαστή συνεργασία τους με την Ομοσπονδία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως συμπληρώθηκαν οι 15.000 διαθέσιμες θέσεις για τον αυθεντικό μαραθώνιο, αλλά και οι θέσεις για τον παιδικό αγώνα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως μόλις λίγες διαθέσιμες θέσεις έχουν απομείνει για τα 5χλμ. και 10χλμ. Επίσης ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, οι δράσεις, οι συνεργασίες και οι καινοτομίες του φετινού αγώνα (διαβάστε εδώ).

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, λόγω σημαντικών υποχρεώσεων. Χαιρετισμό απεύθυνε και η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Μαρία Παπαϊωάννου.

Γιώργος Πατούλης: “Προνόμιο της Αττικής να φιλοξενεί ένα ιστορικό αθλητικό γεγονός“

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πήρε τον λόγο και εξήγησε πως είναι μεγάλο προνόμιο της Περιφέρειας να φιλοξενεί αυτό το ιστορικό αθλητικό γεγονός εδώ, στην Αττική: “Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός γεγονότος μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Η συμβολή αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής είναι δεδομένη και είναι σημαντική καθώς καθιστά την περιοχή μας τουριστικό προορισμό ενώ ο αθλητισμός , γενικότερα, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ίδια τη χώρα μας.

Όπως είπε η Πρόεδρος (σσ. Σοφία Σακοράφα) μας συνδέει ένα κοινό χαρακτηριστικό, αγαπήσαμε την αυτοδιοίκηση ενώ η προσπάθειά της στη μεταξύ μας συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Επίσης μίλησε για την ενίσχυση του brand name μας, με τη διοργάνωση, που αποτελεί και τον γενικό πυλώνα της δική μας πολιτικής και μας ωθεί στο να στηρίξουμε αυτόν τον σημαντικό αγώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, 45.000 δρομείς, με περισσότερους από 10.000 να έρχονται από το εξωτερικό, θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ενώ περίπου 30.000 επισκέπτες θα βρίσκονται στην Αττική και 4.000 εθελοντές θα βρίσκονται εδώ, τους οποίους θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να συμβεί όλο αυτό“.

Ο Γιώργος Πατούλης
Ο Γιώργος Πατούλης EUROKINISSI SPORTS


Έπειτα αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής για τον 39ο και τον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά και την, πολύ σημαντική, αύξηση του ποσού της Περιφέρειας: “Διπλασιάσαμε ως διοίκηση το ποσό της δικής μας συμμετοχής, ως Περιφέρεια Αττικής, στον 39ο μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν και από τα αστικά δρώμενα τα οποία ενώνουν το παρελθόν και το παρόν.

Ξεκινήσαμε μία νέα εποχή, ανοίγοντας καινούργιους ορίζοντες και υπογράφοντας το μνημόνιο συνεργασίας ενώ πιστεύουμε πως ο μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού και θα συμβάλουμε στα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου γεγονότος και συνεργαζόμαστε με όλους τους παράγοντες, τους φορείς και τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο σε αυτό το φοβερό εγχείρημα και να ευχηθώ κάθε δυνατή επιτυχία στους συμμετέχοντες“.

Γιάννης Ρόκκας: "Στον ΟΠΑΠ είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μια χρονιά συνδεόμαστε με τον Μαραθώνιο"

Από την πλευρά του ο chief marketing manager ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, καθώς και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθλητικά brand παγκοσμίως.

Στον ΟΠΑΠ είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μια χρονιά συνδεόμαστε με τον Μαραθώνιο και βεβαίως για την εξαιρετική συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ. Μια συνεργασία που δεν αφορά μόνο τον μαραθώνιο, καθώς ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τις εθνικές ομάδας στίβου, όλα τα δρομικά γεγονότα και τις δράσεις που σχεδιάζει η ομοσπονδία για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού. Θα ήθελα να συγχαρώ την εθνική ομάδα για τις επιτυχίες στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Μόναχο.

Με γνώμονα την εστίαση μας στη νέα γενιά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζει τη διοργάνωση Universities Night Run 10χλμ στην οποία ο ΟΠΑΠ θα είναι χορηγός ονοματοδοσίας. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους δρομείς. Είναι όλοι νικητές διότι και μόνο η συμμετοχή σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση ισοδυναμεί με νίκη“.

Δημήτρης Φραγκάκης: “Ο ΕΟΤ θα πάρει μαζί του στο εξωτερικό και τον ΑΜΑ”

Καθοριστική είναι η συμβολή του ΕΟΕ την ανάδειξη του ΑΜΑ σε ένα γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας. Ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε: “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να την γιορτάσουμε από την παρουσία μας εδώ. Περάσαμε δύσκολα τα δυο τελευταία χρόνια, και ανάμεσα σε αυτά που αλλάξαμε είναι και ο τρόπος προβολής στο εξωτερικό του ελληνικού αθλητισμού.

Έχουν αλλάξει συνήθειες των ανθρώπων αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν τους προορισμούς τους. Τα τελευταία τρία χρόνια στον ΕΟΤ έχουμε μπει μπροστά και έχουμε συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας με διεθνή εμβέλεια. Στηρίξαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον κ.Πατούλη το Ράλι «Ακρόπολις» που είχε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, επίσης το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, με τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό, τεράστια τηλεοπτική προβολή και απήχηση στα social media, και το τρίτο είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης
Ο Δημήτρης Φραγκάκης EUROKINISSI SPORTS


Ο ΕΟΤ δεν μπαίνει στον ΑΜΑ απλά ως άλλη μια χορηγία, με τον ΣΕΓΑΣ άλλωστε έχουμε μια στρατηγική συνεργασία που κ. Πρόεδρε ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς ο ΑΜΑ συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Το ένδοξο παρελθόν και τη σύγχρονη Ελλάδα που αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας διοργανώσεις όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Δεν θα προβάλουμε μόνο τον αγώνα στο εξωτερικό κάτι που αποτελεί και υποχρέωση και δέσμευσή μας, αλλά επίσης όπου «ταξιδεύει» ο ΕΟΤ, κλασικός φορέας εξωστρέφειας της χώρας στο εξωτερικό, θα «πάρει» μαζί του και τον ΑΜΑ.

Δεν θα περιοριστούμε λοιπόν σε μια προβολή 4-5 ημερών, αλλά να έχουμε και συνέχεια και να φτάσουμε το νήμα μέχρι τον επόμενο αγώνα. Αποτελεί υποχρέωσή μας και μια δράση που θα έχει και συνέχεια. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που προβάλουν έναν τόπο και αυτό το πετυχαίνει ο ΑΜΑ, όπου η συμμετοχή αποτελεί για τον κάθε ένα, μια προσωπική νίκη“.

Νίκη Αραμπατζή: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σημαντική συμβολή μας στην διοργάνωση”

Η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, εκπροσώπησε τον Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη: “Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου, που βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αθηναίων, τον Κώστα τον Μπακογιάννη. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που υποδεχόμαστε τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα για ακόμα μία φορά, σε συνθήκες κανονικότητας μετά από το προγενέστερο διάστημα που έχει μεσολαβήσει και που μας έχει δυσκολέψει.

Νομίζω ότι και πέρυσι δείξαμε τα δείγματα γραφής και ότι τα καταφέραμε. Έναν ιστορικό αγώνα δρόμου, που φέρει πολλούς συμβολισμούς και θυμίζει ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας. Μια διοργάνωση που Προσελκύει μεγάλους αθλητές, αλλά και απλούς αθλούμενους από όλο τον κόσμο και αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή προβολής της πόλης της Αθήνας, διεθνώς.

Ο οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται και φέτος με το ΣΕΓΑΣ και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη σημαντική συμβολή μας στην διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις στην καινοτομία για φέτος για τους αγώνες δρόμου των 10 χιλιομέτρων, τους αγώνες των πανεπιστημίων, που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά, και των 1.200 μέτρων των παιδιών. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ και εκ μέρους του δημάρχου του Κώστα Μπακογιάννη, όλους τους διοργανωτές, συνδιοργανωτές, εργαζόμενους, σώματα ασφαλείας, αλλά κυρίως τους εθελοντές που συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Κυρία Σακοράφα θα ήθελα να το πω και δημοσίως, ότι η συνεργασία μας με το ΣΕΓΑΣ έχει περάσει σε ένα καινούργιο επίπεδο. Έχει αναγεννηθεί η σχέση μας και πραγματικά εύχομαι ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότερα στο μέλλον“.

Στέργιος Τσίρκας: “Ο ΑΜΑ κάνει τον Δήμο μας σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο“

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε: “Ο Δήμος μας είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που κάνει τον ιστορικό μας Δήμο σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, μετά από τα δυο χρόνια πανδημίας, θα υποδεχτούμε πολύ περισσότερο κόσμο και είμαι σίγουρος πως με τη φετινή μας δουλειά, του χρόνου θα έρθει ακόμα περισσότερος.

Ο Μαραθώνας είναι παγκοσμίως γνωστός και απόλυτα συνυφασμένος με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Οι χιλιάδες επισκέπτες, που φέτος θα έχουν διευκόλυνση στα μέσα μεταφοράς, θέλουμε πλέον να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά του.

Οι πρωτοβουλίες της Προέδρου και του ΣΕΓΑΣ, πιστεύω πως θα βοηθήσουν ως προς το ο κόσμος να μην έρχεται και να φεύγει χωρίς να βλέπει κάτι, αλλά αντίθετα να επισκέπτεται τα αρχαιολογικά μας μουσεία, τη Λίμνη του Μαραθώνα, το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά και το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ξεκινάμε με την αφή της φλόγας μια μέρα νωρίτερα, όπου για πρώτη φορά θα συμμετέχουν σχολεία του Δήμου μας, αφού θέλουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Την ημέρα του αγώνα, έχουμε ετοιμάσει μαζί με όλους τους συλλόγους, και καθ’ όλη τη διαδρομή των περίπου 16 χιλιομέτρων μέσα στο Δήμο μας, διάφορα δρώμενα έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, φέτος προχωρήσαμε σε ορισμένα έργα που βελτιώνουν την αφετηρία με σκοπό να διευκολύνουμε τους αθλητές. Φτιάξαμε έναν περιφερειακό δρόμο που πιστεύω πως θα διευκολύνει τα μέγιστα στην ασφαλή προσέλευση των αθλητών. Ένα ακόμα πράγμα που πετύχαμε και αφορά μια ασάφεια που υπήρχε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αφετηρίας με το υπουργείο οικονομικών, είναι πως πλέον η χρήση να ανήκει στο Δήμο μας.

Μπορούμε επομένως, με τη βοήθεια και της Πολιτείας και της Περιφέρειας, να προχωρήσουμε σε μελέτες για τη ανάπλαση του ιστορικού αυτού χώρου. Παράλληλα, κατά το μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα στη Νέα Μάκρη, όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, προχωρήσαμε στην αισθητική αναβάθμιση της Μαραθώνιας Διαδρομής, με υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης, κάτι που θέλουμε να επεκταθεί σε όλο το μήκος της“.

Στέλιος Αγγελούδης: “Ο ΑΜΑ είναι μια διοργάνωση που αφήνει χρόνια τώρα το αποτύπωμα της”

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε. “Η ΕΟΕ υποδέχεται έναν ακόμη ΑΜΑ και συμμετέχει με την παραχώρηση του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου. Συγχαίρει τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και τους εκατοντάδες συντελεστές σε μια επιτυχημένη, χρόνια τώρα, μεγάλη εκδήλωση.

Για εμάς ο ΑΜΑ είναι μέλος μιας μεγάλης αλυσίδας που στηρίζεται στην μεγάλη προσφορά της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας. Παρατηρούμαι τώρα, τις μεγάλες προσπάθειες, τις επιτυχίες, τις διακρίσεις τα μετάλλια, είμαστε βέβαιοι ότι ο ΑΜΑ είναι μέρος αυτής τη μεγάλης κληρονομίας και της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο ΣΕΓΑΣ.

Θα ήθελα εκ μέρους της ΕΟΕ και προσωπικά να σας συγχαρούμε γιατί έχετε μετατρέψει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός, σε μια μεγάλη πολιτιστική προσπάθεια, που αφήνει χρόνια τώρα το αποτύπωμα της“.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ