ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσω συνέντευξης του στο Sport24.gr ο Μανώλης Παπαδάκης, γιος της συζύγου του Ευγένιου Γκέραρντ, ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμή του Γκέραρντ και εξιστορεί όσα έγιναν στο διήμερο κρητικό γλέντι, προς τιμή του πρώην προπονητή του ΟΦΗ. Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι του Ολλανδού και τη γιορτή που στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Δάκρυσε όλη η Κρήτη και όχι μόνο στη μεγάλη γιορτή που έγινε πριν από δυο εβδομάδες στο "Γεντί Κουλέ" για να τιμηθεί ο Ευγένιος Γκέραρντ από τους πρώην παίκτες του στον ΟΦΗ. Το παρών έδωσαν ποδοσφαιριστές απ' όλες τις γενιές που προπόνησε ο πρώην τεχνικός καθώς και πλήθος Ελλήνων παικτών που δεν αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Γκέραρντ, αλλά ήθελαν να είναι παρόντες σε αυτό το φιλικό.

Σε μια εκδήλωση όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου απ' όλη Κρήτη και όχι μόνο, καθώς στις εξέδρες του "Γεντί Κουλέ" έδωσαν το παρών και φίλαθλοι από την Ολλανδία που θέλησαν να χειροκροτήσουν για μια τελευταία φορά τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Εκεί όπου όσα έγιναν και όσα έζησαν οι παρευρισκόμενοι, όχι μόνο την ημέρα του αγώνα, αλλά και τη προηγούμενη στο σπίτι του Γκέραρντ, αλλά και στο γλέντι προς τιμή του, δεν μπορούν να περιγραφούν ούτε με λόγια, ούτε με εικόνες, ούτε με τα όσα μετέφερε ο τηλεοπτικός δέκτης.

Αυτό το μαρτυρούν κάλλιστα τα δακρυσμένα μάτια όλων των παρευρισκομένων στην εικόνα του Γκέραρντ να μπαίνει στο γήπεδο, κάτι που δεν ήταν σίγουρο μέχρι ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, με τον Ολλανδό να πηγαίνει δίπλα από τον πάγκο ήρεμος και χαμογελαστός.

Μια γιορτή που έγινε χάρη στην ιδέα που είχε και έφερε σε πέρας μετά από πολύ κόπο ο Ηλίας Πουρσανίδης θέλοντας να ανταποδώσει και αυτός στο ελάχιστο τα όσα είχε πάρει αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ολλανδού.

Το Sport24.gr μίλησε με τον Μανώλη Παπαδάκη, γιο της Κατερίνας Τραβαγιάκη, γυναίκας του Ευγένιου Γκέραρντ, ο οποίος μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε θέλησε να εκφράσει το ευχαριστώ του Γκέραρντ προς όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να γίνει αυτή η μεγάλη γιορτή. Από τον Πουρσανίδη που μερίμνησε για το κάθε τι μέχρι και τον τελευταίο οπαδό που βρέθηκε στο "Γεντί Κουλέ". Άλλωστε όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γκέραρντ καταλαβαίνει τα πάντα άλλο αν δεν μπορεί να εκφραστεί.

Να σημειώσουμε επίσης ότι όλα τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν από την οικογένεια στο αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ ΤΑΛΩΣ και στην εθελοντική ομάδα Ηρακλείου GIVE.

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Πουρσανίδης EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη ο Μανώλης Παπαδάκης μοιράστηκε τα όσα συνέβησαν μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη γιορτή. Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα; Τι έκανε κάθε φορά που κατέβαινε στη Κρήτη ο Ηλίας Πουρσανίδης; Τι συνέβη στο σπίτι του Ευγένιου Γκέραρντ μια μέρα πριν το παιχνίδι και τι έγινε στα αποδυτήρια του γηπέδου του ΟΦΗ αλλά και στο γλέντι προς τιμήν όλων των παικτών που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Δείτε επίσης χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα ώστε να φτάσουμε στο να γίνει αυτή η εκδήλωση προς τιμή του Ευγένιου Γκέραρντ;
"Είχε γίνει αρχικά η μετονομασία της Θύρας 9 του "Γεντί Κουλέ" σε Ευγένιος Γκέραρντ και ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν εκεί και τότε το γήπεδο δεν είχε πολύ κόσμο. Μετά από δυο μέρες χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν ο Ηλίας και μου είπε αν μπορεί να κάνει κάτι για τον Ευγένιο, προς τιμή του για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο αλλά και τους ίδιους τους παίκτες που είχε ο Ολλανδός στον ΟΦΗ, μεταξύ των οποίων φυσικά ήταν και αυτός.

Δημιουργήθηκε η ιδέα στο μυαλό του Ηλία. Αλλιώς όμως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, κάτι πιο απλό, αλλά κάθε μέρα όλο και κάτι καινούριο πρόσθετε ο Ηλίας. Εγώ ο αδερφός μου ο Μηνάς και φυσικά η μητέρα μου η Κατερίνα σαν οικογένεια του Γκέραρντ δώσαμε τη συγκατάθεση μας και εννοείται ήμασταν δίπλα του.

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS

Πολλοί παίκτες είπαν το ναι όπως και κάποιοι που τους περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή αλλά δεν κατάφεραν να έρθουν. Όχι μόνο από την ομάδα του ΟΦΗ αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Βαζέχα και ο Ρότσα καθώς είχαν έκτακτα μια αγωνιστική υποχρέωση στην Πολωνία και δεν τα κατάφεραν. Και για αυτό το λόγο ήταν αρκετά στεναχωρημένοι.

Η ιδέα ήταν του Ηλία και μαζί με τα άλλα παιδιά που είπαν το "ναι" κατάφεραν και έκαναν όλη αυτή τη γιορτή, την αγκάλιασαν και τη στήριξαν προς τιμή του Γκέραρντ".

Απ' όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση προς τιμή του Γκέραρντ με ποιον ήταν πιο δύσκολη η επικοινωνία και η έλευση του;
"Με τον Ίσις που του έστειλα μήνυμα δυο μήνες πριν και τρελάθηκε στην ιδέα. Ήθελε πολύ να έρθει αλλά δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει γιατί είχαν παιχνίδια και θέλουν για να έρθουν από τη Χιλή συνολικά 25 ώρες. Τρεις εβδομάδες πριν τη γιορτή έμαθα ότι μαζί με τον Βέρα όπου ήταν δίδυμο τους απέλυσαν από την ομάδα τους, τη Δεπόρτες Ικίκε (σ.σ. απολύθηκαν στις 21 Οκτώβρη), και όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο του είπα "Έμαθα τι έγινε και στεναχωρέθηκα" και γυρνάει και μου λέει: "Μην στεναχωριέσαι, εγώ χαίρομαι γιατί τώρα θα μπορέσω να είμαι σε αυτό το παιχνίδι". Όλα έγιναν για αυτό το λόγο.

Ο Ντιάρα δεν μπορούσε να πάρει άδεια να έρθει, ούτε ο Νίκος Κουνενάκης από την Αμερική. Επίσης δεν κατάφεραν να έρθουν τα "παιδιά" των "παιδιών" του Ευγένιου, οι Γιώργος Σαμαράς και Μιχάλης Σηφάκης οι οποίοι δεν μπόρεσαν να λείψουν τελικά από τις δραστηριότητες της ομάδας τους στην Τουρκία. Αυτά τα παιδιά πιστεύω είχαν και έχουν μεγάλη στεναχώρια που δεν κατάφεραν να το ζήσουν από κοντά όλο αυτό. Τελευταία στιγμή και ο Μουτάς δεν μπόρεσε.

Όλοι τους όμως είχαν πει ναι στην αρχή. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να έρθουν όλοι αυτοί αλλά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήταν στο "Γεντί Κουλέ" δείχνει την αγάπη αυτών των παιδιών για τον Ευγένιο. Απ' ότι έλεγαν μάλιστα δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι που τους επηρέασε ο Γκέραρντ αλλά και στην ζωή τους, να γίνουν ακόμα καλύτεροι άνθρωποι".

Το γεγονός βέβαια ότι όλοι όσοι απευθυνθήκατε απάντησαν θετικά δεν ήταν από μόνο του αρκετό για να σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα;
"Ναι, ήταν σαν να ήταν όλοι εκεί. Όλοι ήθελαν να έρθουν και παίκτες που δεν ήταν στον ΟΦΗ όπως ο Ζαγοράκης και άλλοι για να ζήσουν αυτή την εκδήλωση. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα, τόσος κόσμος, τόσοι παίκτες. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν εκεί. Και όσοι δεν ήταν, ήταν εκεί η καρδιά τους. Όσοι ήταν πάντως επειδή έχουμε φτιάξει ένα γκρουπ και μιλάμε πλέον καθημερινά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έγινε και δεν έχουν ηρεμήσει.

Επίσης θα ήθελα μέσω της δυνατότητας που μου δίνετε να εκφράσω ένα ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν στο "Γεντί Κουλέ" και σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η γιορτή. Ένα ευχαριστώ δικό μου και της οικογένειας μου και φυσικά του Ευγένιου. Γιατί ο ίδιος μπορεί να μην είναι σε θέση να εκφραστεί αλλά βλέποντας τον τις επόμενες μέρες καταλάβαμε πόσο χαρούμενος ήταν για όσα έγιναν. Οπότε θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τέλος πρέπει να αναφέρω ένα ευχαριστώ στον Δήμο Ηρακλείου, στην ΠΑΕ ΟΦΗ, στην ΕΠΣ Ηρακλείου και στην Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση και σε όλους τους χορηγούς που βρέθηκαν στο πλευρό μας".

Δεν ήταν όμως μόνο το παιχνίδι και η εκδήλωση της Δευτέρας αλλά και ότι έγινε πριν από το ματς με την επίσκεψη στο σπίτι του Ευγένιου όπου κάθε παίκτης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Γκέραρντ, όπως μας είχε πει και ο κ. Φρατζέσκος σε συνέντευξη του στο Sport24.gr . Τι έγινε πριν τι γιορτή της Δευτέρας;
"Το παιχνίδι έγινε την Δευτέρα το βράδυ αλλά από την Κυριακή το πρωί έφθασαν στο Ηράκλειο αρκετά παιδιά από την Αθήνα και τους φιλοξενήσαμε στο σπίτι του Γκέραρντ όπου θέλαμε να τους καλωσορίσουμε και να τους δείξουμε την Κρητική φιλοξενία. Εκεί είχαν έρθει όλοι. Ήταν ένα πράγμα απίστευτο, αρκετά συγκινητικό. Μάλιστα ένας-ένας έμπαινε και τον χαιρετούσε και μιλούσε για λίγο μαζί του με τον Γκέραρντ να τα καταλαβαίνει όλα.

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS


Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS

Τους καλωσορίσαμε στο σπίτι και έγινε ένα κρητικό τραπέζι από τον Ευγένιο για όλα τα "παιδιά του". Υπήρχε αρκετή συγκίνηση γιατί και ο Ευγένιος είχε άγχος για όλο αυτό που θα γίνει και πως θα μαζευόντουσαν όλοι στο σπίτι.

Γυρίσαμε μετά στο ξενοδοχείο και μετά από μια ώρα πήγαμε στο Βαρδινογιάννειο για προπόνηση. Μπήκαν στα αποδυτήρια του "Γεντί Κουλέ", έβαλαν όλοι τα ρούχα του ΟΦΗ και έκαναν προπόνηση και άκουσα πολλούς να λένε ότι ξέχασαν πως δεν είναι ποδοσφαιριστές. Στα αποδυτήρια, οι περισσότεροι έκλαιγαν και ήταν δάκρυα συγκίνησης. Όχι μόνο για τον Γκέραρντ αλλά για το γεγονός πως συναντήθηκαν ξανά όλοι εδώ μαζί. Σαν να τους μάζεψε και πάλι και να τους είπε: "Παιδιά ελάτε εδώ όλοι μαζί και πάλι".

Μετά το παιχνίδι πήγαμε στα στα Ανώγια, εκεί όπου έχει μια ταβέρνα ο Βασίλης Σκουλάς και πραγματοποίησε μια βραδιά κρητική για όλους τους ποδοσφαιριστές. Τραγούδησε μάλιστα τόσο ο Σκουλάς όσο και ο Ψαραντώνης που είναι τεράστια ονόματα στην Κρήτη. Είπαν και μαντινάδες για τον Γκέραρντ. Ήταν κάτι το μοναδικό, μια μέρα γεμάτη μόνο για τον Γκέραρντ.

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS


Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS


Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS

Επίσης είχαμε πούλμαν δικό μας για να μεταφέρει τα παιδιά, ένα πούλμαν όπου είχε πει και το λογότυπο του φιλικού αλλά και το πρόσωπο του Γκέραρντ. Αυτός που μας παραχώρησε το πούλμαν, ο Γιώργος Δεσίπρης, είχε αυτή την ιδέα και το όλο παιχνίδι έγινε πιο επίσημο.

Το να έρθουν όλοι αυτοί μας έδωσε τόσο χαρά. Και όλο αυτό που έγινε δεν το έχω ξαναζήσει. Ήταν ρίσκο να παραβρεθεί ο Γκέραρντ στο γήπεδο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Όμως εμείς δεν μπορούσαμε να του στερήσουμε να μην είναι εκεί στη δική του βραδιά. Αλλά με τόσο θερμότητα που υπήρχε στο γήπεδο πως να μην ζεσταθεί και ο ίδιος".

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ

Ο κ. Γκέραρντ γνώριζε τι γινόταν για αυτόν, γνώριζε τις ενέργειες που έκανε ο Πουρσανίδης;
"Ο Πουρσανίδης όποτε ερχόταν στο Ηράκλειο για να ρυθμίσει την όποια λεπτομέρεια από το αεροδρόμιο ερχόταν στο σπίτι και έπαιρνε την ευχή του. Του μιλούσε, του έλεγε ακριβώς τι είχε κάνει, σε πιο στάδιο είναι η εκδήλωση. Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε. Όλα τα ήξερε, όλα τα βίντεο του τα δείχναμε και είχε αγωνία και φαινόταν κιόλας για το παιχνίδι αυτό. Ήθελε να το ζήσει όσο καλύτερα γίνεται.

Τι καλύτερο για έναν άνθρωπο να αναγνωρίζουν όλο αυτό που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ούτε εγώ με τα λόγια μπορώ να τα πω και να τα αποτυπώσω ενώ θεωρώ πως ακόμα και η κάμερα που ήταν εκεί δεν μπόρεσε να αποτυπώσει όλες τις εικόνες, όλες τις στιγμές. Το συναίσθημα που ζήσαμε όσοι ήμασταν εκεί".

Και φτάνουμε στη μέρα του αγώνα, ποια σκηνή δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
"Την ώρα που μπήκαμε μέσα στο γήπεδο μαζί με τον Ευγένιο και την παύση που υπήρξε στο όλο τελετουργικό και φυσικά εκ μέρους του κόσμου. Εγώ μαζί με την μητέρα μου και τον αδερφό μου δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς γινόταν καθώς ήμασταν έξω. Μπαίνουμε μέσα και βλέπω όλα τα παιδιά να κοιτάζουν αμήχανα, να έχουν κολλήσει και να θέλουν να έρθουν κατά πάνω του. Κάνει κάποιος πρώτος τη κίνηση, δεν θυμάμαι ποιος, και ήθελαν όλοι να πάνε να του πιάσουν το χέρι. Ήταν κάτι μαγικό και όλο το γήπεδο τρελάθηκε.

Επίσης μετά που έκατσε ξανά στον πάγκο, στη θέση που καθόταν σαν προπονητής του ΟΦΗ και φαινόταν ήρεμος και ευτυχισμένος.

Τέλος στα αποδυτήρια μέσα που όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν το άγχος για το φιλικό. Δεν ήταν μόνο μια ομάδα, είχαν μια άλλη σχέση, 100% φιλική και το αναγνώρισαν όλοι όσοι ήταν εκεί. Δεν μπορώ να το εξηγήσω όλο αυτό για τη σχέση που τους έδενε".

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε αρκετά και τίμησαν και αυτοί με την σειρά τους τον Γκέραραντ;
"Ναι ήρθε αρκετός κόσμος. Γνωρίζω ότι ήρθαν και άνθρωποι εκτός Ηρακλείου, ακόμα και εκτός Κρήτης και όπως μου είπε ο Γιάννης Αναστασίου ήρθαν και κάποιοι που γνώριζαν τον Γκέραρντ από την Ολλανδία. Ήταν ζεστός, χειροκροτούσε συνέχεια, το ζούσε και εισέπραττες απ' όλο αυτό που γινόταν. Όταν βλέπει κάτι το οποίο είναι αληθινό, όπως αυτή η εκδήλωση, το σέβεται και φάνηκε και η εκτίμηση προς το πρόσωπο του έτσι όπως μιλούσαν μετά το τέλος της εκδήλωσης. Θέλω να σου πω ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν στο αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ ΤΑΛΩΣ και στην εθελοντική ομάδα Ηρακλείου GIVE".

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την εκδήλωση, πως το αντιμετώπισε ο κόσμος στο Ηράκλειο όλο αυτό που έγινε. Τι σου λένε στους δρόμους όταν σε συναντούν;
"Κάθε μέρα μιλάνε για αυτό και όταν με βλέπουν μου λένε πόσο συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα. Αυτό βέβαια το εισέπραξα και από τα μηνύματα που πήρα τις επόμενες μέρες. Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που δεν ήταν Κρητικός αλλά ξένος. Ακόμα και τώρα συζητούν για αυτή την εκδήλωση και ξέρω και ότι άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να έρθουν έχουν στεναχωρηθεί.

Ήμασταν μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος πιστεύω όχι μόνο για την Κρήτη και τον ΟΦΗ αλλά για όλους τους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα που μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γκέραρντ. Επίσης πιστεύω ότι από την εκδήλωση πέρασαν και πολλά μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποδόσφαιρο".

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Γκέραρντ EUROKINISSI SPORTS

Τι ήταν αυτό που άκουσες ή είδες στην διάρκεια της εκδήλωσης και θα σου μείνει για πάντα;
"Άκουσα πολλά τόσο στο σπίτι όσο και στα αποδυτήρια του "Γεντί Κουλε" αλλά αυτό που θα μου μείνει είναι τα πρόσωπα όλων των παικτών και κυρίως τα δάκρυα χαράς του Πουρσανίδη όταν μπήκε μέσα στο γήπεδο ο Ευγένιος καθώς ούτε αυτός ήξερε σίγουρα αν θα πάει στο παιχνίδι ο Γκέραρντ.

Όλο αυτό το πράγμα έφτασε στο αποκορύφωμα του με την παρουσία του Ευγένιου. Θέλαμε να νοιώσει αυτή την ευχαρίστηση. Και τότε ο Ηλίας ξέσπασε και δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Ήταν μαγικές εικόνες".

Ο Γκέραρντ κατάλαβε τη έγινε εκείνο το βράδυ;
"Εδειξε ακόμα μια φορά πόσο δυνατός είναι και δεν μπορεί να τον βάλει τίποτα κάτω. Πάντα έκανε κουμάντο ακόμα και σε αυτό το ματς στάθηκε στο ύψος του. Θέλει μεγάλη δύναμη και τα καταλαβαίνει όλα απλά δεν μπορεί να εκφραστεί. Τα κατάλαβε όλα, δεν του ξέφυγε τίποτα. Ζούσε και αυτός κάθε μέρα για αυτή τη στιγμή όπως και εμείς. Τώρα είναι ευτυχισμένος και ήρεμος. Όλα είναι ωραία".

Το "ευχαριστώ" του Γκέραρντ
G.DESIPRIS

Όταν τον είδες μετά το παιχνίδι τι σου είπε, τι αντίκρισες;
"Πήγα στο σπίτι την Τετάρτη καθώς την Τρίτη ήμουν με τα παιδιά προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν όλοι χωρίς πρόβλημα. Όταν πήγα λοιπόν σπίτι είχε ένα τεράστιο χαμόγελο, αληθινό. Με πήρε αγκαλιά και δεν χρειάστηκε να μου πει τίποτα, φαινόταν η χαρά στο πρόσωπο του".

Το περιμένατε να γίνει όλο αυτό;
"Όχι. Πέρυσι μας πήρε ο Μανώλης Βογιατζάκης από τη "NOVA" και μας είπε ότι θέλει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον Γκέραρντ. Και είπα "Επιτέλους". Γιατί έχει προσφέρει τόσα πολλά στο ποδόσφαιρο και αισθάνθηκα ότι υπήρξε μια αναγνώριση προς το πρόσωπο του. Μετά ήρθε η μετονομασία της Θύρας 9 του "Γεντί Κουλέ" και τώρα αυτό. Το κερασάκι στην τούρτα. Κάτι τρομερό που βλέπεις πως όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά του".

Τι θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας για τον Γκέραρντ απ' όσα έχεις ζήσει στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια;
"Ότι είναι ένας αληθινός άνθρωπος και γνήσιος 100% που σέβεται και εκτιμά πολύ όλους τους Έλληνες και όλους τους φιλάθλους. Μπορεί να είναι ΟΦΗτζης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμά τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Επίσης είναι οικογενειάρχης που κάνει τα πάντα για την οικογένεια του, πάνα με χαμόγελο και προσωπικότητα. Είναι μοναδικός. Επίσης θέλω να πω ότι αυτό το πράγμα που έγινε θα έχει και συνέχεια, δεν σταματάει, κατάφερε και τους μάζεψε ξανά και πολλά πράγματα θα φανούν στο μέλλον".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ