THE SPORTS ECONOMIST

Στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ανέβηκαν οι απαιτήσεις της Άλκμααρ για Χατζηδιάκο

Ο Παντελής Χατζηδιάκος
Ο Παντελής Χατζηδιάκος EUROKINISSI SPORTS

Η παρουσία του Παντελή Χατζηδιάκου κόντρα στη Γαλλία στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας έφτανε για να αυξήσει τόσο τη λίστα των ενδιαφερόμενων όσο – εξ αυτών – και τις αξιώσεις της Άλκμααρ για την παραχώρησή του, οι οποίες πλέον ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο με θεαματική ανατροπή θα παραμείνει στο Άλκμααρ ο Παντελής Χατζηδιάκος. Θα μπορούσε να είχε φύγει πέρυσι από την Άλκμααρ, κάτι όμως οι απαιτήσεις της ολλανδικής ομάδας, κάτι η όχι ακριβώς ιδανική προοπτική, τον κράτησαν στο ρόστερ για ακόμη μια σεζόν.

Ουδέν κακό όμως. Ο 26χρονος αμυντικός έκανε την πιο γεμάτη χρονιά της καριέρας του, παίζοντας σε διάφορους ρόλους και θέσεις στην αμυντική τετράδα της ΑΖ. Δεξιός μπακ, δεξιός στόπερ, ακόμη κι αριστερός κεντρικός αμυντικός, θέση που του δίνει και ο Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική.

Αναμενόμενα αυξήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, με τον ίδιο να επιδιώκει ύστερα από μια εξαετία στην πρώτη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου να αναζητήσει αλλού τη συνέχεια της καριέρας του, ξεκαθαρίζοντας πρόσφατα δημοσίως πως – παρότι κατά καιρούς οι ενοχλήσεις από Ελλάδα ήταν έντονες και πανταχόθεν – θέλει να παραμείνει εκτός ελληνικών συνόρων.

Η Άλκμααρ αναγνωρίζοντας το στάτους του, αλλά και παραδοσιακά βλέποντας το μέλλον και θέλοντας να προωθήσει νεαρότερους ποδοσφαιριστές (η ομάδα νέων του συλλόγου κατέκτησε το Youth League) δεν πρόκειται να του κόψει τον δρόμο, ούσα ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Αυτό δεν έχει αλλάξει, αυτό όμως που έχει μεταβληθεί είναι οι απαιτήσεις της. Αρχικά, ένα ποσό μεταξύ 2-2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό.

Πλέον όμως, με τους ενδιαφερόμενους από όλη την Ευρώπη να ρωτάνε για τον "Χάτζη" (ομάδες από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία έχουν ασχοληθεί), ο ολλανδικός σύλλογος ανεβαίνει.

Καταλυτικά σε αυτό βοήθησε κι η τελευταία αγωνιστική εικόνα του διεθνή αμυντικού, την περασμένη Δευτέρα (19/6) στο Σταντ ντε Φρανς στην αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στη Γαλλία.

Παιχνίδι στο οποίο μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο Χατζηδιάκος ήταν ο κορυφαίος της γαλανόλευκης, κάτι που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του στο διεθνές στερέωμα, δεδομένου και του επιπέδου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει – και το έκανε αποτελεσματικότατα - στο Παρίσι.

Κι αυτό το παιχνίδι λοιπόν – στο οποίο μάλιστα ο Έλληνας στόπερ είχε αποκλειστικό και συγκεκριμένο… κοινό στις εξέδρες – συνέβαλλε στην αύξηση των αξιώσεων της Άλκμααρ, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν "τσιμπήσει" ένα εκατομμύριο, φτάνοντας (κατ’ ελάχιστο πάντα) τα 3,5.

Τιμή… βάσης μιας με δεδομένο τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Χατζηδιάκο, στην Άλκμααρ ελπίζουν βάσιμα πως όχι μόνο θα επιτευχθεί αυτό το πόσο, αλλά θα προκύψει – τελικά – και μεγαλύτερο, παρότι μάλιστα το συμβόλαιο του 26χρονου στόπερ ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ