THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Πεντάδα αποχωρήσεων, βάζει στα ταμεία του 2,5 εκατ. ευρώ

Ο Λάζαρος Λάμπρου
Ο Λάζαρος Λάμπρου EUROKINISSI SPORTS

Η αρχή έγινε με τον δανεισμό του Λούκας Τέιλορ. Οι τέσσερις που απομένουν για να συμπληρωθεί η πεντάδα των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από τον ΠΑΟΚ μπορούν να εξοικονομήσουν συνολικά στον Δικέφαλο 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό υπεραπαραίτητο για την περαιτέρω – αν και εφόσον αυτή αποφασιστεί - μεταγραφική του ενίσχυση.

Παρελθόν αποτελεί ο Λούκας Τέιλορ από τον ΠΑΟΚ, με τη συμφωνία του δανεισμού του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ να αποκαλύπτεται από το SPORT24.

Μια από τις απαραίτητες, επιβεβλημένες αποχωρήσεις προκειμένου να εξοικονομηθεί ζωτικός χώρος. Και στο ρόστερ, αλλά κυρίως στα ταμεία του Δικεφάλου, από τα οποία φέτος δεν βγαίνει εύκολα ούτε ευρώ.

Ενδεικτικό ότι από την αποχώρηση του Βραζιλιάνου οι "ασπρόμαυροι" γλυτώνουν τις 320.000 ευρώ των φετινών του απολαβών.

Συνυπολογίζοντας τους άλλους τέσσερις για τους οποίους γίνονται προσπάθειες να αποδεσμευτούν – Ζαμπά, Μουργκ, Λάμπρου, Νινούα – το συνολικό ποσό που μπορεί να εξοικονομηθεί αποκλειστικά και μόνο από τις "καθαρές" απολαβές τους για την τρέχουσα χρονιά είναι 2.020.000 ευρώ, κάτι που μαζί με την προβλεπόμενη φορολογία ισοδυναμεί με παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια.

Είναι ενδεικτικό πως για κάθε μία από τις δέκα ως τώρα προσθήκες που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι στον Δικέφαλο (συμπεριλαμβάνεται η ενεργοποίηση του buy out του Σάστρε), το μέσο κόστος εκάστης, συνυπολογίζοντας και το ποσό αγοράς – όπου υπάρχει – αλλά και τις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών, δεν ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.

Υπό αυτό το πλαίσιο συνεπώς, είναι σαφές το πόσο σημαντικό είναι για το αν και εφόσον μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε περαιτέρω προσθήκες ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, να εξοικονομηθούν αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ από την πεντάδα των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, χωρίς στην κουβέντα να μπουν οι – σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο - περιπτώσεις των Κούρτιτς και Αουγκούστο, οι οποίοι μεικτά θα γλυτώσουν (σε περίπτωση αποχώρησης) περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ (χώρια το ποσό που θα προκύψει σε ενδεχόμενη πώληση του Βραζιλιάνου) από τα ταμεία του Δικεφάλου".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ