THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Τι έγινε τον Ιανουάριο με τον Καμαρά και η πραγματικότητα για Χετάφε και Σεβίλλη

Ολυμπιακός: Τι έγινε τον Ιανουάριο με τον Καμαρά και η πραγματικότητα για Χετάφε και Σεβίλλη
Ο Μαντί Καμαρά INTIME

Πώς ο Μαντί Καμαρά κατέληξε στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας καιρό προαποφασισμένο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν ως ελεύθερος, πώς η Χετάφε έχει πάρει το ξεκάθαρο προβάδισμα (αν όχι ήδη συμφωνήσει) για την καλοκαιρινή υπογραφή του κι η δυναμική "σφήνα" της για χρόνια εξ αποστάσεως… θαυμάστριας του Αφρικανού, Σεβίλλης.

Ένα από τα σίριαλ των τελευταίων ημερών της περασμένης μεταγραφικής περιόδου αφορούσε το στάτους του Μαντί Καμαρά στον Ολυμπιακό. Θα αποχωρούσε με μεταγραφή; Θα δίνονταν ως αντάλλαγμα; Θα ανανέωνε;

Όλα σενάρια που έπαιξαν στο τέλος (κι όχι μόνο) του Ιανουαρίου, με την κατάληξη να έρχεται με τον υποβιβασμό του Αφρικανού μέσου στη δεύτερη ομάδα των ερυθρολεύκων εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Εξέλιξη που ουσιαστικά καθόρισε και το μέλλον του 27χρονου χαφ: θα μείνει στο περιθώριο ως το τέλος της σεζόν και τότε, με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, θα αποχωρήσει ύστερα από μια εξαετία στον Πειραιά (με το διάλλειμα του περυσινού δανεισμού του στη Ρόμα).

Κάτι που προφανέστατα ο ίδιος ο Καμαρά ήθελε κι είχε αποφασίσει από πέρυσι. Από τότε, δηλαδή, που παραχωρήθηκε δανεικός στους τζιαλορόσι.

Κανείς, ούτε κι ο ίδιος, περίμενε πως οι Ρωμαίοι θα εξασκούσαν την option αγοράς που είχαν. Όπως κι έγινε. Περίμενε όμως, πως η θητεία του στο Ολίμπικο θα αρκούσε για να βρεθεί ένας, κάποιος αγοραστής. Δεν έγινε.

Ήταν αποφασισμένος

Κι έτσι επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Γνωρίζοντας πως έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δεν είχε την παραμικρή διάθεση ανανέωσής του.

Και το έδειξε με κάθε τρόπο από το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν, οποτεδήποτε οι ερυθρόλευκοι επιδίωξαν να ανοίξουν σχετικό θέμα, να προσεγγίσουν έστω μια συζήτηση για επέκταση.

Ο Καμαρά ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Και περνούσε τα μηνύματα, με εσωτερικούς αποδέκτες, σε κάθε ευκαιρία, ακόμη και δημοσίως: τρανταχτό παράδειγμα το ποστάρισμά του στις αρχές Ιανουαρίου, το οποίο συνόδευε με φωτογραφία του να φιλάει το σήμα του Ολυμπιακού και λεζάντα: "Συγκεντρωμένος στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν".

Έτσι, ως ελεύθερος (κι αποφασισμένος) προτεινόταν απανταχού στην Ευρώπη από το ξεκίνημα ουσιαστικά του φθινοπώρου. Έτσι, ο Αφρικανός περίμενε πως θα είχε, πως θα έβρισκε, καλύτερη τύχη κι ανταπόκριση από τις μύριες όσες φορές που το όνομα του στη θητεία του στον Ολυμπιακό ενεπλάκη σε μεταγραφικά σενάρια.

Ουσιαστικά όμως, μόλις δύο ήταν οι φορές που κάτι απτό προέκυψε: μία πρόταση ύψους 9 εκατ. ευρώ από τη Γουότφορντ, το καλοκαίρι του ’19 και δύο χρόνια αργότερα, το φλερτ της Νάπολι.

Αμφότερες όμως, απείχαν πολύ από την τιμολόγηση του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το παραμικρό.

Το καλοκαιρινό προβάδισμα της Χετάφε κι η Σεβίλλη

Από τις δεκάδες ομάδες στις οποίες προτάθηκε ο Καμαρά από το φθινόπωρο και μετά, αυτές που ανταποκρίθηκαν είχαν επίσης, ορίζοντα καλοκαιριού στο πλάνο τους.

Ή, εναλλακτικά, αν έμπαινε στο τραπέζι η προοπτική άμεσης μεταγραφής για τον Ιανουάριο, τότε η φιλοδοξία αυτών των ενδιαφερόμενων ήταν ο Ολυμπιακός να δέχονταν ένα ουσιαστικά συμβολικό ποσό για την πώληση του μέσου από τη Γουινέα.

Κάτι τέτοιο όμως, ούτε θα γινόταν, ούτε κι έγινε. Η μεγαλύτερη ανταπόκριση, κόντρα στα προγνωστικά, ήρθε από την Ισπανία κι όχι από τη Γαλλία, όπου παρά τις φημολογούμενες θετικές προθέσεις από Λιόν, Ρεν και Νις, πρακτικά δεν υπήρξε τίποτα.

Από τη La Liga λοιπόν, προέκυψε το εντονότερο και σοβαρότερο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα από δύο ομάδες, που επίσης δελέασαν και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Χετάφε και Σεβίλλη. Αμφότερες εμμένοντας στο να συμφωνήσουν/υπογράψουν με τον Καμαρά για το καλοκαίρι, χωρίς να έχουν διάθεση να προχωρήσουν σε άμεση κίνηση αγοράς του.

Και η όποια βολιδοσκόπηση έγινε ήταν περισσότερο τυπική κι ουσιαστικά εκ προοιμίου καταδικασμένη, αφού τα ποσά που θα συζητούσαν, δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός να τα δεχτεί, έστω και γνωρίζοντας πως στο τέλος της σεζόν ο Καμαρά θα αποχωρούσε ελεύθερος.

Γι’ αυτό και στην περίπτωση της Χετάφε δεν ισχύει η σύνδεση Μαξίμοβιτς – Καμαρά. Κατ’ αντιστοιχία, ισχύει για τη Χετάφε και τον Σέρβο ό,τι και για τον Ολυμπιακό και τον Αφρικανό.

Οι Μαδριλένοι παρότι γνώριζαν τη συμφωνία του "Μάξι" με τον Παναθηναϊκό και την ένταξη του στα πράσινα το καλοκαίρι, έστω και για λόγους πρεστίζ, δεν θα τον άφηναν να φύγει από τώρα.

Γι’ αυτό και δεν τέθηκε θέμα χρηματικό (καλά καλά δεν έφτασε καν εκεί το θέμα) στις όποιες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι λοιπόν, κι οι Μαδριλένοι γνώριζαν πως ο Ολυμπιακός δεν θα άφηνε τον Καμαρά τώρα, παρά μόνο με προσφορά τέτοια που όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν.

Γι’ αυτό κι επιδίωξαν να συμφωνήσουν με τον 27χρονο μέσο για το καλοκαίρι, προσφέροντάς του ακριβώς το συμβόλαιο που είχαν προσφέρει στον Μαξίμοβιτς για να ανανεώσει (και πριν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό): τριετές, με περίπου 5 εκατ. ευρώ συνολικές αποδοχές.

Συζητήσεις και πρόταση που επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Χετάφε. Διάφορες πηγές ισχυρίζονται μάλιστα, πως υπάρχει (ήδη) συμφωνία, δικαιολογώντας έτσι και το ρίσκο που πήρε ο Καμαρά, να μην εμφανιστεί ούτε κατ’ ελάχιστο διαλλακτικός ή διπλωματικός στη σχέση του με τον Ολυμπιακό κι έτσι να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, έχοντας αγωνιστική απραξία μισής σεζόν – εξ αυτής – και επίπτωση στο όποιο νέο συμβόλαιό του.

Κατά πόσον ισχύει το περί συμφωνίας, κοντή γιορτή πλέον. Σίγουρα η πλευρά του Καμαρά δεν χαρακτηρίζεται για την σταθερότητα και τη συνέπεια των επιλογών της (ενδεικτικό άλλωστε ότι παρότι, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν "έβλεπε" Τουρκία, συζήτησε ακόμα και με την Τράμπζονσπορ στα μέσα Ιανουαρίου), ειδικά εφόσον υπάρχει σε πρώτο πλάνο στο κάδρο των επιλογών του κι η Σεβίλλη.

Οι Ανδαλουσιάνοι για χρόνια τσεκάρουν τον Καμαρά, για χρόνια όμως έμειναν στο… δεν αγγίζεται, καθώς δεν είχαν το απαιτούμενο μπάτζετ για να κάνουν κίνηση.

Τον ελεύθερο όμως, το καλοκαίρι Καμαρά τον προσέγγισαν, έχοντας καταθέσει μια εξίσου σοβαρή πρόταση με αυτή της Χετάφε, η οποία πάντως δεδομένα – και μέχρι νεοτέρας – έχει το λιγότερο ξεκάθαρο προβάδισμα για την καλοκαιρινή υπογραφή του.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΕΒΙΛΛΗ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ