ΣΤΗΛΕΣ

Νέο συλλεκτικό λόγκο στη φανέλα των "ροσονέρι"

Νέο συλλεκτικό λόγκο στη φανέλα των "ροσονέρι"
Μίλαν-φανέλα

Ο Αντριάνο Γκαλιάνο παρέλαβε από τους ανθρώπους της FIFA ειδικό έμβλημα, που θα φοράει η πρωταθλήτρια κόσμου στη φανέλα της μέχρι το Δεκέμβριο του2008

Το έμβλημα είναι πολύ απλό: μία εικόνα του τροπαίου και η φράση "Μίλαν, Πρωταθλήτρια 2007". Όσο για την χρονική του διάρκεια αυτή θα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς θα υπάρχει στις φανέλες της Μίλαν μέχρι το πρώτο σφύριγμα στο Μουντιάλ Συλλόγων το 2008.
"Το νέο λόγο διευρύνει μία ήδη υπάρχουσα παράδοση. Η FIFA επιπλέον θα τιμήσει τους τρεις προηγούμενους κατόχους, Κορίνθιανς, Σαν Πάολο και Ιντερνασιονάλ, με ανάλογη αναγνώριση", τόνισε ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ζερόμ Βάλκε.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την βράβευση της Μίλαν, εξέφρασε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος των Μιλανέζων, Αντριάνο Γκαλιάνι:

"Η Μίλαν είναι πολύ υπερήφανη που είναι η πρώτη ομάδα που επιδεικνύει αυτό το σύμβολο. Η ιστορία της ομάδας είναι στενά συνδεδεμένη με τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως το παλιό Διηπειρωτικό Κύπελλο και το τωρινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο θρίαμβός μας στην Ιαπωνία κατέχει μία ιδιαίτερη θέση τόσο για την διοίκηση όσο για τους οπαδούς",

δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ από την πλευρά του ο κορυφαίος παίκτης για το 2007 στον κόσμο, Κακά, δήλωσε:

"Αυτή η πρωτοβουλία ήταν σπουδαία ιδέα. Το σύμβολο θα θυμίζει σε όλους ότι είμαστε οι πρωταθλητές κόσμου, και ότι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο ουδείς μπορεί να μας πάρει τον τίτλο.

Θα είναι φανταστικό να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, για να έχουμε εκ νέου την δυνατότητα να υπερασπιστούμε αυτό το έμβλημα".




Επιπλέον, η FIFA γνωστοποίησε ότι η Γιουβέντους ήταν ο πρώτος σύλλογος που πρόσθεσε ένα αστέρι στη φανέλα της το 1958, για την συμπλήρωση δέκα πρωταθλητάτων Ιταλίας, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έγινε από τις Μίλαν και Ίντερ.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, η Βραζιλία υϊοθέτησε το αστέρι στη φανέλα της για κάθε παγκόσμιο τίτλο, γεγονός που ξεκίνησε μετά το Μουντιάλ του Μεξικού το 1970 (τώρα έχει 5), ενώ η Ιταλία έβαλε τα αστέρια μετά τον τρίτο της τίτλο το 1982 (τώρα έχει τέσσερα μετά και το τελευταίο Μουντιάλ, το 2006 στη Γερμανία).









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ