ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Η προσευχή του Αταμάν: Λίγο τριάρι, λίγο τεσσάρι και το αγόρι μου

Ο Εργκίν Αταμάν
Ο Εργκίν Αταμάν PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός βλέπει καθηλωμένο στα πιτς και τον Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τα τεκταινόμενα...

To ματιάσαμε το παλικάρι! Είτε πιστεύει κάποιος στο κακό μάτι και στη βασκανία, είτε όχι, ο Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ μπορεί να πλήρωσε ακριβά τα επίχειρα τους!

Συνήθως γράφω ότι ρέπω προς την υπερβολή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θαρρώ πως κινούμαι εντός της πραγματικότητος...

Τη μία λοιπόν τον κουβεντιάζουμε για το ιστορικό αντάμωμα του με τον αδερφό του, τον Γουίλι, χώρια που πήγε τσάμπα και βερεσέ ο κόπος μου!

Στο καπάκι έρχεται η δήλωση του Αργκίν Αταμάν για την απόδοση του λεγάμενου στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana απ’ όπου πέρασε και δεν ακούμπησε.

Η ψυχανάλυση του Χουάντσο και ο... δάκτυλος της Ρεάλ

Λίγα λεπτά αργότερα στο κείμενο μου σχετικά με τον αγώνα , επισήμαινα ότι ο Χουάντσο στα τελευταία τέσσερα ματς της EuroLeague πνίγηκε στα ρηχά σκοράροντας μετά βίας τέσσερις πόντους με 1/14 σουτ σε 68 λεπτά και ενδεχομένως η φάση που περνάει χρήζει ψυχανάλυσης!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το Σάββατο σκάει μύτη ένα ρεπορτάζ περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης να τον πάρει από τον Παναθηναϊκό και να του δώσει, λέει, την ευκαιρία να παλιννοστήσει στη γενέτειρα του!

Ακόμη κι αν αυτή η είδηση εμπίπτει στην κατηγορία των πολύ συνηθισμένων, πλέον, fake news, δεν παύει να αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των γεγονότων τα οποία κορυφώθηκαν χθες με τον τραυματισμό του Ισπανού φόργουορντ που θα μείνει, ο δόλιος, για δυο μήνες στα πιτς!

Η λυπητερή του Παπαπέτρου και η ορφάνια στα τριάρια

Και να ‘ταν μόνο αυτό;

Μέχρι στιγμής ο Αταμάν είδε τον Ντίνο Μήτογλου να (ξανα)τραυματίζεται την παραμονή του Super Cup, τον Λούκα Βιλντόσα να μένει στα πιτς με τενοντίτιδα, τον Λευτέρη Μαντζούκα να παθαίνει ίωση, τον Σλούκα να τραβολογιέται στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα και δεν συμμαζεύεται!

Επίτηδες άφησα έξω από αυτή τη... λυπητερή τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έσυρε άθελα του τον χορό και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου πριν από τον Ερνάνγκόμεθ...

Τι σημαίνει αυτό;

Απλούστατα, ορφανεύει έτι περαιτέρω η θέση "3" και μάλιστα με δυο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που συν τοις άλλοις μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ομάδας και στο "4"...

Το λες και συσσωρευμένη γκαντεμιά αυτό, ωστόσο όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ζουν και με αυτή...

Ο Αταμάν βρήκε έναν και ψάχνει πάλι δυο

Εκεί λοιπόν που ο Αταμάν είχε προαναγγείλει ότι –με τη σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου- αναζητούσε δυο παίκτες βρήκε τον έναν και ψάχνει πάλι άλλους δυο!

Χθες ο Παναθηναϊκός έφερε τον Κέντρικ Ναν για να συνεταιρισθεί με τον Κώστα Σλούκα και πλέον ψάχνει ή δυο φόργουορντ ή έναν σε συσκευασία και τιμή των δυο.

Υποθέτω ότι συμβαίνει το δεύτερο, καθόσον, εκτός απροόπτου, τον Ερνανγκόμεθ και τον Παπαπέτρου θα τους ξαναφέρει πίσω ο Αι Βασίλης με το έλκηθρο του!

Μέχρι νεωτέρας οι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι, παράλληλα με το σκανάρισμα της αγοράς, να καλύψουν το διπλό κενό εκ των ενόντων, βαπτίζοντας τριάρια, τα δυάρια, ίσως και τα τεσσάρια!

Το τραγούδι της Μαρινέλλας και ο Αταμάν σε ρόλο φακίρη!

Λίγο Μαντζούκας, λίγο Γκριγκόνις, λίγο Καλαϊτζάκης, "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου", όπως λέει και το τραγούδι της Μαρινέλλας!!!

Δεν αστειεύομαι, διότι σε αυτή τη ζόρικη φάση που περνάει ο Παναθηναϊκός, ο Αταμάν, εκτός από προπονητής, καλείται επίσης να γίνει λίγο αλχημιστής και λίγο φακίρης!

Όπως, λοιπόν, οι παπάδες στις μέρες της νηστείας, βαφτίζουν το κρέας ψάρι, παρομοίως και ο Αταμάν πρέπει να μεταλλάξει κάποιους παίκτες ώστε να καμουφλάρει το έλλειμμα στη θέση του σμολ φόργουορντ και να καλύψει, όσο γίνεται, τα κενά...

Πρόκειται κιόλας για τη θέση που συνδέει τo backcourt με τη frontline, οπότε η διπλή απώλεια πλήττει βιαίως τον νωτιαίο μυελό των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, έστω κι αν ο μεν Παπαπέτρου λείπει εδώ και καιρό, ο δε Ερνάνγκόμεθ διήγε φάση παρατεταμένης ύφεσης.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναδιατάξει το rotation του, ανεβάζοντας σε θέση τους κοντούς του και κατεβάζοντας εκείνη των ψηλών του!

Και τα τεσσαροτριάρια έσονται τριαροτεσσάρια

Εννοώ ότι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Μάριους Γκριγκόνις αναμένεται να λειτουργήσουν ως τριάρια σε πιο χαμηλά σχήματα και παράλληλα ο Λευτέρης Μαντζούκας και ο Ντίνος Μήτογλου να γίνουν από τεσσαροτριάρια, τριαροτεσσάρια!

Μπορούν να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους άπαντες, άλλωστε ο Ηρακλειώτης και ο Λιθουανός είναι ούτως ή άλλως δίμετρα δυαροτριάρια που ήδη έχουν υποστηρίξει τη θέση του σμολ φόργουορντ σε περιπτώσεις που ο Αταμάν χρειάσθηκε να παίξει με χαμηλό σχήμα.

Από την πλευρά τους ο Μαντζούκας και ο Μήτογλου έχουν τη δυνατότητα να σουτάρουν και μάλιστα από τις γωνίες (corner 3s), αλλά στον αντίποδα δεν είναι δεινοί χειριστές της μπάλας.

Η περιπτωσιολογία του Μήτογλου

Η περίπτωση του Μήτογλου συνιστά ούτως ή άλλως μια κατά το μάλλον ή ήττον περιπτωσιολογία και μένει να αποδειχθεί πόσο –έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα-μπορεί να περνάει από τρεις θέσεις στη ροή ενός αγώνα...

Ως πεντάρι μπορεί να βαράει τρίποντα, ως τριάρι να ποστάρει και ως τεσσάρι να κάνει και τα δυο!

Ο ρόλος της τύχης

Οι διαρροές που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, εξαιτίας της ταυτόχρονης απουσίας του Ερνανγκόμεθ και του Παπαπέτρου αναλύθηκαν νωρίτερα εδώ, οπότε δεν χρειάζεται να επανέλθω και τα επαναλάβω σε τι συνίσταται το έλλειμμα...

Οι Πράσινοι είχαν ήδη αρχίσει να διερευνούν την αγορά για να καλύψουν το κενό του Παπαπέτρου, οπότε τώρα που η ανάγκη κατέστη πιο επιτακτική, δεν κατελήφθησαν εξαπίνης...

Όπως συνηθίζω να γράφω σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτά θα τα βρει η υπηρεσία, απλώς εν προκειμένω ισχύει και κάτι που λένε οι Αμερικανοί...

"Τους καλούς σου παίκτες, όταν λείπουν, τους αντικαθιστάς και με την τύχη"!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ