ΣΤΗΛΕΣ

"Ευχαριστούμε Μπάτζο" λένε οι Βραζιλιάνοι

"Ευχαριστούμε Μπάτζο" λένε οι Βραζιλιάνοι

Έχουν περάσει 19 χρόνια και όμως οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν ξεχάσει τον κερδισμένο τελικό στο Μουντιάλ του 1994. Δείτε πλακάτ που ύψωσαν στον αγώνα με την Ιταλία (photos).

Η Βραζιλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, επικρατώντας με 4-2 της Ιταλίας στο "Arena Fonte Nova", όμως οι φίλοι της δεν γιόρτασαν μόνο τη νίκη το βράδυ του Σαββάτου αλλά και μία ακόμα κόντρα στους "ατζούρι" πρίν από δύο δεκαετίες περίπου.

Συγκεκριμένη αυτήν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ (17 Ιουλίου 1994 στο "Rose Bowl" του Λος Άντζελες) όπου κρίθηκε στα πέναλτι, με τη "σελεσάο" να ράβει τότε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της χάρη σε τρία άστοχα χτυπήματα των Ιταλών στη "ρωσική ρουλέτα".

Αυτό φυσικά που έχει μείνει στη μνήμη όλων ήταν το τελευταίο χαμένο πέναλτι του Ρομπέρτο Μπάτζο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταφαρέλ, με τους Λατινοαμερικανούς να θυμούνται πάντα με νοσταλγία και ευχαρίστηση εκείνη τη στιγμή.

Χαρακτηριστικό ήταν άλλωστε και ένα πλακάτ που υψώθηκε από φίλους των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια του αγώνα Βραζιλία-Ιταλία το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο έγραφε στα ιταλικά "Grazie Baggio" (Ευχαριστούμε Μπάτζο) και έδειχνε φωτογραφία που είχε απαθανατίσει τη στιγμή της "μοιραίας" εκτέλεσης.

Να σημειωθεί πως με το 4-2 επί της Ιταλίας, η Βραζιλία εξακολουθεί να παραμένει αήττητη κόντρα στη "σκουάντρα ατζούρα" για πάνω από 30 χρόνια (τελευταία της ήττα στο νοκ-άουτ ματς του Μουντιάλ του 1982...), με τους Νοτιοαμερικανούς να μετρούν από τότε 4 νίκες ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι Βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν τον Μπάτζο...

"Ευχαριστούμε Μπάτζο" λένε οι Βραζιλιάνοι
"Ευχαριστούμε Μπάτζο" λένε οι Βραζιλιάνοι
"Ευχαριστούμε Μπάτζο" λένε οι Βραζιλιάνοι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ