ΣΤΗΛΕΣ

Αποστολίδης: "Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ"

Αποστολίδης: "Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ"

Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε στην εκπομπή superBALL για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, τη διαιτησία, την παραλίγο αποχώρηση και τους στόχους του "Δικεφάλου".

Άσχημη χαρακτήρισε την εικόνα της παραλίγο αποχώρησης του ΠΑΟΚ από τον αγωνιστικό χώρο, ο Κούλης Αποστολίδης, μέσα από την εκπομπή superBALL.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με την Καλλονή: "Ήταν ένα ματς που έγιναν πάρα πολλά πράγματα, αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά, απ' όλες τις πλευρές. Από τους προπονητές, τους παίκτες, τους διαιτητές και πάει λέγοντας. Ήταν ένα ματς που ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ομάδα, θύμισε τον καλό του εαυτό μετά από ένα-ενάμισι μήνα. Το δεύτερο ημίχρονο και ο τρόπος που έγινε η ανατροπή ήταν θαυμάσιος".

Για το κλίμα εις βάρος του Αναστασιάδη: "Έχω την αίσθηση από αυτά που είδα το τελευταίο διάστημα ότι αν ερχόταν ένα άσχημο αποτέλεσμα και γενικότερα μια κακή εμφάνιση, όπως συνήθιζε το τελευταίο διάστημα, πως σαφώς θα υπήρχε πρόβλημα. Πολύ κακώς για μένα γιατί πρέπει κάποια στιγμή το περιβάλλον της ομάδας και η ΠΑΕ να μην προσεγγίζουν το θέμα προπονητή από βδομάδα σε βδομάδα ή μήνα σε μήνα. Ειδικά εφέτος. Πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος και στο τέλος να γίνουν οι αξιολογήσεις απ' όλους. Αυτή η νοοτροπία, αυτή η προσέγγιση αποτελεί βασικό στοιχείο μιας μεγάλης ομάδας".

Για τη διαιτησία του ματς με την Καλλονή: "Σαφέστατα αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Θα αναφέρω τις περιπτώσεις δύο κλασικών πέναλτι που δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ τόσο σε βάρος του Περέιρα όσο και σε βάρος του Μακ. Η αποβολή ήταν δίκαιη, καθώς η συμπεριφορά του Κάτσε ήταν ανάρμοστη για έναν επαγγελματία. Το πέναλτι ήταν λίγο αυστηρό, αλλά ήταν".

Για την κίνηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από τον πάγκο: "Ήταν μια πολύ άσχημη εικόνα για την ομάδα και την ΠΑΕ. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Απόστολο Τερζή για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του και η ΠΑΕ θα πρέπει να τον βραβεύσει γιατί γλίτωσε την ομάδα από καταστροφή".

Για την πίεση στον ΠΑΟΚ: "Θα πρέπει να εκπονηθεί ένα διετές ή τριετές στρατηγικό σχέδιο. Πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ομάδας με συγκεκριμένο πλάνο και να το ανακοινώσει στον κόσμο για να ξέρουν όλοι τι γίνεται. Το 70% ενός συλλόγου είναι η προετοιμασία και ο δικός μας έκανε με πολλά νέα παιδιά, καθώς έλειπαν οι διεθνείς. Ήταν λάθος του ίδιου του Άγγελου (σ.σ. Αναστασιάδη) το γεγονός ότι στόχευσε σε πρωτάθλημα, ακόμα κι αν αυτός ο στόχος προέκυψε στην πορεία. Με τέτοια δεδομένα καλό είναι να μην μιλάς για πρωτάθλημα γιατί έτσι βάζεις πίεση στην ομάδα, η οποία ξέρουμε ότι δεν διαθέτει παίκτες που μπορούν να τη διαχειριστούν θετικά. Τουναντίον, αυτή η πίεση μετατρέπεται σε στρες. Κάθε χρόνο που ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και το περιβάλλον λέει "πάμε για πρωτάθλημα, πάμε για Κύπελλο", στην πραγματικότητα οι στόχοι είναι πολύ ανώτεροι από τις αγωνιστικές του δυνατότητες".

Για τη μάχη του τίτλου: "Η διεκδίκηση μας προέκυψε και σαφέστατα πρέπει να συνεχίσουμε να τον κυνηγάμε. Πιστεύω ότι ο προπονητής μπορεί να αναπροσαρμόσει κάποια βασικά στοιχεία όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του ρόστερ, αλλά και την ενίσχυσή του. Η διοίκηση πρέπει να κάνει δύο, το πολύ τρεις μεταγραφές τώρα και να προβεί σε νέα ενίσχυση το καλοκαίρι, ασχέτως αν επιτευχθούν οι στόχοι. Να φτιαχτεί εφέτος η ομάδα και του χρόνου να πάει για πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ