Ανακάλυψε την Αθήνα με ποδήλατο: Η διαδρομή που θα λατρέψεις

Αθήνα και ποδήλατο: δύο λέξεις που δεν πάνε πάντα μαζί μέχρι να γνωρίσεις αυτή τη διαδρομή. Ασφάλτινη, γραφική, με άρωμα ιστορίας και άπλετη θέα, είναι ο πιο όμορφος τρόπος να δεις την πόλη… αλλιώς.
Η Αθήνα δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα. Είναι ένα ζωντανό μουσείο κάτω από τον ουρανό.
Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, άσε για λίγο το τιμόνι του αυτοκινήτου και πιάσε το τιμόνι του ποδηλάτου.
Δεν χρειάζεσαι κάτι extreme, ούτε καν ορεινό ποδήλατο.
Με μία διαδρομή κατάλληλη για όλους, μπορείς να δεις την πόλη όπως δεν την έχεις ξαναδεί: με καθαρό αέρα (όσο γίνεται), ήσυχα περάσματα, και εικόνες που θα σε κάνουν να σταματάς κάθε πέντε λεπτά για φωτογραφία.
Η διαδρομή: Από Θησείο μέχρι Στάδιο, με δύο ρόδες και όλες τις αισθήσεις
Εκκίνηση: Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο
Από το Θησείο ξεκινάς αμέσως με θέα Ακρόπολη, σε έναν από τους πιο φιλόξενους για ποδήλατο δρόμους της πόλης.
Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου —πεζόδρομος— είναι στρωμένη με κυβόλιθους, αλλά φαρδιά και ήρεμη.
Περνάς: Μουσείο Ακρόπολης – Ρωμαϊκή Αγορά – Πνύκα
Ακολουθείς την πεζοδρομημένη Μακρυγιάννη, περνάς μπροστά από το Μουσείο Ακρόπολης και συνεχίζεις μέχρι την Πύλη του Αδριανού.
Η διαδρομή διασχίζει ιστορία αιώνων σε μόλις λίγα χιλιόμετρα.
Στάση: Ζάππειο και Εθνικός Κήπος
Πριν φτάσεις στο Στάδιο, μπες για λίγο στον Εθνικό Κήπο.
Ποδηλατώντας μέσα στη σκιά, με το τιτίβισμα των πουλιών, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο μιας πολύβουης πρωτεύουσας.
Τερματισμός: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ολοκληρώνεις τη διαδρομή μπροστά από ένα από τα πιο εμβληματικά στάδια του κόσμου.
Ιδανικό σημείο για ανάσα, φωτογραφία, και γιατί όχι λίγο stretching με φόντο την ιστορία.
Πληροφορίες διαδρομής:
- Απόσταση: περίπου 4,5 km
- Χρόνος: 30’–40′ με στάσεις
- Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
- Ιδανική ώρα: Πρωινό ή απόγευμα, ειδικά Σαββατοκύριακα
Αν νομίζεις ότι η Αθήνα δεν προσφέρεται για ποδήλατο, αυτή η διαδρομή θα σε διαψεύσει.
Είναι ασφαλής, όμορφη, προσιτή και σε φέρνει πιο κοντά στην πόλη.
Βγάλε κράνος, φόρτωσε μπουκάλι νερό και μουσική, κι ανακάλυψε την πιο φιλική και απρόσμενα ήρεμη πλευρά της Αθήνας…. πάνω σε δύο ρόδες.