SPORT24

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αναλύει το "Pythagoras Formula"

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αναλύει το "Pythagoras Formula"

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τον Παντελή Βλαχόπουλο, όπου ανέλυσε το καινοτόμο μπασκετικό πρότζεκτ "Pythagoras Formula", το οποίο κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Πέμπτης (3/10, 21:00).

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε στον Παντελή Βλαχόπουλο και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio, αναλύοντας το "Pythagoras Formula", ένα ερευνητικό πρότζεκτ σε συνεργασία επιστημόνων που συνδυάζει μπάσκετ, μαθηματικά και στατιστική και κάνει προβλέψεις μέσω μίας ειδικής Formula.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο καινοτόμο αυτό μπασκετικό πρότζεκτ που θα ξεκινήσει μάλιστα από την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα (3/10, 21:00), ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εξήγησε: "Είναι ένα ερευνητικό πρότζεκτ που κάνουμε σε συνεργασία με μία ομάδα επιστημόνων του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, με τον Δημήτρη Καρλή να ηγείται. Η ομάδα απαρτίζεται από νεαρά παιδιά που ξέρουν μπάσκετ, στατιστική και μαθηματικά και προσπαθούν να τα συνδυάσουν όλα αυτά μαζί. Αυτό που κάνει στην ουσία η Formula, είναι κάθε λεπτό που περνάει σε έναν αγώνα, βλέποντας το σκορ, τις αρχικές προβλέψεις και τους παίκτες που βρίσκονται στην πεντάδα να κάνει μία δική του πρόβλεψη"

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στη φετινή Ευρωλίγκα, είπε: "Η Ευρωλίγκα έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο της. Η περσινή διοργάνωση ήταν φανταστική. Έχουν κλείσει οι ψαλίδες και είναι σχεδόν απίθανο να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για την πρώτη αγωνιστική και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες και δεν μπορεί να γίνει σκάουτινγκ".

Όσο για την πορεία των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος υποστήριξε: "Οι δύο ομάδες πρέπει να πάνε τουλάχιστον στους «8» της διοργάνωσης και γιατί όχι να διεκδικήσουν και την είσοδο τους στο Final 4. Βέβαια αν δούμε «ψυχρά» τα ρόστερ και πως οι ομάδες παίζουν τα τελευταία χρόνια, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν κάποια από τις δύο βρίσκεται στην τελική τετράδα της διοργάνωσης. Ωστόσο δεν είναι απίθανο".

Ακούστε όσα είπε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ