ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η "Judgment Day" του Μάικ Τάισον

Η "Judgment Day" του Μάικ Τάισον

Πριν από ακριβώς 27 χρόνια, ο Μάικ Τάισον μπήκε στο πάνθεον του επαγγελματικού μποξ, καθώς έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία του αθλήματος, σε ηλικία μόλις 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημέρων. Θυμηθείτε τι έγινε εκείνη τη βραδιά (φωτογραφίες+video).

" Υπάρχει στο μυαλό σου κάποιος τρόπος που μπορεί να χάσεις σε αυτόν τον αγώνα;".

" Κανένας. Ίσως αν κόψω και τα δύο μου χέρια".

Αυτή ήταν η απάντηση του Μάικ Τάισον την παραμονή του αγώνα τίτλου στα βαρέα βάρη με αντίπαλο τον Τρέβορ Μπέρμπικ στις 22 Νοεμβρίου 1986. Την ημέρα που ο "Iron" έγραψε ιστορία, νικώντας με τεχνικό νοκ-άουτ τον Τζαμαϊκανό κι έγινε έτσι ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών όλων των εποχών, σε ηλικία 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών.

Η "Judgment Day" του Μάικ Τάισον

Στο ξενοδοχείο Hilton του Λας Βέγκας, ο αγώνας μεταξύ των δύο χαρακτηρίστηκε ως "Judgment Day", δηλαδή ημέρα της κρίσης. Ο κατά 12 χρόνια νεότερος Μάικ Τάισον, όντας πιο ευκίνητος από τον αντίπαλό του, τον κατατρόπωσε, επικρατώντας τελικά με τεχνικό νοκ-άουτ στο 2ο γύρο.

Η "Judgment Day" του Μάικ Τάισον

Είχε προηγηθεί ένα νοκ-ντάουν, με τον Μπέρμπικ να καταφέρνει να σηκωθεί, αλλά στα 2:35 του 2ου γύρου, ένας συνδυασμός χτυπημάτων του Τάισον "ξάπλωσε" τον Τζαμαϊκανό, βάζοντας τέλος στον αγώνα. " Δεν έριχνα γροθιές, έριχνα βόμβες υδρογόνου", δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Αμερικανός.

Η "Judgment Day" του Μάικ Τάισον

Ακολούθησαν άλλοι εννέα παγκόσμιοι τίτλοι για τον Τάισον μέχρι το 1990, όταν ηττήθηκε από τον Μπάστερ Ντάγκλας. Αμέσως μετά ξεκίνησε και ο... εκτροχιασμός, αφού κατέληξε στη φυλακή για βιασμό, ενώ στην επιστροφή του το 1995 δάγκωσε το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ και αποκλείστηκε. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2005.

Όσον αφορά στον Μπέρμπικ, βρέθηκε και αυτός στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας επίσης κατηγορίες για βιασμό, ενώ το 2006 δολοφονήθηκε στην Τζαμάικα από έναν ανιψιό του, λόγω κτηματικών διαφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ