ΠΟΛΟ

Βενιαμίν για τίτλο

Elisa Casanova(L) of Italy fights for ball with Christina Tsoukala of Greece during their European Waterpolo Championships preliminary water polo match in Zagreb on August 31,2010. REUTERS/Laszlo Balogh  (CROATIA - Tags: SPORT WATER POLO)
Elisa Casanova(L) of Italy fights for ball with Christina Tsoukala of Greece during their European Waterpolo Championships preliminary water polo match in Zagreb on August 31,2010. REUTERS/Laszlo Balogh (CROATIA - Tags: SPORT WATER POLO) REUTERS

H Χριστίνα Τσουκαλά μίλησε στο Sport24.gr για το μεγάλο τελικό με τη Ρωσία την Παρασκευή (10/9, 20.30, ΕΤ1).

Από μικρή στα βάσανα η Χριστίνα Τσουκαλά! Χωρίς βάσανα όμως δεν έρχονται οι επιτυχίες. Και η 19χρονη διεθνής αμυντικός έχει ήδη... χορτάσει και από επιτυχίες και από... βάσανα. Με μια σημείωση: Οι επιτυχίες δεν είναι ποτέ αρκετές.

Στο τρίτο μεγαλύτερο τουρνουά της καριέρας της (Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρώμης και τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζάγκρεμπ) η Τσουκαλά και οι συμπαίκτριες της διεκδικούν το μεγαλύτερο έπαθλο και στόχο του καλοκαιριού: Το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο φετινό ραντεβού.

" Η εθνική ομάδα ανανεώθηκε μετά το 2008. Νέες παίκτριες, καινούργιος προπονητής (Γιώργος Μορφέσης). Είμαστε όλες αρκετά δεμένες και επειδή δεν εφησυχάζουμε ποτέ, έρχονται τα αποτελέσματα", υποστήριξε η Χριστίνα που παραμένει η βενιαμίν και η "κολόνα" στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και σε αυτή τη διοργάνωση.

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι η Ρωσία, μια ομάδα-βραχνάς για την εθνική γυναικών. Δύο ήττες μετρήσαμε στη Ρώμη. Φέτος η Μαρία Τσουρή... νίκησε τις Ρωσίδες στα πέναλτι στο World League του Σαν Ντιέγκο και στο Ζάγκρεμπ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες.

" Στον τελικό θα παίξουν οι δύο καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση. Θα φανεί ποια το θέλει περισσότερο", προσθέτει η Χριστίνα και αποφεύγει την ερώτηση μας να αναλύσει το παιχνίδι της ομάδας του Αλεξάντρ Καμπάνοφ.

" Αυτό είναι η δουλειά του προπονητή μας, όχι δική μου. Για να σας καθησυχάσω θα είμαστε έτοιμες. Μέχρι τον τελικό θα κάνουμε προπονήσεις, θα βλέπουμε βίντεο με την αντίπαλο μας. Το πρόγραμμα μας έχει μόνο Ρωσία". Η Χριστίνα και οι υπόλοιπες παίκτριες της Βουλιαγμένης θα τεθούν αντιμέτωπες με τη Σοφία Κόνουκ, μια σπουδαία παίκτρια που θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου στο ελληνικό πρωτάθλημα με το σκουφάκι του ΝΟΒ.

Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στον τελικό ήταν "συγκρατημένοι"; " Τi περιμένατε; Να πετάξουμε τον προπονητή μας στο νερό; Χαρήκαμε τόσο πολύ με την πρόκριση. Δεν χαιρόμαστε όμως τόσο γιατί υπάρχει μεγαλύτερος στόχος. Αν τα καταφέρουμε, ναι θα ρίξουμε τον προπονητή μας στο νερό". Μακάρι να μη τη γλιτώσει ο Γιώργος Μορφέσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ