ΠΟΛΟ

Στη μάχη της Ευρωλίγκας ΟΣΦΠ-Εθνικός

Στη μάχη της Ευρωλίγκας ΟΣΦΠ-Εθνικός
Χρηστάκης-Καραμπέτσος

Το Σαββατοκύριακο μπαίνουν στη μάχη των ομίλων της Ευρωλίγκας, οι Ολυμπιακός και Εθνικός

Οι "κυανόλευκοι" υποδέχονται το Σάββατο στο "Πάπαστράτειο" (19:00), τη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και σαφώς έχουν πολύ δύσκολο έργο στην πρεμιέρα τους, στον τρίτο όμιλο. Το θετικό για τον Μάκη Βολτυράκη, είναι ότι στο ματς με τους Κροάτες, θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.
Όσον αφορά στην ιστορία της Γιουγκ, έχει αναδειχθεί τρεις φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με πιο πρόσφατη το 2006, ενώ έχει κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα στην Κροατία. Φέτος ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, μετρώντας σε δέκα αγωνιστικές εννέα νίκες και μία ήττα (από τη Μλάντοστ). Αποτελεί δε τη βάση της εθνικής Κροατίας, που τον περασμένο Μάρτιο κατάκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης.

Ο αρχηγός του Εθνικού, Κώστας Κοκκινάκης, είπε για το παιχνίδι: " Η Γιουγκ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σίγουρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε αρκετά και με σημαντικό βοηθό την έδρα μας πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Ο όμιλός μας είναι από τους πιο δύσκολους, αλλά παίρνοντας τις νίκες σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, κάτι που είναι ο στόχος μας, θεωρώ πως δεν είναι απίθανο να προκριθούμε".

Με όνειρα στη Ρωσία ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Καζάν, όπου την Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τη Σίντεζ και έχει τα φόντα για να ξεκινήσει με νίκη στη διοργάνωση, αφού οι Ρώσοι δεν αποτελούν φόβητρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" που την περασμένη περίοδο, είχαν συμμετάσχει στο Final Four της Ευρωλίγκας, έχουν το μειονέκτημα ότι θα δώσουν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους, κεκλεισμένων των θυρών και στο ΟΑΚΑ.

Παρόλα αυτά, οι ομάδες που μετέχουν στον πρώτο όμιλο, είναι στα μέτρα της ελληνικής ομάδας, που έχει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Στο παιχνίδι με τη Σίντεζ, ο Πάτερος, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

Πάτερος: " Έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε"
Στην αναμέτρηση με τη Σίντεζ Καζάν αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος: " Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Πιστεύω όμως ότι έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε μέσα εκεί. Θεωρητικά θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Σίντεζ, θα πρέπει όμως να το αποδείξουμε μέσα στο νερό. Η Καζάν είναι βαριά ομάδα. Αν πάμε σε στατικό παιχνίδι θα έχουμε πρόβλημα, αν όμως έχουμε κίνηση στην επίθεση θα τους δημιουργήσουμε εμείς πρόβλημα".

"Την τιμωρία της έδρας λίγο πολύ την περιμέναμε. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν οι άδειες εξέδρες. Αλλωστε στη φάση των ομίλων δεν είχαμε πολύ κόσμο στο κολυμβητήριο. Αυτό που με ενοχλεί και μου προκαλεί μεγάλη περιέργεια είναι γιατί να μην παίξουμε στη φυσική μας έδρα, το Παπαστράτειο, που γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή του και να αναγκαστούμε να πάμε σε άλλο κολυμβητήριο, αφού ούτως η άλλος θα αγωνιστούμε κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως δεν πιστεύω ότι το ΟΑΚΑ είναι η καταλληλότερη έδρα. Το θέμα εν τέλει για την πρόκριση είναι να πάρουμε μια νίκη εκτός και να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας

".

Από την πλευρά του, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού Τάσος Σχίζας, εξήγησε: " Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με την Καζάν και κατάλαβα πως πραγματικά πρόκειται για μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα. Πιστεύω όμως πως είναι μέσα στις δυνατότητές μας να την κερδίσουμε. Πέρυσι είχαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς της Ευρώπης και νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες έτσι να συνεχίσουμε και φέτος".

"Αν νικήσουμε θα είναι η καλύτερη αρχή για μας και θα αποτελέσει παράλληλα το πρώτο βήμα για την πρόκρισή μας, αν και ακόμη είναι νωρίς. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία μας στον όμιλο, αφού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσα όλους τους αντιπάλους και να τους νικήσουμε

".

Ποια είναι η Σίντεζ
Αναφορικά με την Σίντεζ Καζάν, πρόκειται για μία νέα δύναμη στο ρωσικό πόλο, η οποία κατάκτησε για πρώτη φορά πέρυσι το πρωτάθλημα στη χώρα της (εξασφαλίζοντας έτσι και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της Ευρωλίγκας). Πέρυσι κατάκτησε και το LEN Trophy, ενώ το περασμένο Σάββατο διεκδίκησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, γνωρίζοντας όμως την ήττα με 11-9 από την ιταλική Προ Ρέκο.

Στο ρωσικό πρωτάθλημα τερμάτισε πρώτη στην Α΄ φάση με έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά ματς, ενώ στη β΄ φάση (μετέχουν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες) ξεκίνησε με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στη σύνθεσή της υπάρχει και ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Γερμανός Τόμας Σερτβίτις, καθώς και τρεις διεθνείς Σέρβοι (Ντέγιαν Σάβιτς, Ντανίλο Ικοντίνοβιτς, Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς). Η ρωσική ομάδα είχε συναντηθεί με τους "ερυθρόλευκους" στη δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκας 2005-06 στο Βελιγράδι, σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει άνετα με 11-5.

Στα παιχνίδια που έγιναν την Τετάρτη, η Προ Ρέκο, νίκησε με 13-8 τη Μαρσέιγ και η Ποσίλιπο την Μπρέσα, με 12-6.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

1ος Όμιλος
24/11: Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
25/11: Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)-Ολυμπιακός

2ος Όμιλος
21/11: Μαρσέιγ (Γαλλία)-Προ Ρέκο (Ιταλία): 8-13
25/11: Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)-Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)

3ος Όμιλος
24/11: Βάσας (Ουγγαρία)-Χόνβεντ (Ουγγαρία)
24/11: Εθνικός-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

4ος Όμιλος
21/11: Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)-Μπρέσια (Ιταλία): 12-6
24/11: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)









































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ