ΠΟΛΟ

Πήρε το ντέρμπι ο Εθνικός

Πήρε το ντέρμπι ο Εθνικός
Αφρουδάκης Χρήστος

Με μία πολύ άνετη νίκη στην έδρα της ΝΕΠ (17-9), ο Ολυμπιακός "έκλεισε" αήττητος τον πρώτο γύρο της Α1 ανδρών

Εθνικός-Πανιώνιος: 13-9
Παίρνοντας στο δεύτερο οκτάλεπτο, ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο κράτησε ως το τέλος, ο Εθνικός, επικράτησε στο ντέρμπι της ενδέκατης αγωνιστικής, με 13-9, του Πανιωνίου, κράτησε τη διαφορά 2 βαθμών από τον πρώτο Ολυμπιακό και ξέφυγε με 6 από τους "κυανέρυθρους".

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Μουρίκη να βάζει μπροστά τον Πανιώνιο, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω. Η απάντηση των "κυανόλευκων" ήταν άμεση, αφού αρχικά ο Μάζης σκόραρε με το αριθμητικό πλεονέκτημα και στη συνέχεια, ο Καλακώνας, αιφνιδίασε τον Φλέγκα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει και το σκορ έγινε 2-1, με την ομάδα του Βολτυράκη να περνάει για πρώτη φορά μπροστά. Οι "κυανέρυθροι" σκόραραν με τον Γκέργκελι από την περιφέρεια, για να ολοκληρωθεί το οκτάλεπτο με 2-2.

Για ακόμα μία φορά μπροστά πέρασε ο Πανιώνιος, στο ξεκίνημα της δευτέρης περιόδου, όταν ο Ζάχος Αναστασιάδης σκόραρε στο "παραπάνω", κάνοντας το 3-2. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, ο "Αυτοκράτορας" προσπέρασε και δεν έχασε το προβάδισμα ως το τέλος του πρώτου μέρους. Ηγετική προσωπικότητα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μάζης, που ισοφάρισε σε 3-3 και αφού ο Βλοντάκης σκόραρε από τον φουνταριστό, νικώντας τον Θωμάκο, ο αμυντικός του Εθνικού, έκανε το 5-3, ολοκληρώνοντας το σερί 3-0 των γηπεδούχων. Ο Γκέργκελι, "ξεκόλλησε" την ομάδα του Λούδη και με σουτ απ' έξω στον παίκτη παραπάνω, έκανε το 5-4. Ο Κοκκινάκης, όμως, έδωσε εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων στην ομάδα του (6-4), για να απαντήσει ο Θωμάκος, με εύστοχο πέναλτι. Το 7-5 του ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Καλακώνας χάρη σε γκολ με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Σε ακόμα ένα οκτάλεπτο, ο Πανιώνιος, ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος, χάρη στην κόντρα του Θωμάκου, που μείωσε σε 7-6. Με το τρίτο του προσωπικό γκολ, ο Καλακώνας, αύξησε και πάλι στα δύο τα τέρματα της διαφοράς και ο αρχηγός του Πανιωνίου, έχασε την ευκαιρία να μειώσει άμεσα στο ένα, αφού έχασε πέναλτι. Ότι δεν κατάφερε ο Θωμάκος, το έπραξε ο Παπαδόγκωνας λίγο αργότερα, κάνοντας το 8-7, αλλά ο Μπλάνης, διαμόρφωσε το 9-7, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Λίγο πριν ξεκινήσει το τελευταίο οκτάλεπτο, ο Παπαδόγκωνας, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στους διαιτητές και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βουλγαράκης, έδωσε στην ομάδα του για πρώτη φορά, διαφορά τριών τερμάτων (10-7), στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου. Από εκεί και πέρα, οι "κυανέρυθροι" δεν κατάφεραν να μειώσουν αστοχώντας σε δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Όταν ο Μυλωνάκης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ από την περιφέρεια, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους και παρά το γεγονός ότι ο Μουρίκης, μείωσε άμεσα σε 11-8 με γκολ στον παίκτη παραπάνω, ήταν πλέον αργά για να αλλάξει κάτι. Το τελικό 13-9, ήρθε μετά από γκολ των Χατζηκυριακάκη και Μάζη για τον Εθνικό και του Θωμάκου για τον Πανιώνιο, όταν όλα είχαν κριθεί.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 2-2, 4-2

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Εθνικός (Βολτυράκης): Μάζης 4, Καλακώνας 3, Βλοντάκης, Κοκκινάκης, Μπλάνης, Βουλγαράκης, Μυλωνάκης, Χατζηκυριακάκης

Πανιώνιος (Λούδης): Θωμάκος 3, Γκέργκελι 2, Μουρίκης, Αναστασιάδης, Παπαδόγκωνας, Μουρίκης

ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη: 6-8
Με όπλο την καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Βουλιαγμένη, πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, με 8-6, στο "Ποσειδώνιο" κολυμβητήριο.

Οι παίκτες του Γιάννη Γιαννουρή, πέρασαν μπροστά στο δεύτερο οκτάλεπτο και από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασαν το προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες του Αλιχανίδη που πέτυχε συνολικά 4 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-2, 0-1

Τα γκολ των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μικέδης): Αλιχανίδης 4, Γιάιτς, Κρστοβιτς

Βουλιαγμένη (Γιαννουρής): Φρανίτσεβιτς, Μιτελούδης, Σαλπέας, Δουδέσης Ευάγγελος, Αγγελίδης, Καρούντζος, Κατσαούνης, Σάμαρτζιτς

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΝΟΒ, είπε: " Ήταν μία σημαντική νίκη για τη Βουλιαγμένη, αφού το κυριότερο - που μετράει περισσότερο και από τους βαθμούς - είναι ν’ αποκτήσει η ομάδα αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας παιχνίδια, η οποία αποτελεί απαραίτητο συστατικό".

" Τελείωσε ο πρώτος γύρος, αλλά το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και πολύ σύντομα ξεκινάει ο δεύτερος, στον οποίο πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι".

Ο αθλητής της Βουλιαγμένης, Ευάγγελος Δουδέσης, είπε για το παιχνίδι: " Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα την προηγούμενη αγωνιστική, χάσαμε αρκετούς βαθμούς στον πρώτο γύρο, αλλά από αυτό το ματς θα αρχίσει η άνοδός μας. Πήγαμε καλά στην άμυνα, η οποία αποτελεί το όπλο μας και πρέπει πλέον να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που θα είναι εναντίον της ΝΕΠ, στην Πάτρα".

ΝΕΠ-Ολυμπιακός: 9-17
Με μία πολύ άνετη νίκη στην έδρα της ΝΕΠ (17-9), ο Ολυμπιακός "έκλεισε" αήττητος τον πρώτο γύρο της Α1 ανδρών και πλέον έχει στο μυαλό του, το παιχνίδι με τη Γιάντραν, για την Ευρωλίγκα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκαν με 5-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου και από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν εύκολα για τους Πρωταθλητές. Το μόνο που κατάφερε η ΝΕΠ, ήταν να μειώσει στο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν πια οι παίκτες του Πάτερου είχαν χαλαρώσει.

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 2-3, 2-7, 5-2

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΝΕΠ (Τρούμπιτς): Αντίοχος 3, Πλατανίτης 2, Σαλπαδήμας, Χάνδανος, Λαμπάτος, Γκρόνοου

Ολυμπιακός (Πάτερος): Χατζηθεοδώρου 5, Χρήστος Αφρουδάκης 4, Γιώργος Αφρουδάκης 3, Νίκιτς 2, Κόχειλας, Σάντα, Θεοδωρόπουλος

Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες):
1. Ολυμπιακός 22 (168-64)
2. Εθνικός 20 (130-73)
3. Πανιώνιος 14 (118-92)
4. Βουλιαγμένη 13 (84-79)
5. Χίος 9 (84-91) - με έναν αγώνα λιγότερο
6. ΠΑΟΚ 9 (90-106)
7. Γλυφάδα 9 (77-98) - με έναν αγώνα λιγότερο
8. Παλαιό Φάληρο 8 (84-97) - με έναν αγώνα λιγότερο
9. Χανιά 7 (69-88) - με έναν αγώνα λιγότερο
10. ΝΕΠ 7 (85-116)
11. Παναθηναϊκός 6 (82-110) - με έναν αγώνα λιγότερο
12. Κέρκυρα 2 (70-127) - με έναν αγώνα λιγότερο

Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής (Παλαιό Φάληρο-Γλυφάδα, Χανιά-Χίος, Παναθηναϊκός-Κέρκυρα), θα γίνουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ