ΠΟΛΟ

Παυλίδης: "Αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών"

Παυλίδης: "Αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, αναφέρθηκε στα όσα κατάφεραν οι ερυθρόλευκες το 2015, αλλά και τα όσα περιμένουν για το νέο χρόνο.

Τον απολογισμό της σεζόν 2014-2015 και του πρώτου μισού της περιόδου 2015-2016 έκανε στη συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού (www.osfp.gr), ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός που έχει οδηγήσει τις «ερυθρόλευκες» στην κορυφή της Ευρώπης εξηγεί ποιο ήταν το γεγονός που έδωσε την ώθηση στο τμήμα πόλο γυναικών για να σαρώσει όλους τους τίτλους εντός και εκτός συνόρων την τελευταία διετία.

Η ανάλυση του για το αγωνιστικό προφίλ της διεθνούς Καναδέζας περιφερειακής Μόνικα Έγκενς που θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας στο δεύτερο μισό της σεζόν και η αναφορά του στα επιτεύγματα της Ακαδημίας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Χάρη Παυλίδη στο osfp.gr

Πως κρίνεται ο απολογισμός της πορείας της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν;

«Μέχρι τώρα οι βασικοί μας στόχοι ήταν η κατάκτηση του Super Cup και η νίκη στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη που θα μας έδινε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και οι δυο στόχοι επιτεύχθηκαν αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα όλο αυτό το διάστημα. Οι απαιτήσεις από την ομάδα είναι περισσότερες από όσα έχουμε δείξει μέχρι στιγμής τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον τελικό με την Πάντοβα. Από την άλλη όμως είμαι ευχαριστημένος γιατί κατακτήσαμε το Super Cup, ένα τίτλο που έλειπε από το σύλλογό μας και το τμήμα και από το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Οπότε υπάρχει μια ικανοποίηση από πλευράς μας και από πλευράς παικτριών και αισιοδοξούμε ότι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια της χρονιάς και θα παίξουμε καλύτερα».

Επηρέασε ο τελικός του Super Cup την περίοδο αλλά και τον τρόπο της προετοιμασίας από το καλοκαίρι;

«Δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από αυτό το γεγονός γιατί συνέπεσε ημερολογιακά με το παιχνίδι κόντρα στη Βουλιαγμένη που ήταν μια εβδομάδα διαφορά. Αυτό μας βόλεψε αφού είχαμε βάλει στόχο αυτά τα δυο ματς τα άλλα ξέραμε ότι δύσκολα ή εύκολα θα τα κερδίζαμε. Η αλλαγή του αντιπάλου μας δημιούργησε ένα πρόβλημα γιατί το μάθαμε αργά. Ωστόσο εμείς δεν προετοιμαζόμαστε συγκεκριμένα για κάποιον αντίπαλο, αλλά ετοιμαζόμαστε για το δικό μας παιχνίδι. Οι μεταβολές ανάλογα με τον αντίπαλο είναι ελάχιστες».

Σε 2 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 3 ευρωπαϊκούς τίτλους, πόση δουλειά απαιτείται για να έρχονται με τέτοια συχνότητα και συνέπεια αυτές οι επιτυχίες;

«Τα τρία τρόπαια αυτά είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών, δεν είναι κάτι που ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη. Απλά ωρίμασαν οι παίκτριες, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και φτάσαμε στην κορυφή. Πρώτα κατακτήσαμε το Len Trophy που ήταν το εφαλτήριο για εμάς αφού μας έδωσε την ώθηση και την ψυχολογία για να κερδίσουμε και την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι τώρα η ομάδας μας έχει μια ψυχολογία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο όπως και να είναι το παιχνίδι στη διάρκειά του. Παραδείγματος χάριν πέρσι στο τελικό χάναμε 1-4 από την Σαμπαντέλ και το ανατρέψαμε, φέτος ήμασταν πίσω με 8-5 από την Βουλιαγμένη και τα καταφέραμε πάλι. Νομίζω ότι δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς ότι μπορούμε να κερδίσουμε αλλά και οι αντίπαλοί μας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα και ανεξαρτήτως της εξέλιξης του αγώνα».

Πέρα από τα επιτεύγματα της ομάδας γυναικών, τη περσινή σεζόν διέπρεψαν και οι Ακαδημίες υδατοσφαίρισης κατακτώντας όλους τους τίτλους σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν…

«Είχα πει και πριν ότι αυτό που έγινε φέτος, το 2015 στο γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί από οποιαδήποτε ομάδα σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί ξανά αλλά σίγουρα δείχνει ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλεία στις υποδομές. Όμως δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα το ζητούμενο. Η δουλειά των υποδομών είναι να φτιάχνουν τους παίκτες που τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα».

Μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά η πορεία της Εθνικής που διεκδικεί πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Όταν υπάρχει μια διακοπή 2 μηνών τώρα, μετά άλλη μια αν παίξουμε προολυμπιακό είναι δεδομένο σχεδόν ότι οι αθλήτριες έχουν το μυαλό τους περισσότερο εκεί πάρα εδώ. Επειδή το έχω ξαναζήσει είμαι σίγουρος ότι θα επηρεαστούν, μακάρι να περάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να υπάρχει μια θετική ατμόσφαιρα στην προπόνηση και στους αγώνες γιατί διαφορετικά νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία τους».

Είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Δεν ξέρω πόσο έτοιμος είμαι, το έχω στο μυαλό μου όμως. Σίγουρα έχω μια εμπειρία από την προηγούμενη φορά ώστε να μην αφήσω να επηρεαστεί η ομάδα σε τέτοιο βαθμό που είχε συμβεί την προηγούμενη φορά».

Αναμένουμε και την άφιξη της διεθνούς Καναδέζας περιφερειακής, Μόνικα Έγκενς τι μπορεί να προσφέρει και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της;

«Είναι μια αθλήτρια all–around. Eμείς θα την χρησιμοποιήσουμε περισσότερο σαν αμυντικό, έχει καλό σουτ και αίσθηση του γκολ. Σίγουρα θα μας βοηθήσει αλλά μέχρι ποιοι βαθμό είναι θέμα προσαρμογής. Θα έρθει στα μέσα της σεζόν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συνήθως αυτές οι παίκτριες θέλουν χρόνο προσαρμογής ειδικά από το αμερικάνικο στυλ στο ευρωπαϊκό».

Ένα σχόλιο για τον προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία;

«Είναι ο πιο δύσκολος όμιλος από τους 4 και σίγουρα θα μείνει μια πολύ καλή ομάδα έξω. Ελπίζουμε να μην είμαστε εμείς αυτοί».

Τι δώρο θα ζητούσατε από τον Άγιο Βασίλη;

«Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω. Για μένα όποια παίκτρια παίζει στον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ