ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Οι αντίπαλοι των εθνικών ομάδων στην πρώτη φάση

Konstantinos Genidounias of Greece reacts after scored a goal during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi)
Konstantinos Genidounias of Greece reacts after scored a goal during the Men's water polo semifinal match between Italy and Greece at the 19th FINA World Championships in Budapest, Hungary, Friday, July 1, 2022. (AP Photo/Anna Szilagyi) AP

Αυτές είναι ομάδες απέναντι στις οποίες οι Εθνικές ανδρών και γυναικών θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Ιαπωνία.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (18/4) η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο, στο πλαίσιο του μεγάλου ραντεβού του υγρού στίβου που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο (14-29) στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Στο τέλος της διαδικασίας οι εθνικές ανδρών και γυναικών ήξεραν πλέον τις τρεις αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων, απέναντι στις οποίες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον Α' όμιλο και απέναντί της θα βρει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το Καζακστάν.

Στον Β' όμιλο βρέθηκαν η Κίνα, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Ιταλία, στον Γ' όμιλο συνυπάρχουν η Κροατία, η Ουγγαρία, η Βραζιλία και η Ισπανία, ενώ στον Δ' το καρέ συμπληρώνουν η Νότια Αφρική, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ισπανία.

Από την άλλη, η Εθνική Γυναικών έπεσε στον Γ' όμιλο και σε πρώτη φάση θ' αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, την Ιταλία και τη Νότια Αφρική.

Στον Α' όμιλο συμμετέχουν η Κίνα, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, στον Β' βρέθηκαν η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ολλανδία και το Καζακστάν, ενώ στον Δ' θα παλέχουν ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Ουγγαρία και η Ιαπωνία.

Εν τω μεταξύ, στη λαμπρή αυτή εκδήλωση έδωσαν το "παρών" κορυφαίοι παράγοντες των Aquatics, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της World Aquatics, Χουσέιν Αλ Μουσαλάμ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης παρίσταντο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας, Αντόνιο Χοσέ Σίλβα, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Οικοδεσπότες η ΚΟΕ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Γιαννόπουλος, μέλος του μπιρό της World Aquatics και Α' Αντιπρόεδρος της LEN.

Από τα Aquatics παρόντες ήταν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας της Ασιατικής Ομοσπονδίας (Asian Swimming Federation), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ομάν και μέλος του "Μπιρό" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ταχά Σουλεϊμάν Αλ Κισχρί, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του "Μπιρό" της Παγκόσμιας, Ιόσιπ Βάρντοβιτς, τα μέλη του "Μπιρό" της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς και Μίλος Μράτσεβιτς αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας, Νεμάνια Μάριτζαν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του ΔΣ Εύη Μωραϊτίδου, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των Ανδρών Θοδωρής Βλάχος και Γυναικών Αλεξία Καμμένου, εκπρόσωποι, προπονητές και αθλητές άλλων ομάδων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης. Στη διαδικασία της κλήρωσης των Ανδρών μετείχαν οι Τάμας Μόλναρ, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Άσλει Τζόνσον και των Ανδρών ο Κεν Κουρόντα και οι Ντίνος Γενηδουνιάς και Τόι Σουζούκι.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ