ΠΟΛΟ

Όταν ο αρχηγός μιλάει

Όταν ο αρχηγός μιλάει
Γιώργος Αφρουδάκης (Εθνική)

Ο αυστραλιανός Τύπος εκθειάζει τις αρετές του αρχηγού της Εθνικής ανδρών, Γιώργου Αφρουδάκη

Ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων που ανήκει στη σπουδαιότερη γενιά του αθλήματος στη χώρα μας, παραχώρησε συνέντευξη στην αυστραλιανή εφημερίδα "The Age" ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μελβούρνης, η εκκίνηση του οποίου βρίσκεται λίγες μέρες μακριά.
Το θέμα που επέλεξαν είναι το ταλέντο και ο Αφρουδάκης είναι άξιος να σταθεί δίπλα στην "καλλιτέχνιδα" της συγχρονισμένης κολύμβησης, Βιρζινί Ντιντιέ, η οποία επιστρέφει στην ενεργό δράση και τους "χρυσούς" Ολυμπιονίκες της κολύμβησης, την Αμερικανίδα Τάρα Κερκ και τον Ιταλό Μασιμιλιάνο Ροσολίνο.

Η συντάκτρια του κειμένου ρώτησε αρχικά τον 30χρονο φουνταριστό του Ολυμπιακού, γιατί επέλεξε το πόλο ανάμεσα σε τόσα διαθέσιμα αθλήματα.

" Στο μέρος όπου ζούσα (σ.σ. Βουλιαγμένη), πολλοί έπαιζαν πόλο και έτσι σκέφτηκα κι εγώ να τους ακολουθήσω. Το λάτρεψα", ανέφερε ο Αφρουδάκης που μίλησε για τον συμπαίκτη του και μικρότερο αδερφό του, Χρήστο:

" Είναι πολύ καλό να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο σε μία ομάδα. Ταξιδεύουμε και ο ένας γνωρίζει τι θα κάνει ο άλλος μέσα στο παιχνίδι, κάτι που είναι πολύ καλό".

Στη συζήτηση μπαίνει και ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής ομοσπονδίας πόλο, Ράσελ Μακ Κίνον που γνωρίζει πολύ καλά τον Αφρουδάκη.

" Πρόκειται για εξαιρετικό φουνταριστό. Έχει εκπληκτική ικανότητα με τη μπάλα μπροστά στο τέρμα και αποτελεί το "υπομόχλιο" του ελληνικού επιθετικού παιχνιδιού παραπάνω από δέκα χρόνια. Ο φουνταριστός πρέπει να είναι καλύτερος στην... πάλη από κάθε άλλον παίκτη", επισήμανε ο Αυστραλός.

Ο Αφρουδάκης καταλήγει γελώντας ότι "( σ.σ. η θέση του φουνταριστού) είναι μία από τις δυσκολότερες θέσεις, γιατί τρως ξύλο και αποκτάς περισσότερες μελανιές από τους υπόλοιπους. Αστειεύομαι, αλλά η θέση αυτή κρύβει μεγάλη πίεση".

Ο νεαρός τότε Αφρουδάκης είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία το 1998 για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που είχε φιλοξενηθεί στο Περθ.














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ