Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-6: Έκαναν το 1-0 οι ερυθρόλευκοι μετά από ματσάρα

Ο Μουρίκης πανηγυρίζει κόντρα στη Βουλιαγμένη
Ο Μουρίκης πανηγυρίζει κόντρα στη Βουλιαγμένη EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλο ντέρμπι είδαμε στον πρώτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 8-6 και να κάνουν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών στην Α1 πόλο ανδρών, αφού επικράτησε 8-6 της Βουλιαγμένης έπειτα από ένα μεγάλο ντέρμπι.

Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν και δεν έλειψαν οι δυνατές μάχες ανάμεσα στους αθλητές. Τελικά, κλειδί στην εξέλιξη του αγώνα αποδείχτηκε η άμυνα του Ολυμπιακού στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο η οποία σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Μάνου Ζερδεβα ήταν τα δύο στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του συλλόγου του Πειραιά.

Από την άλλη και οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα κακές στον παίκτη παραπάνω κάτι που στοίχισε ιδιαίτερα στη Βουλιαγμένη.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε νευρικά με τις άμυνες των δύο ομάδων να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά με τον Γκιουβέτση να απαντά κάνοντας το 1-1. Ο Μουρίκης ξανά στον παίκτη παραπάνω έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκους.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη με δύο τέρματα στην κόντρα από τους Αλαφραγκή και Κουρούβανη κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να προηγηθεί με 2-3. Ο Γκίλλας έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα, όμως ο Σκουμπάκης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 4-3 του πρώτου ημιχρόνου υπέρ του ΝΟΒ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Ζερδεβά να ανεβάζει στροφές και με επί μέρους 2-0 με τέρματα των Μπούσλιε και Δερβίση οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο 5-4.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Φιλίποβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Γκίλλας με γκολ στον παραπάνω έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους ερυθρόλευκους. Ο ΝΟΒ δεν τα παράτησε αφού με τέρματα από τους Σκουμπάκη και Χαλυβόπουλο μείωσε ξανά στο γκολ.

Ο ΝΟΒ έχασε στη συνέχεια την ευκαιρία της να φέρει το ματς στα ίσα και στο τέλος ο Φιλίποβιτς με γκολ στον παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 8-6.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

Το πανόραμα των τελικών

Σάββατο, 21/5

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 8-6

Δευτέρα, 23/5

18.30 ΝΟ Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός

Τετάρτη, 25/5

19.30 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

Παρασκευή, 27/5 (αν χρειαστεί)

18.30 ΝΟ Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός

Κυριακή, 29/5 (αν χρειαστεί)

17.00 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

* Πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται εκείνη που θα πετύχει 3 Νίκες


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ