ΠΟΛΟ

Οι "15" του Σάντρο Καμπάνια

Οι "15" του Σάντρο Καμπάνια
Ρέππας

Την αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλαγα ανακοίνωσε ο Καμπάνια

Μεγάλες εκπλήξεις δεν υπήρχαν στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τον Βαγγέλη Δελακά να βρίσκεται εντός για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και τον Γιάννη Φουντούλη εκτός (έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεών του).
Η αποστολή της εθνικής ομάδας: Δεληγιάννης Νίκος, Σχίζας Τάσος, Μάζης Δημήτρης, Κοκκινάκης Κώστας, Θωμάκος Γιάννης, Θεοδωρόπουλος Αργύρης, Αφρουδάκης Χρήστος, Ντόσκας Γιώργος, Αφρουδάκης Γιώργος, Μιτελούδης Δημήτρης, Βλοντάκης Αντώνης, Μυλωνάκης Μανώλης, Ρέππας Γιώργος, Δελακάς Βαγγέλης, Βουλγαράκης Μάνθος

Στην αποστολή μετέχουν επίσης εκτός του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάντρο Καμπάνια, ο συνεργάτης του, Παναγιώτης Τρούλος, ο υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης, Γιάννης Μοντεσάντος, ο γιατρός, Γιώργος Μαρίνος, και ο φυσικοθεραπευτής, Αλέξανδρος Κολλιάτος.

Στη Μάλαγα μεταβαίνουν ακόμη, οι διεθνείς διαιτητές, Νίκος Σταυρόπουλος και Γιώργος Σταυρίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Η Εθνική μετέχει στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σλοβακία (4/7, 10:30), Μαυροβούνιο (5/7, 20:30), Ουγγαρία (6/7, 13:30), Ισπανία (7/7, 22:00) και Κροατία (8/7, 19:00).

Στον δεύτερο όμιλο μετέχουν οι ΠΓΔΜ, Ρωσία, Σερβία, Ιταλία, Γερμανία και Ρουμανία. Από κάθε όμιλο, ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν χιαστί μεταξύ τους (Α2-Β3 και Β2-Α3) για να συμπληρώσουν την τετράδα. Οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν αγώνες κατάταξης.

Η ελληνική ομάδα θα μετάσχει για 16η φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με καλύτερη θέση μέχρι σήμερα την τέταρτη, την οποία κατέλαβε το 1999 στη Φλωρεντία. Σε 103 αγώνες στην ιστορία της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει 47 νίκες, 10 ισοπαλίες και 46 ήττες (τέρματα 814-775). Πρώτοι παίκτες σε συμμετοχές είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Κώστας Λούδης, που έχουν αγωνιστεί σε οκτώ Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ πρώτοι σκόρερ είναι οι Αντώνης Αρώνης (65 γκολ), Γιώργος Αφρουδάκης (54) και Γιώργος Μαυρωτάς (49).










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ