ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος στο SPORT24: "Το περιμέναμε χρόνια το… ρημάδι"

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στη συνέντευξη στο SPORT 24
Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στη συνέντευξη στο SPORT 24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ό,τι δεν απόλαυσε ως διεθνής παίκτης το βιώνει ως πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μιλά στο SPORT24 από το Τόκιο για τη στιγμή αυτή που η Εθνική πόλο των ανδρών περίμενε πολλές δεκαετίες.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος σχολίασε στο SPORT24 τον θρίαμβο της Εθνικής επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Ο ίδιος ως παίκτης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας έζησε τέσσερις φορές το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: το 1980 στη Μόσχα, το 1984 στο Λος Αντζελες, το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη. Αυτό που ο Κυριάκος Γιαννόπουλος δεν αξιώθηκε να ζήσει φορώντας το σκουφάκι με το Νο 5, το βιώνει τώρα ως νεόκοπος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Δεν το βιώνει απλώς, αλλά το απολαμβάνει και ρουφάει το νέκταρ ίσαμε το μεδούλι! "Το περιμέναμε χρόνια και χρόνια, τετραετίες και τετραετίες, έναν ολόκληρο αιώνα αυτό το… ρημάδι το μετάλλιο" τόνισε στο SPORT24 από το Τόκιο, όπου βρίσκεται.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ως πρόεδρος της ΚΟΕ και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης
Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ως πρόεδρος της ΚΟΕ και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης INTIME

Και συνέχισε: "Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες, στους προπονητές και σε όλα τα μέλη της ομάδας που απέδειξε την αξία και τη δυναμική της. Το γουότερ πόλο έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και έστω και καθυστερημένα η Εθνική ανδρών, όπως συνέβη το 2004 με την Εθνική γυναικών, άξιζε να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, μακάρι κιόλας να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί".

Ο νεοεκλεγείς (στα τέλη του περασμένου Μαρτίου) πρόεδρος της ΚΟΕ δεν κρύβει, ούτε καμουφλάρει τα συναισθήματα του: "Τα νιώθουμε όλοι μας σε υπερθετικό βαθμό: χαρά, δικαίωση, συγκίνηση, υπερηφάνεια. Προφανώς το μυαλό μας βρίσκεται πίσω στην πατρίδα μας που δοκιμάζεται από τις φωτιές και αφιερώνουμε την πρόκριση στον τελικό σε όσους έχουν πληγεί και έχασαν τις περιουσίες τους. Ασφαλώς δεν μπορούμε να τους απαλύνουμε τον πόνο, αλλά η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους και ελπίζουμε ότι την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε κι άλλη χαρά στον κόσμο".

Και κατέληξε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος: "Παρά τα πάσης φύσεως προβλήματα και την πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία τα αθλήματα μας πορεύονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να προοδεύουμε, να προχωράμε μπροστά και να πανηγυρίζουμε μεγάλες επιτυχίες, σε όλες τις επόμενες διοργανώσεις, με το μάτι στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ