ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου στο SPORT24: "Το καλό είναι ότι βρέθηκε η τρύπα προς το τέρμα"

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου στο SPORT24: "Το καλό είναι ότι βρέθηκε η τρύπα προς το τέρμα"
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου φωτογραφίζεται για τη συνέντευξή του στο SPORT24 ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ/EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου που λύτρωσε την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με το buzzer beater του και την έστειλε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μίλησε στο SPORT 24 για τη μεγάλη πρόκριση.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έκανε αυτό που συνηθίζει, αυτό που είναι αυτονόητο γι' αυτήν, αλλά καθόλου εύκολο.

Έπειτα από ένα ματς θρίλερ με τους Αμερικανούς προκρίθηκε απ' ευθείας από τον όμιλο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαλε η ίδια στον εαυτό της. Λυτρωτής ήταν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου που πέτυχε το νικητήριο γκολ (15-14) όταν το χρονόμετρο έδειχνε 0.01.

Τι να πρωτοσκεφτεί ένας αθλητής που έχει στα τελευταία δευτερόλεπτα την ασήκωτη μπάλα στα χέρια του; Δεν υπάρχει χρόνος.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να σκεφτώ πολλά πράγματα εκείνη τη στιγμή. Είδα ότι έμεναν δύο δευτερόλεπτα και έπρεπε να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Το καλό είναι ότι βρέθηκε η τρύπα προς το τέρμα. Υπήρχαν τα μπλοκ της αντιπάλου, αλλά βρέθηκε", είπε ο 24χρονος γιος του παλιού θρύλου της υδατοσφαίρισης, Τάσου Παπαναστασίου.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου φωτογραφίζεται για τη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου φωτογραφίζεται για τη συνέντευξή του στο SPORT24 ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ/EUROKINISSI

Περισσότερο ήθελε να σταθεί στη συνολική προσπάθεια της ομάδας, παρά στο δικό του γκολ. "Η ανατροπή σημαίνει πολλά πράγματα για το χαρακτήρα της ομάδας, για την ποιότητά μας και τα ψυχικά αποθέματα που έχουμε, αλλά φάνηκαν και κάποια αρνητικά πράγματα. Κάναμε μια κακή αρχή και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας στη συνέχεια.

Ήταν το πρώτο πολύ δύσκολο παιχνίδι του τουρνουά. Από μία άποψη είναι καλό που δεν κύλησε τέλεια για εμάς αυτό το παιχνίδι, επειδή μπορούμε μετά τον αγώνα να δούμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε. Υπάρχει κάτι πολύ θετικό. Καταφέραμε μετά το κακό ξεκίνημα να φτάσουμε σε μια νίκη που μας έδωσε πολλά πράγματα.

Καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να συνέλθουμε από τα λάθη μας. Όταν βρεθήκαμε με πέντε γκολ πίσω, δεν είπαμε: ''Τώρα, πάμε να το γυρίσουμε απ' ευθείας, να το καθαρίσουμε με βιαστικές ενέργειες. Αυτό δεν γινόταν. Έπρεπε να δείξουμε υπομονή και να το πάμε βήμα – βήμα και να αρχίσουμε από την άμυνά μας. Σιγά - σιγά φτάσαμε στην τελευταία φάση, στην οποία είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε και το κάναμε”.

Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση

Αναφερόμενος στο κακό ξεκίνημα της γαλανόλευκης ξεκαθάρισε: "Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε την Αμερική. Την ξέρουμε την ομάδα, έχουμε ξαναπαίξει μαζί της και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν έχω ξεκάθαρη την εικόνα αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου. Μπορεί να κάναμε λάθη συγκέντρωσης, μπορεί να είναι τακτικής.

Φαινόταν ότι δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τα λάθη μας στην αρχή. Ειδικά στη δεύτερη περίοδο που κάναμε το ένα λάθος μετά το άλλο είχαμε χάσει λίγο τη συγκέντρωσή μας. Θα τα δούμε στην ανάλυση του αγώνα μετά. Θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και πού ήμασταν κακοί.

Το καλό είναι ότι καταφέραμε έστω κι αργά να τα διορθώσουμε στην πορεία του παιχνιδιού και όχι έπειτα από αυτό. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τους Αμερικανούς. Αργήσαμε να το δείξουμε, αλλά το δείξαμε. Βέβαια, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα".

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου σε στιγμιότυπο από αγώνα με τις ΗΠΑ.
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου σε στιγμιότυπο από αγώνα με τις ΗΠΑ. 2022 ANNA SZILAGYI / AP PHOTO

Αυτή η νίκη προστάτεψε τον εγωισμό της ομάδας, που ακόμα και αν δεν έπαιρνε σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά είχε μια ακόμα ευκαιρία, τον χιαστί αγώνα. Ωστόσο, φρόντισε να μην περιμένει. "

Ο αγώνας δεν μας κόστισε, παρά μόνο σωματικά επειδή έπρεπε να δώσουμε όλη την ενέργειά μας. Ωστόσο, αποφύγαμε το ψυχικό κόστος. Μπορεί να συνερχόμασταν από κάτι τέτοιο, μπορεί όμως και όχι. Δεν το ξέρουμε.

Σε κάθε περίπτωση το αποφύγαμε και συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση, ενώ έχουμε και λίγο έξτρα χρόνο για ξεκούραση, δεδομένου ότι αποφύγαμε το χιαστί και θα παίξουμε απ' ευθείας στα προημιτελικά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ