ΠΟΛΟ

Νόβι Μπέογκραντ - Προ Ρέκο 16-17 πεν.: Κράτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης οι Ιταλοί

Νόβι Μπέογκραντ - Προ Ρέκο 16-17 πεν.: Κράτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης οι Ιταλοί
PRINT SCREEN GLOMEX

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο ανδρών για δεύτερη σερί σεζόν και δέκατη στην ιστορία της αναδείχτηκε η Προ Ρέκο, με τους Ιταλούς να επικρατούν σε έναν συγκλονιστικό τελικό με 17-16 στα πέναλτι της Νόβι Μπέογκραντ (13-13 η κανονική διάρκεια).

Η Προ Ρέκο αναδείχθηκε για δέκατη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανδρική υδατοσφαίριση. Η ιταλική ομάδα επικράτησε 17-16 στα πέναλτι της Νόβι Μπέογκραντ, στον συγκλονιστικό τελικό του final-8 του Champions League, που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι, και υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι στην ίδια πόλη.

Ο Αγγελος Βλαχόπουλος πέτυχε δύο γκολ (ένα στην κανονική διάρκεια και ένα στη διαδικασία των πέναλτι) και είχε και δύο ασίστ για τους πρωταθλητές Σερβίας, δεν μπόρεσε όμως να γίνει ο τρίτος Ελληνας που κατακτά τον τίτλο με ομάδα του εξωτερικού (επίτευγμα που έχουν σημειώσει ο Χρήστος Αφρουδάκης με την Ποζίλιπο Νάπολι και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου με την Παρτιζάν).

Η Νόβι Μπέογκραντ είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Νίκολα Γιάκσιτς, ο οποίος -αν και αμυντικός- πέτυχε έξι γκολ. Ο Γκέργκο Ζάλανκι και ο Ααρον Γιάνγκερ ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανή την κάτοχο του τίτλου και ο Αυστραλός με δύο διαδοχικά τέρματα ισοφάρισε σε 11-11, εξουδετερώνοντας το +2 με το οποίο οι Σέρβοι μπήκαν στον τελευταία περίοδο.

Το φινάλε ήταν δραματικό, με τον Γιάκσιτς (από πάσα του Βλαχόπουλου) να δίνει προβάδισμα 13-12 στους οικοδεσπότες, 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η Προ Ρέκο στη δική της επίθεση κέρδισε αποβολή και ο Ζάλανκι στα 12΄΄ "εκτέλεσε" τον Κοϊμπρα και ισοφάρισε, στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.

Η "ρώσικη ρουλέτα" μετέτρεψε τους ήρωες σε μοιραίους. Ο καλύτερος σουτέρ της Νόβι Μπέογκραντ, ο Ντούσαν Μάντιτς, νικήθηκε από τον Μάρκο Ντελ Λούνγκο, αλλά στη συνέχεια ο εκπληκτικός απόψε Γιάνγκερ "σημάδεψε" το δοκάρι του Γκόικο Πιγέτλοβιτς (που αντικατέστησε στη διαδικασία των πέναλτι τον άπειρο Κοϊμπρα).

Ο Βλαχόπουλος ευστόχησε στο τέταρτο πέναλτι των γηπεδούχων, ο Ντι Φούλβιο τον μιμήθηκε και ο κορυφαίος παίκτης του τελικού, ο Νίκολα Γιάκσιτς, έστειλε με τη σειρά του τη μπάλα στο δοκάρι. Αντίθετα, ο επίσης εξαιρετικός Ζάλανκι δεν λάθεψε και ευστοχώντας στην τελευταία εκτέλεση διατήρησε την Προ Ρέκο στην κορυφή της Ευρώπης.

  • Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-1, 5-4, 2-4

  • Στα πέναλτι: 3-4

Η Φερεντσβάρος κατέλαβε την τρίτη θέση

Νωρίτερα, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Φερεντσβάρος νίκησε 14-12 την Μπρέσια μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με ένταση και πολλές αποβολές, και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πέμπτη κατετάγη η Μπαρτσελονέτα, που επικράτησε 12-10 του Ανόβερου (στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του σπουδαίου τερματοφύλακα Ντάνι Λόπεθ), ενώ η Μαρσέιγ τερμάτισε έβδομη, χάρη στο 15-13 επί της Γοουγκ Ντουμπρόβνικ.

Ο Κώστας Κάκαρης πέτυχε πέντε γκολ και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τέσσερα για την κροατική ομάδα (ένα πρόσθεσε ο Στέλιος Αργυρόπουλος με πέναλτι), η οποία ήταν η απογοήτευση του τουρνουά, μένοντας τελευταία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ