ΠΟΛΟ

Λούδης: "Δεν φοβήθηκα στιγμή"

Λούδης: "Δεν φοβήθηκα στιγμή"
Λούδης

"Δεν είχα προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό", δήλωσε ο Κώστας Λούδης μία μέρα μετά την πρόκριση

" Ηρεμία είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα τώρα και να αφήσουμε τους πολλούς πανηγυρισμούς για μετά τους τελικούς με τη Ζέγκεντ με το καλό. Η αλήθεια είναι ότι πριν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα υπήρχε ένας προβληματισμός, λόγω των απουσιών, της κούρασης της ομάδας από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και της φυσιολογικής ανησυχίας που επικρατεί πριν από κάθε μεγάλο ματς", είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Έλληνας τεχνικός.

" Όλα όμως εξελίχθηκαν άψογα. Ήμασταν καλά διαβασμένοι, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και όλα τα παιδιά έκαναν στο 100% ότι είχαμε πει. Με εξαίρεση ένα σημείο του αγώνα όπου η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά κι έχασε και δύο επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, η πρόκριση δεν απειλήθηκε. Όταν δε μειώσαμε σε 7-6, μολονότι ακόμη υπήρχε χρόνος, δεν φοβήθηκα ότι θα αποκλειστούμε. Στο σημείο εκείνο κόπηκαν τα πόδια των Ισπανών και η δική μας ομάδα γέμισε από αυτοπεποίθηση και σιγουριά".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της ιστορικής πρόκρισης: " Η πρόκριση αυτή στον τελικό του LEN Trophy για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Καταρχάς για τον ίδιο το σύλλογο, με τη μικρή ιστορία στο συγκεκριμένο τμήμα και για όσους όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν και πίστεψαν στο όραμα. Τώρα δικαιώθηκαν. Επιπλέον για την ελληνική υδατοσφαίριση, η οποία αποδεικνύει ότι είχε παρελθόν, έχει παρόν και σίγουρα θα έχει μέλλον".

Όσο για τη σύνθεση της ομάδας εξήγησε: " Αυτή η ομάδα απαρτίζεται μόνο από Έλληνες παίκτες. Πήραμε μια απόφαση το περασμένο καλοκαίρι να προχωρήσουμε χωρίς ξένους και τώρα το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και μας ικανοποιεί. Η ομάδα αυτή αντιπροσωπεύει δύο γενιές παικτών. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή. Έχω την τύχη στη δεύτερη μόλις χρονιά της προπονητικής μου καριέρας να βρίσκομαι σε έναν τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όταν άλλοι πολύ καταξιωμένοι προπονητές δεν το έχουν καταφέρει. Αυτό είναι ευλογία για μένα και το οφείλω στους παίκτες μου".

Για τον αντίπαλο στον τελικό είπε: " Δεν είχα προτίμηση σε ομάδα και δεν έχω για το που θα γίνει το πρώτο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να δουλέψουμε σκληρά και να μελετήσουμε τη Ζέγκεντ. Να κάνουμε καλή εμφάνιση και να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Η Ζέγκεντ είναι μια ομάδα που χρειάζεται σεβασμό, καθώς προέρχεται από την Ουγγαρία, την κορυφαία σχολή στον κόσμο, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο".

"Είναι καλή ομάδα, αλλά ως όνομα δεν είναι μεγαλύτερο ούτε από την Ποσίλιπο, ούτε από την Μπαρτσελόνα. Στόχος μας πλέον είναι η κούπα. Ακόμα και με την Προ Ρέκο να παίζαμε, όταν είναι τελικός, οι πιθανότητες είναι 50-50. Πόσο μάλλον τώρα. Ο Απρίλης είναι δύσκολος μήνας για μας, με πολλά και κρίσιμα παιχνίδια. Θα δούμε τι γίνεται με τους τραυματίες, σε ποιο βαθμό θα μπορούμε να τους έχουμε, αλλά από εκεί και πέρα, βασικός και ξεκάθαρος στόχος μας είναι το Λεν Τρόφι, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια εκείνο το διάστημα. Όλο μας το βάρος όμως και η προετοιμασία θα γίνει για τον πρώτο τελικό στις 8 Απριλίου

".







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ