ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Καμμένου: "Με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα αρχίζει να πιστεύει"

Καμμένου: "Με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα αρχίζει να πιστεύει"
PRINT SCREEN GLOMEX/ERTSPORTS

Η Αλεξία Καμμένου τόνισε πως η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη για την Εθνική πόλο γυναικών μετά την είσοδο στην οκτάδα στο Παγκόσμιο υγρού στίβου ωστόσο εμφανίστηκε ικανοποιημένη για το ότι οι παίκτριές της βάζουν στόχους που πετυχαίνουν.

Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει την πολυπόθητη διαφορά των δέκα γκολ όμως αυτή ήρθε στο φινάλε του αγώνα με την Γαλλία (νίκη με 15-4) και η Εθνική πόλο γυναικών πανηγυρίζει δικαίως την πρόκρισή της στις οκτώ κορυφαίες ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

"Αυτά είναι τα πιο δύσκολα, ψυχολογικά, παιχνίδια για να τα διαχειριστεί μία αθλήτρια. Σίγουρα υπάρχει το άγχος να κυνηγήσεις το σκορ αλλά είχαμε πει εξαρχής ότι μας νοιάζει η άμυνα, να κρατήσουμε την άμυνα πολύ χαμηλά όσο μπορούμε περισσότερο και στο τέλος να έρθει αυτό που πρέπει.

Τα καταφέραμε, εμένα με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα αρχίζει να πιστεύει και αυτό φαίνεται καθαρά, βάζουμε στόχους και τους καταφέρνουμε", τόνισε με δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ η Αλεξία Καμμένου και πρόσθεσε

"Πάμε με ταπεινότητα, βήμα-βήμα, γιατί δεν σημαίνει κάτι αυτή η πρωτιά στον όμιλο. Η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένες και να παίζουμε πάντα καλά".

Για τις οδηγίες που έδωσε στο τελευταίο τάιμ όπου καλούσε τις παίκτριες να ηρεμήσουν και να πάρουν μία ανάσα, είπε: "Τα έλεγα να τα ακούσω και εγώ λιγάκι! Χρειάζεται ψυχραιμία εκείνη τη στιγμή, ξέραμε πως ήταν η τελευταία μας ευκαιρία και τα κορίτσια τα κατάφεραν".

Και πρόσθεσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια: '"Γνωρίζουμε πως η Γαλλία θα είναι η οικοδέσποινα των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα έχουν το στρες που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες, ξέραμε πως για εκείνες ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία ενώ για μας είχε τεράστια, όμως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και πήγαν όλα κατ'ευχήν".

Τέλος, για το το βασικό στόχο της οκτάδας που επετεύχθη, υπογράμμισε: "Είμαστε μία καινούρια ομάδα, το λέω και το ξαναλέω. Αυτό δεν το κάνω για να μην έχουν άγχος τα παιδιά, το εννοώ. Δεν θέλω να βιαζόμαστε για τίποτα, θέλουμε να παίζουμε καλά και να το ευχαριστιούνται. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα".

Από την πλευρά της η φουνταριστή της γαλανόλευκης, Ελένη Ξενάκη, δήλωσε για τη σπουδαία επικράτηση επί της Γαλλίας και την πρόκριση στα προημιτελικά:

"Είχαμε το άγχος γιατί θέλαμε να βγούμε πρώτες στον όμιλο και θέλαμε τη διαφορά. Είχαμε πει πως στο τέλος θα την πάρουμε τη διαφορά θα βγούμε πρώτες στον όμιλο όπως και έγινε. Νομίζω ότι το κλειδί σήμερα ήταν η άμυνα. Δεχτήκαμε πολύ λίγα γκολ, βάλαμε γκολ με πολλούς τρόπους όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι και τώρα περιμένουμε αντίπαλο. Ξεκουραζόμαστε για την οκτάδα και συνεχίζουμε.

Δεν είχε ηρεμία το παιχνίδι αλλά δείξαμε πως είχαμε ηρεμία γιατί κρατήσαμε τη διαφορά και πήραμε τη διαφορά που θέλαμε. Ήταν ένα έντονο παιχνίδι, είχε πολλά πιασίματα, πολλά χτυπήματα, είμαστε όμως πολύ χαρούμενες που καταφέραμε το στόχο. Τώρα ξεκινάει για μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως είπε η Αλεξία.

Αυτό που έχουμε πει εξαρχής είναι ότι πρέπει με την εθνική ομάδα επιτέλους να αρχίζουμε να ανακτούμε την αυτοπεποίθησή μας και όπως κάνουμε σε διασυλλογικό επίπεδο, έτσι να είμαστε και στην εθνική ομάδα. Δεν ξεχνάμε ξαφνικά το πόλο που ξέρουμε, στην εθνική ομάδα. Ο στόχος μας είναι να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και να ανεβαίνει σε κάθε αγώνα η αυτοπεποίθησή μας".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ