ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Γαλλία - Ελλάδα 4-15: Νίκη και απευθείας πρόκριση στο τέλος

Η Βασιλική Πλευρίτου με το σκουφάκι της Εθνικής
Η Βασιλική Πλευρίτου με το σκουφάκι της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα νίκησε την Γαλλία με 15-4 και το +11 που ήρθε 10'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης της έδωσε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως πρώτη από τον όμιλο.

Η Ελλάδα νίκησε την Γαλλία με 15-4 για την τρίτη αγωνιστική του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού Στίβου και το +11 που ήρθε 10'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης με το τέρμα της Νίνου της έδωσε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει μια από την Ουγγαρία ή Καναδά ενώ απέφυγε στα προημιτελικά την Αμερική.

Η Εθνική ομάδα ήταν καλύτερη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αγχώθηκε λίγο, αλλά στο τέλος, δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το γκολ της Νίνου από κοντά έδωσε στην Ελλάδα το πολυπόθητο +11 για να περάσει την Ισπανία στη διαφορά των γκολ.

Η Ελλάδα με αξιοθαύμαστη συγκέντρωση, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Κυνηγούσε πάντα το +11. Προηγήθηκε με τρία γκολ διαφορά στο πρώτο οκτάλεπτο και με έξι στο ημίχρονο. Με οκτώ στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η Ελευθερία Πλευρίτου μας έδωσε διαφορά +9, οι Γαλλίδες μείωσαν, η Βασιλική Πλευρίτου και η Ειρήνη Νίνου πήγαν τη διαφορά στο +10.

Στην κόψη του ξυραφιού η απευθείας πρόκριση. Η καταπληκτική Ιωάννα Σταματοπούλου σταμάτησε την αντίπαλη επίθεση, και η Ειρήνη Νίνου που πήρε το τελευταίο σουτ, έστειλε τη διαφορά ακριβώς εκεί που επιζητούσε η Εθνική μας, και την Ελλάδα στην οκτάδα. Στα χιαστί παιχνίδια.

Εκεί που όλα γίνονται.

Σημείο κλειδί: 1/8 με παίκτη παραπάνω η Γαλλία, 7/9 η Εθνική μας. Η έβδομη ήταν και η φαρμακερή...

Τα οκτάλεπτα:

1-4, 1-4, 1-3, 1-4

ΓΑΛΛΙΑ (Εμιλιέν Μπιγκό): Βιντάλ, Μιλό 1, Φιτέ, Μπουλουκμπασί 2, Ζιλιέ, Μπενλεκμπί, Νταλίν 1, Μπατού, Βερνό, Μπαϊα, Ραντοσάβλιεβιτς, Ντολέ, Κολάς.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

Διαιτητές: Πένσοντ (Καναδάς), Κολόμπο (Ιταλία)

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 6
  2. Ισπανία 6
  3. Γαλλία 2
  4. Ταϊλάνδη 0

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Δευτέρα 20 Ιουνίου

  • 19:00 Ελλάδα-Ταϊλάνδη 28-1
  • 20:30 Γαλλία-Ισπανία 8-18

Τετάρτη 22 Ιουνίου

  • 19:00 Ισπανία-Ελλάδα 10-10
  • 20:30 Ταϊλάνδη-Γαλλία 8-24

Παρασκευή 24 Ιουνίου

  • 19:00 Ταϊλάνδη-Ισπανία 2-30
  • 20:30 Γαλλία-Ελλάδα 4-15
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ