ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ευρωπαϊκό Πόλο: Μάχες πρόκρισης για άνδρες και γυναίκες κόντρα σε Ολλανδία και Ισπανία

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ISTVAN DERENCSENYI/LEN

Οι Εθνικές πόλο ανδρών και γυναικών ρίχνονται στη μάχη τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Κροατίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα.

Σημαντική μέρα είναι η σημερινή για το ελληνικό πόλο, καθώς η εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών συνεχίζουν τις μάχες τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Κροατίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα με στόχο το βάθρο και τη διάκριση.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ρίχνεται πρώτη χρονικά στη μάχη, καθώς αντιμετωπίζει την Ολλανδία στις 18:00 (την αναμέτρηση μπορείτε να παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ3 αλλά και το SPORT24).

Οι δύο ομάδες μονομαχούν στο Ζάγκρεμπ με στόχο την πρόκριση στους "8" και η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την οικοδέσπινα Κροατία που πέρασε απευθείας στη συγκεκριμένη φάση. Ο προημιτελικός με την Κροατία είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή (12/01) στις 19:30.

Το πρόγραμμα των χιαστί της Πέμπτης 11/1:

  • 18:00 Ελλάδα - Ολλανδία
  • 20:00 Γεωργία - Ρουμανία

Το πρόγραμμα των προημιτελικών, Παρασκευή 12/1:

  • 16:00 Ουγγαρία – Σερβία
  • 17:30 Ισπανία – Γεωργία ή Ρουμανία
  • 19:30 Κροατία – Ελλάδα ή Ολλανδία
  • 21:15 Ιταλία – Μαυροβούνιο

Για μια θέση στον τελικό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου

Δύο ώρες αργότερα (στις 20:00, ΕΡΤ3 και SPORT24) η εθνική πόλο γυναικών μπαίνει στη μάχη των ημιτελικών με την Ισπανία για μια θέση στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχοντας το βλέμμα της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε εύκολα τη Γαλλία στα προημιτελικά 15-7 και έκανε ένα ακόμα βήμα προς το βάθρο, ενώ οι Ίβηρες νίκησαν 17-6 την Κροατία στον ίδιο γύρο. Ο άλλος ημιτελικός είναι μεταξύ της οικοδέσποινας Ολλανδίας και της Ιταλίας στις 21:30.

Για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική πρέπει να προκριθεί στον τελικό. Μπορεί να το πετύχει και μέσω της τρίτης θέσης, αν ο τελικός είναι μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν δίνει ένα "εισιτήριο" για το Παρίσι. Ολλανδία και Ισπανία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους εκεί, οπότε η μάχη είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Φυσικά η Εθνική γυναικών θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο στη Ντόχα που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Η γαλανόλευκη προκρίθηκε στο συγκεκριμένο τουρνουά μετά τη νίκη/πρόκριση επί της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του ευρωπαϊκού πόλο γυναικών

  • 20:00 Ισπανία-Ελλάδα
  • 21:30 Ολλανδία-Ιταλία
TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ