ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Ουκρανία 20-5

Ελλάδα-Ουκρανία 20-5
Εθνική γυναίκων (γενική)

Επικράτησε με 20-5 της Ουκρανίας και προκρίθηκε αήττητη στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού, η Εθνική γυναικών

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ως τις 13 Ιουλίου, στη Μάλαγα της Ισπανίας.
Στο παιχνίδι με τις Ουκρανές, χρέη πρώτου προπονητής, εκτέλεσε ο Γιώργος Μορφέσης, αφού ο Κούλης Ιωσηφίδης, είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τη Γερμανία, το Σάββατο.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-0, 7-2, 3-2

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Μορφέσης): Ασημάκη 6, Αβραμίδου 3, Αντωνάκου 2, Γερόλυμου 2, Λιόση 2, Οικονομοπούλου 2, Ιωσηφίδου, Μανωλιουδάκη, Λαρά

Ουκρανία (Σλιουσαρένκο): Γκέκοβα 3, Κότοβα, Γκοντσαρένκο

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τον δεύτερο Όμιλο, η Γερμανία επικράτησε με 15-7 της Μεγάλης Βρετανίας και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα τελικά.

Τελική Βαθμολογία
1. Ελλάδα 9 (49-19)
2. Γερμανία 6 (38-27)
3. Μεγάλη Βρετανία 3 (17-31)
4. Ουκρανία 0 (12-39)

Από τον πρώτο όμιλο, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στο Αμστερνταμ, προκρίθηκαν Ολλανδία και Γαλλία. Ετσι, οι οκτώ γυναικείες ομάδες που θα δώσουν το "παρών" στη Μάλαγα είναι οι Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα και Γερμανία.

Στα προκριματικά των ανδρών, η έκπληξη προήλθε από την ομάδα των Σκοπίων, η οποία τερμάτισε δεύτερη (πίσω από τη Ρωσία) στον στον τρίτο όμιλο, τον οποίο φιλοξένησε στη γειτονική χώρα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά, σε βάρος της Ολλανδίας. Το Μαυροβούνιο εξασφάλισε επίσης την παρθενική παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνοντας μαζί με την Κροατία την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο (Ντουμπρόβνικ).

Τέλος, από τον δεύτερο όμιλο (Μονπελιέ) πέρασαν Γερμανία και Σλοβακία. Η δωδεκάδα της Μάλαγα στους άνδρες, αποτελείται από τις: Σερβία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σλοβακία, Ρωσία και ΠΓΔΜ.






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ