ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κροατία 11-12: Ήττα στην πρεμιέρα του World League

Φάση από την αναμέτρηση Ελλάδα - Κροατία για το World League | 18 Ιανουαρίου 2022
Φάση από την αναμέτρηση Ελλάδα - Κροατία για το World League | 18 Ιανουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 12-11 στην πρεμιέρα των προκριματικών του World League από την Κροατία με την ανανεωμένη εθνική ομάδα να έχει και αρκετές απουσίες στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του World League για την ευρωπαϊκή ζώνη η ανανεωμένη εθνική Ελλάδας καθώς έχασε από την Κροατία με 12-11 στο πρώτο της παιχνίδι μετά την παρουαία της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιου και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Η Εθνική είχε αρκετά νέα πρόσωπα καθώς αγωνίστηκαν ως φουνταριστοί οι Σολανάκης, Κάκαρης μετά το «αντίο» των Κολόμβου, Μουρίκη ενώ ήταν εκτός οι Γενηδουνιάς, Γκιουβέτσης που αποκλείστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης από τη 13άδα ενώ λόγω κορονοϊού δεν ήταν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ο Θοδωρής Βλάχος.

Από την άλλη και οι Κροάτες παρουσίασαν νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους, είχαν όμως περισσότερες λύσεις στην επίθεση και στον παίκτη παραπάνω, μετρώντας 9/13, με την εθνική ομάδα να μένει στο 4/12.

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0 ενώ το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 4-3. Οι Κροάτες βρήκαν λύσεις στον παίκτη παραπάνω και ισοφάρισαν σε 4-4 και 5-5, με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να διαμορφώνει το 6-5 για το πρώτο ημίχρονο. Ο Γιάννης Φουντούλης με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 7-5 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου στο τελευταίο προβάδισμα της Ελλάδας. Οι Κροάτες με ένα σερί 3-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ με την ολοκλήρωση του 3ου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα ισοφάρισε δύο φορές 8-8 και 9-9. Με ένα νέο 3-0 η Κροατία έκανε το 12-9. Οι Έλληνες διεθνείς δεν τα παράτησαν και μείωσε στο τελικό 12-11 .

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρλιτς 2, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρσελιτς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ