CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Champions League πόλο: Οι πιθανές διασταυρώσεις για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο Final 8

Champions League πόλο: Οι πιθανές διασταυρώσεις για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στο Final 8
INTIME SPORTS

Μετά τον Ολυμπιακό και η Βουλιαγμένη εξασφάλισε την παρουσία της στο Final 8 του Champions League και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων ξεκαθάρισαν οι οκτώ ομάδες που θα βρεθούν στο Βελιγράδι για το Final 8 με τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη να είναι ανάμεσά τους. Εκείνο που θα ξεκαθαρίσει σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οι τελικές θέσεις.

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά από τον πρώτο όμιλο θα βρεθούν στην τελική φάση οι Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, ενώ από το δεύτερο είναι οι Μπρέσια, Φερεντσβάρος, Γιουγκ και Νόβι Μπέογκραντ.

Δεδομένα δηλαδή το ελληνικό πόλο θα εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες για πρώτη φορά σε Final 8, ενώ και οι άλλες τρεις ομάδες που είχαν Έλληνες παίκτες (Νόβι Μπέογκραντ, Φερεντσβάρος και Γιουγκ) θα βρίσκονται στη Σερβία (31/05-03/06).

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική

Οι ομάδες που δεν γίνεται να αλλάξουν θέση την τελευταία αγωνιστική είναι τρεις. Από τον πρώτο όμιλο η Βουλιαγμένη θα είναι δεδομένα τέταρτη, ενώ στο δεύτερο όμιλο η Φερεντσβάρος θα είναι τρίτη και η Γιουγκ τέταρτη.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι θεωρητικά ανοικτές οι τρεις πρώτες θέσεις. Η Μπαρτσελονέτα είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αφού θέλει μόλις ένα βαθμό απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας για να σφραγίσει την πρωτιά.

Η δεύτερη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα στην Προ Ρέκο και τον Ολυμπιακό με τους Ιταλούς να έχουν βλέψεις θεωρητικά ακόμα και για την πρώτη εάν γίνει η έκπληξη και χάσει η Μπαρτσελονέτα από την Ντινάμο Τιφλίδας.

Ωστόσο αν δούμε τα πράγματα καθαρά ρεαλιστικά και η πρωτιά έχει καθαρίσει από την Μπαρτσελόνετα και το μόνο που μένει ανοικτό είναι η δεύτερη και η τρίτη θέση.

Στον άλλο όμιλο τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα. Η Φερεντσβάρος του Αργυρόπουλου και η Γιουγκ του Κάκαρη έχουν εξασφαλίσει την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Εκείνο που θεωρητικά μένει ακόμα ανοικτό είναι η πρωτιά και μπορεί να αλλάξει χέρια μόνο με ένα ενδεχόμενο. Να ηττηθεί η Μπρέσια την τελευταία αγωνιστική από τη Γιουγκ και η Νόβι Μπέογκραντ να επικρατήσει της Σπαντάου. Έτσι, οι Σέρβοι θα ανέβουν στην πρώτη θέση.

Η βαθμολογία στον Α' όμιλο

  1. Μπαρτσελονέτα 36
  2. Προ Ρέκο 33
  3. Ολυμπιακός 31
  4. Βουλιαγμένη 17
  5. Γιαντράν 14
  6. Ραντνίτσκι 12
  7. Ντιναμό Τιφλίδας 6
  8. Ανόβερο 3

Η βαθμολογία στο Β' όμιλο

  1. Μπρέσια 31
  2. Νόβι Μπέογκραντ 29
  3. Φερεντσβάρος 25
  4. Γιουγκ 16
  5. Μαρσέιγ 13
  6. Σαμπαντέλ 13
  7. Σπαντάου 11
  8. Όρβοσι 10

Οι πιθανές διασταυρώσεις στο Final 8

Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα πάμε να δούμε τις πιθανές διασταυρώσεις στο Final 8. Ο πρώτος του Α' ομίλου θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του Β ομίλου.

Αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελονέτα θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Γιουγκ του Κώστα Κάκαρη. Αν γίνει κάποια ανατροπή τότε η Προ Ρέκο θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα του Κώστα Κάκαρη.

Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι με την Προ Ρέκο θα αγωνιστούν για τις θέσεις 2-3 κάτι που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική όπου αγωνίζονται μεταξύ τους.

Όποια τερματίσει δεύτερη θα παίξει με τον τρίτο του άλλου ομίλου και η τρίτη με το δεύτερο. Αυτές πιθανότατα θα είναι η Νόβι Μπέογκραντ και η Φερεντσβάρος. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει δεδομένα πρώην παίκτες του αφού στους Σέρβους παίζουν ο Βλαχόπουλος με τον Σκουμπάκη και στους Ούγγρους ο Αργυρόπουλος.

Τέλος η Βουλιαγμένη με την κατάληψη της τέταρτης θέσης στον πρώτο όμιλο θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του Β', η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Μπρέσια.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ