CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ

Champions League πόλο γυναικών: Στην οκτάδα ο Ολυμπιακός με νίκη κόντρα στη Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα νίκησε τον Εθνικό

Στιγμιότυπο του αγώνα ΝΟΒ - Ολυμπιακός
Στιγμιότυπο του αγώνα ΝΟΒ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-10 της Βουλιαγμένης και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Champions League στο πόλο γυναικών. Η Γλυφάδα νίκησε τον Εθνικό με 12-9 και ελπίζει στην πρόκριση.

Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε 12-10 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον αγώνα του Δ’ ομίλου (Ρώμη) στη Β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Ο πρωταθλητής Ευρώπης προκρίθηκε στην οκτάδα του θεσμού, όπως και η γηπεδούχος Ρόμα και ο αυριανός (11/12, 12:30) μεταξύ τους αγώνας θα κρίνει τη πρώτη θέση.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης αποκλείστηκε, ανεξάρτητα από το αυριανό (11/12, 10:30) αποτέλεσμα με την ολλανδική Ντε Ζάαν, και θα συνεχίσει στο Euro Cup.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν σταθερά από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο…γαλανόλευκο παιχνίδι του ομίλου. Μετά το ισόπαλο 3-3 του πρώτου οκτάλεπτου (με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν 0/2 πέναλτι και το ΝΟ Βουλιαγμένης 2/2), ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και με επί μέρους 4-0 προηγήθηκε 7-3.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης, μείωσε όμως στα δυο γκολ (8-6, 9-7) και για πρώτη φορά στο ένα (7:20 από τη λήξη με την Ελένη Ελληνιάδη) δίνοντας άλλη εικόνα στον αγώνα. Η Νικόλ Ελευθεριάδου, με τέρμα στον παίκτη παραπάνω (2:24) έδωσε και πάλι αέρα δυο γκολ στην ομάδα της. Είχαν μεσολαβήσει αποβολές των Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη, Ξενάκη και Γιαννοπούλου.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε μια ακόμα φάση με παίκτη παραπάνω (αποβολή της Ελληνιάδη), η Κίρα Κρίστμας σημείωσε το πέμπτο προσωπικό της τέρμα, έγινε το 12-9 στο 1:02 από τη λήξη και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα της. Η Αθηνά Γιαννοπούλου με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-12

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-4, 5-3, 2-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιώση): Κοτσιώνη, Καΐάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 4, Ριτζ 2, Μαρκατσέλη, Κρασσά, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Σακάλογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Σάντα, Κρίστμας 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Διαιτητές: Βαρκόνι (Ουγγαρία), Ράκοβιτς (Σερβία)

Νωρίτερα: Ρόμα (Ιταλία)-Ντε Ζάαν (Ολλανδία) 13-6.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες)

  1. Ρόμα 6 βαθμοί
  2. Ολυμπιακός 6
  3. ΝΟ Βουλιαγμένης 0
  4. Ντε Ζάαν 0

Αύριο (11/12)

10:30 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ντε Ζάαν

12:30 Ρόμα-Ολυμπιακός

Πήρε τον άλλον ελληνικό εμφύλιο η Γλυφάδα

Ήταν το ελληνικό ντέρμπι του Γ’ ομίλου στη Βουδαπέστη (Γ’ όμιλος) στη Β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Νίκησε 12-9 ο ΑΝΟ Γλυφάδας i-repair τον Εθνικό Nobel Hellas.

Ο νικητής αύριο (11/12) θα παίξει για την πρόκριση στην οκτάδα απέναντι στην οικοδέσποινα Ουίπεστ, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα να ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις Μαγυάρες.

Ο Κυπελλούχος Ευρώπης θα συνεχίσει στο Euro Cup όπου θα προσπαθήσει να υπεραπιστεί τον τίτλο του. Το 2-2 του πρώτου οκτάλεπτου έγινε 7-2 για τον ΑΝΟ Γλυφάδας i-repair που πήρε από τα μέσα του β’ οκτάλεπτου σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο Εθνικός Nobel Hellas όμως, με ένα δικό του σερί ισοφάρισε 7-7 στο τρίτο οκτάλεπτο και το ντέρμπι…ξεκίνησε από την αρχή. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας i-repair κατάφερε να προηγηθεί και να ξεφύγει πάλι στο σκορ (12-8) και αυτή τη φορά δεν υπήρχε επιστροφή.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μεντιτεράνι επικράτησε 9-8 της Ούιπεστ.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR 9-12

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 3-2, 1-3

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Κλαψιανού, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή 3, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Αλκ.2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Μπενέκου Ιόλη, Άντριους Σαρλίζ 2, Μπεκρή.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Καρύτσα, Νίνου Παν., Μουστακαρία, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου 1, Νίνου Ειρήνη 1, Αντωνιάδη, Κανελλλοπούλου, Κούλχαας 2, Φουντωτού 2, Κατσώνη, Κοντογιάννη 5, Τσιάρα.

Διαιτητές: Βένγκενροθ (Ελβετία), Γιονγκ (Ολλανδία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες)

  1. Μεντιτεράνι 6 βαθμοί
  2. ΑΝΟ Γλυφάδας i-repair 3
  3. Ούιπεστ 3
  4. Εθνικός Nobel Hellas 0

ΑΥΡΙΟ (11/12):

  • 12:00 Μεντιτεράνι- Εθνικός Nobel Hellas
  • 13:45 Ούιπεστ- ΑΝΟ Γλυφάδας i-repair

ΠΗΓΗ:ΚΟΕ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ