Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 πόλο γυναικών: Έκλεισαν με νίκες Εθνικός, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη

Α1 πόλο γυναικών: Έκλεισαν με νίκες Εθνικός, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη
EUROKINISSI

Δίχως κάποια έκπληξη ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α1 πόλο των γυναικών με τον Εθνικό, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη να παίρνουν εύκολα τρίποντα.

Πολυβόλο» ο Εθνικός NOBEL HELLAS, νίκησε τον Πανιώνιο 17-4 και ετοιμάζεται για το Φάιναλ -4 του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λάρισα.

Ο Κυπελλούχος Ευρώπης ήταν πολύ καλός και στην άμυνα και την επίθεση όπου σημείωσαν από τρία τέρματα οι Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη και Κοντονή.

Στον τελευταίο του αγώνα πριν το Φάιναλ -4 του Κυπέλλου στη Λάρισα, ο ΑΝΟ Γλυφάδας i repair, επικράτησε εύκολα 23-9 του Ηλυσιακού που ολοκλήρωσε χωρίς βαθμό την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η Ειρήνη Νίνου με τα επτά τέρματα που σημείωσε, έφτασε τα 88 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και είναι η κορυφαία σκόρερ.

«Καταιγίδα» στην επανάληψη ο ΝΟ Βουλιαγμένης (επί μέρους σκορ 10-2), νίκησε στο Λαιμό 14-9 την ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική.

Η Ένωση προηγήθηκε 5-2 και 7-4 στο ημίχρονο αλλά ο γηπεδούχος πέρασε μπροστά στο τρίτο οκτάλεπτο με 9-7 (σερί 5-0) και το έκλεισε με 11-8. Στο τελευταίο οκτάλεπτο με νέο σερί 4-0, αύξησε τη διαφορά στο 14-8 για να μειώσει στο τέλος η Στρατηδάκη.

Η Βασιλική Διαμαντοπούλου σημείωσε τέσσερα τέρματα. Για την ΑΕΚ σκόραραν τρεις αθλήτριες, με την Χριστίνα Κώτσια να πετυχαίνει τέσσερα γκολ.

Σημαντικές νίκες για ΠΑΟΚ και ΝΕ Πατρών

Με πρώτο…βιολί την αρχηγό του Βασιλική Ραφαέλα Λασκαρίδου που σημείωσε έξι τέρματα, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη 12-5 στο Χαλάνδρι επί του γηπεδούχου Νηρέα, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στη 10η θέση με 13 βαθμούς ενώ ο Νηρέας στην 11η με 7 βαθμούς. Οι δυο τους θα συναντηθούν εκ νέου στα πλέι άουτ, με τον ΠΑΟΚ όμως να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Η ομάδα που θα φτάσει τις δυο νίκες σε τρεις αγώνες, θα παραμείνει στην κατηγορία ενώ η ηττημένη θα υποβιβαστεί.

Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε από την αρχή στο σκορ, δεν απειλήθηκε καθόλου και πήρε μια άνετη νίκη σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό για τη συνέχεια παιχνίδι.

Το τέρμα της Κατερίνας Ζαφειράκη, της γκολκίπερ του ΝΟ Λάρισας στην εκπνοή του αγώνα στο «Αντώνης Πεπανός», δεν καθόρισε το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα αποτέλεσε το «στιγμιότυπο» της αναμέτρησης, που βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο με 12-10.

Η Ζαφειράκη, πρώην παίκτρια της ΝΕΠ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σούταρε από την μια εστία στην άλλη και βρήκε δίχτυα, καθώς η Γκαντή που καθόταν κάτω από τα δοκάρια δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η ΝΕ Πατρών, προηγήθηκε 6-4 στο ημίχρονο και κράτησε την νίκη σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής. Και οι δυο ομάδες έχουν από ένα αγώνα ακόμη να δώσουν.

Η φιλοξενούμενη, ισοφάρισε 6-6 στο τρίτο οκτάλεπτο, μείωσε 8-7 αλλά...μέχρι εκεί. Πέντε γκολ σημείωσε η Σάπκινα και τέσσερα η Μελίνα Καρυπίδου.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

Πλέον, τα ζευγάρια στην προημιτελική φάση των πλέι οφ διαμορφώθηκαν ως εξής: ΝΟ Βουλιαγμένης –Πανιώνιος και Εθνικός-ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο νικητής που θα προχωρήσει στην ημιτελική φάση, θα πρέπει να σημειώσει δυο νίκες σε τρεις αγώνες. Οι ηττημένοι θα καταλάβουν τις θέσεις 5/6.

Τα ζευγάρια στα πλέι άουτ: ΝΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός, ΠΑΟΚ-Νηρέας Χ., με τους γηπεδούχους και εδώ να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και την παραμονή να κρίνεται στις δυο νίκες (η ομάδα που θα χάσει από κάθε ζευγάρι, θα υποβιβαστεί).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR 9-23

Τα οκτάλεπτα: 2-8, 3-5, 3-5, 1-5.

HΛΥΣΙΑΚΟΣ (Γιώργος Τσόκας): Κανταλέα, Μανιάτη 2, Κουτίνιο 2, Μοσκοφίδου, Κωνσταντά 2, Μπακομήτρου, Σκαρπαλέζου Ο., Νικολακοπούλου, Σκαρπαλέζου Ν., Λιαπάκη, Ρηγοπούλου, Σαράκη, Παναγιότι 3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I-REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Καρύτσα, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 7, Αντωνιάδη 2, Κολιτσοπούλου 3, Κούλχας, Φουντωτού 2, Βόγκα, Κοντογιάννη 4, Τσιάρα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου 3.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17-4

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-1, 4-0, 5-2

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Ελληνιάδη 3, Κοντονή 3, Πάρκες 1, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 2, Ρακιντζή 1, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Ιόλη Μπενέκου 1, Τζόνσον, Γκότζια, Καραμπέτσου 1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αναστάσιος Παπαναστασίου): Τζούρκα, Σαφέτη, Μαυρωτά 1, Πουστινίκοβα 1, Κοτσάφτη, Ξανθοπούλου, Μπογκατσένκο, Λούδη 1, Βαζαίου, Πετεινάτου, Δ. Παπαναστασίου 1, Α. Παπαναστασίου, Μήτσου, Τουρλουμούση, Κελαδίτη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΕΚ 14-9

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-2, 7-1, 3-1

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Χυδηριώτη 2, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου 2, Ριντζ 1, Τανκέεβα 1, Μαρία Πάτρα 1, Καλαϊτζή, Διαμαντοπούλου 4, Σάντα 3, Αγγελίδη, Ειρήνη Πάτρα, Πιοβάν, Ανδρεάδη..

ΑΕΚ (Κική Λιώση): Αρχοντάκη, Πασκάλε 3, Κασσάρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 2, Κώτσια 4, Τσιμάρα Ευφ., Τσιμάρα Ευδ. , Γροζοπούλου, Τσουρή, Κοβάσεβιτς, Βαμβακάρη.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΠΑΟΚ 5-12

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 1-5, 2-2

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Χάρης Γιακουμάτος): Πουλοπούλου, Δασκαλάκη 1, Παπαφιλίππου, Γιαμπασάκου 1, Κονταλέξη, Κόλλια 1, Μπινιάρη 1, Τσαγκαλίδη, Ρουσάκη 1, Κατσιάνου, Κακλή, Ψικάκου, Στασινού, Καραχάλιου.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Φορίδου, Γραικού, Ακιμπάγιεβα, Ασκερίδου, Ταυρίδου, Μπίκου 1, Λαμπρούση, Κάιζερ 3, Φραγκιά 2, Ντόνα, Λασκαρίδου 6, Μανίκα, Συκά, Παρσκευοπούλου.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 12-10

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 3-3, 3-3

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Κοντάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Σάντσεζ Λορένα, Κεπενού, Πετάση, Κουρέτα 2, Σάπκινα 5, Λυκοθανάση, Ζοφώλη 3, Ντάσιου 2, Κρινά, Νιαρχάκου, Γκαντή, Μιχαλάτου, Παρασκευοπούλου.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Γαλανόπουλος): Ζαφειράκη 1, Κοκκίνου, Tουλουμτζίδου, Καρυπίδου Μελίνα 4, Κολτσίδα 2, Σακελλαρίου, Γαλανοπούλου, Ρότζερς, Καρυπίδου Ηρώ – Βασιλεία 3.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ