Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Βουλιαγμένη, Εθνικός και Υδραϊκός πήραν τα ντέρμπι της αγωνιστικής

Α1 πόλο ανδρών: Βουλιαγμένη, Εθνικός και Υδραϊκός πήραν τα ντέρμπι της αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Με πολλά μεγάλα ματς έπεσε η αυλαία της Β φάσης στην Α1 πόλο των ανδρών με τη Βουλιαγμένη, τον Υδραϊκό και τον Εθνικό να παίρνουν τις σημαντικότερες νίκες.

Ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής και στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο από τα δύο ντέρμπι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του G1 της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών. Επιβλήθηκε με 13-8 επί του Πανιωνίου και διατήρησε το αήττητο (έχει μόνο μια ισοπαλία και στις δυο πρώτες φάσεις), τερματίζοντας στην 1η θέση με 58 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και έφτασαν στη νίκη σε ρυθμούς ρελαντί, με βασικό όπλο την άμυνα, πλουραλισμό στην επίθεση και το μυαλό στην Ευρώπη (στο καθοριστικό ματς του επόμενου Σαββάτου με τη Φερεντσβάρος).

Τα εγκαίνια της νέας του αγωνιστικής έδρας, στο Σεράφειο κολυμβητήριο, δεν συνοδεύτηκαν με το ποθητό αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε με 14-10, στο μεταξύ τους ντέρμπι του G1 της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β' φάσης της Α1 Ανδρών, τερμάτισε 2ος στην τελική βαθμολογία του γκρουπ με 49 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων έμεινε 4ος με 37 β.

Οι "σύγχρονοι μπέμπηδες" του ΝΟΒ αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα του αγώνα -καθώς μπλόκαραν τα ατού του αντιπάλου με την πολύ καλή τους άμυνα και βρήκαν εύκολα λύσεις επιθετικά- και κατάφεραν να προηγούνται με 6-1 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου. Η "ελαφρά ταξιαρχία" πάλεψε στη συνέχεια, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι, παρά μόνο να μειώσει στα τέσσερα γκολ και στο τελικό 14-10. Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του Κόλιανιν ο Χαράλαμπος Τρούλος γκολ, ενώ για τον Απόλλωνα 5 πέτυχε ο Άλεξ Γούνας.

Ο Υδραϊκός κατάφερε να "αρπάξει" το τρίποντο της νίκης στο φινάλε, με ανατροπή, στο μεγάλο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του G2 της Β' φάσης της Α1 Ανδρών, κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου, στον Άλιμο και να πάρει την πρωτιά στην τελική βαθμολογία του συγκεκριμένου γκρουπ (42 β.), αφήνοντας τον αντίπαλό του στη 2η (39 β.).

Οι Περιστεριώτες είχαν το έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκαν με 3-1 και 5-3, αλλά ο Υδραϊκός ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6. Ο ΓΣΠ προηγήθηκε με 7-6 στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά στα τελευταία λεπτά του ματς οι Υδραίοι έκαναν την ανατροπή. Ο Φώσκολος ισοφάρισε σε 7-7, στο 3.17, ενώ ο Πρέκας (βασική φωτο) πέτυχε το νικητήριο γκολ, 8-7, στα 55 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα.

Έτσι ο Υδραϊκός θα αντιμετωπίσει στη Γ1 φάση τον 4ο του G3 Παναθηναϊκό, ενώ ο ΓΣ Περιστερίου τον 3ο του G3 ΠΑΟΚ.

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε ο αγώνας που έκλεισε την αυλαία της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, το βράδυ του Σαββάτου (2/4), στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, λόγω τιμωρίας των κυανόλευκων, αλλά είχε κι αυτό συναρπαστική εξέλιξη και ανατροπή, όπως και τα περισσότερα της συγκεκριμένης αγωνιστικής. Ο Εθνικός υπέταξε τελικά την Ένωση, την οποία νίκησε με 8-7 για την 6η και τελευταία αγωνιστική του G2 και πήρε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία του συγκεκριμένου γκρουπ (37 βαθμοί). Η ΑΕΚ είναι 4η με 30 β.

Η Ένωση είχε βρεθεί να προηγείται και με 6-4 στο ημίχρονο, αλλά και 7-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Ο Εθνικός, όμως ισοφάρισε και πέτυχε το νικητήριο γκολ (8-7), 5.31 πριν από το φινάλε με το χρυσό γκολ του Σάβελιτς. Για τον Εθνικό, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Δερμιτζάκης με 4 γκολ.

Έτσι, τώρα στη Γ1 φάση, ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει τον 2ο του G3 ΝΟ Χανίων και η ΑΕΚ τον 1ο του G3 ΑΝΟ Γλυφάδας.

Συγκλονιστικός αγώνας έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ DOMUS ERGO και τον ΑΝΟ Γλυφάδας για την 6η και τελευταία αγωνιστική του G3 της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, που έληξε τελικά ισόπαλος 13-13, με τον ΑΝΟΓ να κάνει στο φινάλε την ολική επαναφορά με πρωταγωνιστική τον Μιγιούσκοβιτς (8 γκολ συνολικά).

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε καταφέρει να προηγηθεί με 13-9, αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο η ομάδα του Κατρουζανάκη έκανε την αντεπίθεσή της και με τέσσερα συνεχόμενα γκολ του εκπληκτικού Πέταρ Μιγιούσκοβιτς (από τα 8 συνολικά) κατάφερε να ισοφαρίσει (το 13-13 έγινε στο 3.43 πριν από το φινάλε). Για τον ΠΑΟΚ, 6 γκολ πέτυχε ο Μιλάρντοβιτς.

Έτσι ο ΑΝΟΓ, με 29 β., παίρνει και τυπικά την πρωτιά στο G3 και θα αντιμετωπίσει στη Γ1 φάση τον 4ο του G2 γρουπ, ενώ ο ΠΑΟΚ τερματίζει με 25 β. και περιμένει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΝΟ Χανίων για να δει την τελική κατάταξή του.

Καλύτερος στις λεπτομέρειες, στο φινάλε και με ανατροπή στην ανατροπή, ο ΝΟ Χανίων πήρε την υπερπολύτιμη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 9-8, μέσα στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης της Α1 πόλο Ανδρών και στο πλαίσιο του G3.

Έτσι η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας του συγκεκριμένου γκρουπ με 28 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει στο πρώτο μέρος της Γ' φάσης (Γ1) τον 3ο του G2. Ο Παναθηναϊκός έμεινε 4ος με 9 β. και θα παίξει στη Γ1 φάση με τον 1ο του G2.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, οι Χανιώτες πέρασαν μπροστά με 4-3, οι πράσινοι ξαναβρέθηκαν προηγούμενοι με 5-4 και 6-5, αλλά οι παίκτες του ΝΟ Χανίων είχαν τον τελευταίο λόγο, προηγήθηκαν με 9-7 και νίκησαν με το τελικό 9-8. Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπέτο με 4 γκολ, ενώ τόσα πέτυχε και ο Ξενάκης για τον Παναθηναϊκό.


Τα στατιστικά των αγώνων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-13

Οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 2-4, 3-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Ζουρίδης, Μπραΐμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Μοσκόφ 1, Δήμου Τάκης 4, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 4-4, 2-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Τουρκομένης, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσαβαλιάρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος 4, Πάπαριτς, Λόζινα 2, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 2, Καπότσης 2, Κουρούβανης Ν., Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Βλάσσης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 8-7

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 0-1, 2-0.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός, Κοκκινάκης, Πρέκας 1, Αλμύρας, Μπλάνης, Γιάνκοβιτς 2, Φώσκολος 1, Άντζιτς 2, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 1, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαμίγος, Παπανικολάου 3, Φάρκας 1, Φάρμερ, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 1, Αγκόρτσας, Παπασηφάκης, Τοράκης, Λαδάς, Σαλτερής, Μυρίλος, Κυριαζής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΕΚ 8-7

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 2-1, 2-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 4, Μπεριστιάνος, Χαραλαμπόπουλος, Σάβελιτς 2, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας, Κριγιέστορατς 2, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσαταλιός, Παπάκος 1, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Ζώρζος.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 13-13

Οκτάλεπτα: 3-3, 6-2, 4-4, 0-4.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης Γιάν. 1, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς 6, Σγουρίδης, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 3, Αλειφτήρας, Κεφαλάς, Ιωσήφ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π., Γαλάνης, Δουρίδας 1, Γιαννόπουλος, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου, Φωτόπουλος 1, Μπρίκιτς 2, Μιγιούσκοβιτς 8, Ηλιόπουλος, Πούρος 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 8-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 3-2, 2-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Δανούρδης, Παπαδημητρίου 1, Ξενάκης 4, Κουρλιάφτης, Καρακάσης, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος, Ρομπόπουλος 2, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Παπαβασιλείου, Κρατημένος, Δευτεραίος, Εγνατιάδης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης 1, Πολύζος, Αγιωργούσης, Μπατάκης 2, Μητράκης, Χαριτάκης 1, Σπάχιτς 1, Νικολαΐδης, Μπέτο 4, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Κανδανολέων, Παππάς.

TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ