Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Στα Playin ο ΑΝΟ Γλυφάδας, σημαντικά διπλά για ΑΕΚ και Χίο

Α1 πόλο ανδρών: Στα Playin ο ΑΝΟ Γλυφάδας, σημαντικά διπλά για ΑΕΚ και Χίο
INTIME SPORTS

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας επικράτησε 14-10 του Υδραϊκού και εξασφάλισε την παρουσία του στα Playin της Α1 πόλο ανδρών. Σώθηκε οριστικά η ΑΕΚ, ενώ η Χίος παλεύει να αποφύγει τη διαδικασία των Playout.

Τεράστια νίκη πρωτιάς στον G2 πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (18/3) ο ΑΝΟ Γλυφάδας, στην έδρα του, καθώς επιβλήθηκε με 14-10 επί του Υδραϊκού για την 7η αγωνιστική της Β' φάσης της Α1 πόλο Ανδρών. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη σιγούρεψε τη συμμετοχή της στα Playin του πρωταθλήματος, έχοντας πια 32 βαθμούς, έναντι 30 της ΑΕΚ που κέρδισε στα Χανιά, ενώ ο Υδραϊκός παρέμεινε στους 28.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες ομάδες από τον Όμιλο G2 θα παίξουν στα Playin μεταξύ τους και ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου αγώνα Playin 7ος-8ος του G1 Ομίλου για την είσοδο στα Πλέι Οφ, σαν ένα παιχνίδι μπαράζ.

Ο ΑΝΟΓ έχτισε από την αρχή μια σημαντική διαφορά, με τον Υδραϊκό να μειώνει προς το τέλος της 3ης περιόδου, όμως στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Γλυφαδιώτες ήταν ψύχραιμοι και έφθασαν στη νίκη. Ο Υδραϊκός δεν είχε στον πάγκο του τον Νίκο Καραμάνη που είχε δεχθεί κόκκινη κόντρα στα Χανιά και την ομάδα καθοδήγησε ο συνεργάτης του, Γιώργος Πουλιόπουλος.

Κορυφαίος σκόρερ για τη Γλυφάδα ο Γιαννόπουλος με 4 γκολ και για τον Υδραϊκό ο Σουζούκι πέτυχε 6.

Ένα τεράστιο "διπλό", που της εξασφαλίζει οριστικά την αποφυγή των Playout, άρα και την οριστική παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και της εξαντλεί τις πιθανότητες για να διεκδικήσει ακόμα και τα πλέι ιν, πέτυχε η ΑΕΚ στην Κρήτη, όπου νίκησε με 7-5 τον ΝΟ Χανίων στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του G2 της Β' φάσης του πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών, που επανεκκίνησε μετά την πετυχημένη αποστολή της Εθνικής ομάδα ςστην Ποντγκόριτσα.

Η Ένωση, με όπλο την άμυνα και πλουραλιστικές λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα από το δεύτερο οκτάλεπτο. Η γηπεδούχος ομάδα του Μάνθου Βουλγαράκη αντέδρασε πολύ αργά και συγκεκριμένα στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, οπότε και κατάφερε να ρίξει μεν τη διαφορά από τα 4 γκολ (2-6) στα 2, ωστόσο πρακτικά δεν είχε το χρόνο προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή.

Σημαντική νίκη τόνωσης ηθικού και επλίδας αποφυγής των πλέι άουτ πέτυχε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο ο ΝΟ Χίου, καθώς επικράτησε του Ηλυσιακού με 11-8, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της Α1 πόλο Ανδρών και συγκεκριμένα για τον Όμιλο G2.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα ανέβηκε στους 25 βαθμούς, ενώ ο γηπεδούχος Ηλυσιακός του Τάσου Σχίζα παρέμεινε στους 10. Με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης, ο ΝΟ Χίου χρειάζεται ακόμη μια νίκη και συνδυασμό αρκετών αποτελεσμάτων για να αποφύγει τη διαδικασία των Playout.

Οι Χιώτες είχαν το πάνω χέρι από το δεύτερο οκτάλεπτο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Κορυφαίος σκόρερ τους ο Νίκος Καρακάσης με 4 γκολ.

Επέστρεψε στις νίκες το Παλαιό Φάληρο, που κέρδισε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον Νηρέα Χαλανδρίου, επικρατώντας για την 7η αγωνιστική της Α1 του G2 της Β' φάσης της Α1 πόλο Ανδρών με 17-11, σε ένα ματς με… βροχή τα γκολ.

Έτσι οι Φαληριώτες έφτασαν στους 21 βαθμούς και πήραν μια βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Νηρέας έμεινε τελευταίος στη βαθμολογία με 2 βαθμούς. Κορυφαίοι σκόρερ του αγώνα, για το Παλαιό Φάληρο ο Ραντούλοβιτς και για τον Νηρέα ο Χριστοφορίδης, αμφότεροι από 5 γκολ.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 14-10

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-1, 1-4, 5-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Ηλιόπουλος Αλ. 1, Σαρτζετάκης, Γκαρντιγιάν, Γούντχεντ Κ. 3, Χαλυβόπουλος, Γιαννόπουλος 4, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Πούρος 2, Αγκόρτσας 1, Τσαταλιός 2, Ηλιόπουλος Νεκ.. Λεδάκης, Φωτόπουλος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Γιώργος Πουλιόπουλος): Μάμαλης, Μπεκές, Τακάτα, Παπαδημητρίου, Γκαράνης 2, Σουζούκι 6, Μπλάνης, Ρομπόπουλος, Παπαβασιλείου, Λιαπάκης 2, Κοντονής, Μπερτόλης, Μητράκης, Δαλαμπέκης, Μουρατίδης Ε.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 17-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 6-1, 4-4.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Γαλανίδης, Κόκκινος, Θαλασσινός 2, Κόχειλας, Κουρλιάφτης, Τοτ 3, Παπαδόπουλος Γ. 2, Ραντούλοβιτς 5, Μαυράκης, Πικρίδας, Κούκουνας 2, Καλής 2, Παρτσόγλου, Καλκαβούρας, Αποστολάκος 1.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 2, Παπαδημητρίου 1, Χριστοφορίδης 5, Τσιρώνης 1, Μπερτόλης 1, Καρύδης, Πανταζόπουλος 1, Στυλιανάκης, Κουρμελές Γ., Νεγκίζ, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός, Κουρμελές Β.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 8-11

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-4, 1-3, 4-3.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Τάσος Σχίζας): Κατσινούλας, Γκανάτσιος, Κρανιάς, Μπομπός, Μοσχοβέλης, Λεμπέσης 3, Δήμου Π. 2, Καραβιώτης, Αράι 1, Τσιστράκης, Ξυλάς 1, Αράκι 1, Ασβέστης, Σφηκάκης, Αλευρόπουλος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γουλφ, Μιμίδης 1, Παππάς 1, Χαλατζιάν 2, Καρακάσης 4, Κανδιόγλου 2, Τζώρτζης, Παζαΐτης, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Καρακούρος Ι., Αμπάζης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΑΕΚ 5-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-2, 2-3, 2-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάνθος Βουλγαράκης): Λεβεντάκης, Παππάς, Πολύζος, Μητράκης, Αγιωργούσης 1, Μπατάκης, Αποστολάκης, Χαριτάκης 1, Ντα Σίλβα, Σολεϊμάνιπακ 1, Σπάχιτς 1, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Νικολαΐδης, Χατζηκυριακάκης.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς, Γαλάνης, Γκάτσος, Μαρινάγης 1, Παπάκος 1, Στελλάτος 2, Αράγια 1, Μαυρωτάς Αρ. 1, Μπακαλούμης, Ζαχόπουλος.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • ΝΟ Χανιών - ΑΕΚ 5-7
  • ΑΝΟ Γλυφάδας - Υδραϊκός 14-10
  • Ηλυσιακός - ΝΟ Χίου 8-11
  • Παλαιό Φάληρο - Νηρέας Χαλανδρίου 17-11

Βαθμολογία

  1. ΑΝΟ Γλυφάδας 32
  2. ΑΕΚ 30
  3. Υδραϊκός 28
  4. ΝΟ Χανίων 25
  5. ΝΟ Χίου 25
  6. Παλαιό Φάληρο 21
  7. Ηλυσιακός 10
  8. Νηρέας Χαλανδρίου 2

Επόμενη αγωνιστική

  • ΑΕΚ - ΑΝΟ Γλυφάδας
  • Υδραϊκός - Ηλυσιακός
  • ΝΟ Χίου - Παλαιό Φάληρο
  • Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Χανίων


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ