Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Η ΑΕΚ πήρε διπλό στα Χανιά και απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στα playouts, νίκη ψυχολογίας για την Πάτρα

Α1 πόλο ανδρών: Η ΑΕΚ πήρε διπλό στα Χανιά και απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στα playouts, νίκη ψυχολογίας για την Πάτρα
ΑΕΚ εναντίον Χανίων για την Α1 πόλο ανδρών INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Χανιά με δυσκολία και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playouts, η Πάτρα κέρδισε τον ΟΦΘ και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α1 πόλο ανδρών, ενώ η Χίος έκλεισε με τρίποντο ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό της σεζόν.

Η ΑΕΚ πήρε την υπερπολύτιμη εκτός έδρας νίκη στα Χανιά, 11-9 επί του ΝΟΧ, για την 8η και τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης της Α1 πόλο ανδρών και κατέλαβε την 5η θέση της τελικής κατάταξης (με 20 βαθμούς) στο G2. Έτσι, η Ένωση θα αντιμετωπίσει στα play out, με πλεονέκτημα έδρας, τον 8ο ΟΦΘ, διεκδικώντας την παραμονή στην κατηγορία.

Αντίθετα οι Χανιώτες (15 βαθμοί) τερματίζουν 7οι στο γκρουπ, ό,τι αποτέλεσμα κι αν έρθει στον αγώνα ΝΟ Πατρών - ΟΦΘ, καθώς δεν ευνοούνται σε πιθανή ισοβαθμία με τον ΝΟΠ (6ος). Έτσι, θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Πατρινούς, στα play out.

Η ομάδα του Δάνδολου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 7-4 στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι του Βλαζάκη μείωσαν στο γκολ (8-7), στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά με ένα νέο ξέσπασμα στο φινάλε η Ένωση έφτασε στη νίκη με το τελικό 11-9.

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-5, 3-1, 2-3.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Βαγγέλης Βλαζάκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 2, Παζαΐτης, Παππάς, Μπατάκης 1, Αποστολάκης, Χαριτάκης, Μητράκης, Γκουσάροβ 4, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Ζουζούνης, Τζανακάκης.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Ασβέστης, Βέκκος 2, Σταμέλος, Κοκκινάκης 1, Μαυρωτάς Αρ., Παππάς 1, Φωτεινάκης, Σιαμάς Παν., Τουρκομένης 1, Στελλάτος, Αράγια 1, Βούκσεβιτς 3, Παρτσόγλου, Μαρινάγης 2.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κυράνης Κ., Αλυτάρχης: Ιάκωβος Κουμής

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΟΦΘ 15-9

Μετά την ήττα του ΝΟ Χανίων από την ΑΕΚ, στον αγώνα που έγινε νωρίτερα, είχε ξεκαθαριστεί το πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των play out και υπέρ του ΝΟ Πατρών. Έτσι, η νίκη των Πατρινών στην έδρα τους επί του ΟΦΘ, με 15-9, για την 8η και τελευταία αγωνιστική του G2 της Β' φάσης της Α1 πόλο Ανδρών, ήταν περισσότερο γοήτρου και ψυχολογίας εν όψει της τελικής μάχης για την παραμονή.

Ο ΝΟΠ τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας του G2, με 18 βαθμούς και θα παίξει στα play out, με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στον ΝΟ Χανίων (7ος με 15 βαθμούς). Ο ΟΦΘ κατετάγη 8ος με 4 β. και θα αντιμετωπίσει στα play out, με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ (5η με 20 β.).

Οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 3-1, 5-2.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 1, Κανελλόπουλος Β. 1, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς 2, Ανδρικόπουλος 2, Γεωργαράς 1, Βικάτος 3, Γαβαλάς 1, Γουίλσον 2, Μπετχαβάς 1.

ΟΦΘ (Λάμπρος Βογιατζόγλου): Τσακίρης, Γκιόκας 1, Βακαρέλης, Στεργίου, Γιώρτσιος, Νάνος, Ιωσήφ, Φουρναράκης, Παυλίδης 2, Κεχαϊχανί 1, Βάσιτς 2, Πρωϊμάκης, Βαλτσιώτης, Δημητριάδης 3.

Διαιτητές: Κατσώνης, Παντελής, Αλυτάρχης: Κείμων Τασσόπουλος

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-5

Με εντυπωσιακό τρόπο -όπως και καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της Β' φάσης της Α1 Ανδρών- ολοκλήρωσε τη σεζόν ο ΝΟ Χίου. Η ομάδα της μαστίχας επιβλήθηκε με 11-5 επί του Εθνικού Πειραιώς, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του ακριτικού νησιού, για την 8η και τελευταία αγωνιστική του G2 της Β’ Φάσης.

Έτσι, το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη, με τρομερό ντεμαράζ, τερμάτισε στην 4η θέση του G2 με 25 βαθμούς (ενώ όταν ξεκινούσε η Β' φάση βρισκόταν στη προτελευταία θέση) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του, έχοντας εξασφαλίσει από καιρό την παραμονή. Ο Εθνικός βρίσκεται σε τροχιά play in και στη 2η θέση του G2 με 28 β., αλλά περιμένει το αποτέλεσμα από την αναμέτρηση του πρωτοπόρου ΑΝΟ Γλυφάδας κόντρα στο Παλαιό Φάληρο. Οι Πειραιώτες θέλουν νίκη της ομάδας του ΑΝΟΓ προκειμένου να αγωνιστούν στα play in, ειδάλλως θα είναι 3οι στο G2 και η χρονιά θα ολοκληρωθεί γι αυτούς.

Οι Χιώτες, από το δεύτερο οκτάλεπτο, κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και είχαν πρώτο σκόρερ τον Νίκο Αγιωργούση, που σημείωσε 5 γκολ.

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 4-2, 3-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Βάινμπεργκ, Μιμίδης Στ., Αντάτσι 1, Καρακούρος Μ. 1, Καλαργυρός 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 2, Τσιρώνης, Πανταζόπουλος, Μαρουλάς, Αμπαζής 1, Αγιωργούσης 5, Ρούμανης, Καρακούρος Ι., Λιαντζίρης, Κοτσαμπάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Γερακούδης, Ιωάννου, Καραβιώτης, Παπάκος Κ., Λαδάς Π.. Μεσκί 1, Λαδάς Σιμ. 1, Γιανναρέτος, Μανδαλιός 2.

Διαιτητές: Σπανούδης, Δασκαλοπούλου, Αλυτάρχης: Οδυσσέας Μαράτσος

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 15-8

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, με εκρηκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, νίκησε και το Παλαιό Φάληρο 15-8, έφθασε τους 38 βαθμούς και φυσικά είχε σφραγίσει την πρωτιά στη βαθμολογία του γκρουπ που τον έχει φέρει στα play in. Εκεί η ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, τον Υδραϊκό, με στόχο την πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος (και τη συμμετοχή στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας).

Με το αποτέλεσμα αυτό, παίρνει τη 2η θέση του G2 ο Εθνικός Πειραιά, που πάει επίσης στα play in και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον ΓΣ Περιστερίου. Το Φάληρο πήρε την 3η θέση στο G2 και ολοκληρώνει τη σεζόν έχοντας εξασφαλίσει από καιρό την παραμονή του στην κατηγορία.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών για άλλη μια φορά ο Πούρος με 5 γκολ.

Οκτάλεπτα: 2-3, 5-1, 4-4, 4-0

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Κουρούβανης, Τζελάτης 1, Βαλλιανάτος 1, Οικονόμου, Μαυράκης, Μπομπός 1, Μιγιούσκοβιτς 3, Τσαταλιός 2, Παπαγεωργίου 2, Πούρος 5, Α. Ηλιόπουλος, Κούκουνας, Ηλιόπουλος, Μίγκλης, Πριμυκήριος

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Μπερδές, Γαλάνης 1, Ογκουζκγκάν 1, Μάμμος, Δήμου, Καρακάσης, Πάβισιτς 3, Σάρρος, Δημακόπουλος, Καλής 2, Κυπραίος, Κοντονής, Φλέγκας, Βάσσος, Λεμπέσης

Διαιτητές: Παϊρακταρίδης, Βασιλείου Κ., Αλυτάρχης: Κώστας Βλαντής

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του Β' Γύρου στον Β' Όμιλο

  • Χανιά - ΑΕΚ 9-11
  • Πάτρα - ΟΦΘ 15-9
  • Χίος - Εθνικός 11-5
  • Γλυφάδα - Παλαιό Φάληρο 15-8

Η βαθμολογία του Β' Ομίλου

  1. Γλυφάδα 34
  2. Εθνικός 28
  3. Παλαιό Φάληρο 27
  4. Χίος 25
  5. ΑΕΚ 20
  6. Πάτρα 18
  7. Χανιά 15
  8. ΟΦΘ 4

Τα ζευγάρια στην α' φάση των playoffs

  • Aπόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ
  • Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Τα ζευγάρια στα play-in

  • Υδραϊκός-Γλυφάδα
  • ΓΣ Περιστερίου-Εθνικός

Τα ζευγάρια στα playouts

  • AEK-ΟΦΘ
  • ΝΟΠ-Χανιά
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ