Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Εύκολο απόγευμα για Ολυμπιακό, πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό ο Παναθηναϊκός

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με το σκουφάκι του Ολυμπιακού
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με το σκουφάκι του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε 19-5 του ΝΟ Χίου, ενώ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 10-8 του Εθνικού στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής στον Α' όμιλο της Α1 πόλο ανδρών.

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός έφτασε άνετα στο "2 στα 2" στο πρωτάθλημα υδατσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς επιβλήθηκαν επί του ΝΟ Χίου με 19-5 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, το απόγευμα του Σαββάτου (15/10), για τη 2η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα στo ματς και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασε στην αντίπαλο. Την πρώτη του εμφάνιση με το σκουφάκι του Ολυμπιακού έκανε ο Ούγγρος Μάρτον Βάμος, που πέτυχε μάλιστα και 2 γκολ. Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ο Γιάννης Φουντούλης με 5 γκολ.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο νέο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, καθώς έκανε το "2 στα 2" και δείχνει να πατάει πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες σεζόν. Οι πράσινοι του Δημήτρη Μάζη, μάλιστα, πήραν μια τεράστια νίκη με 10-8 επί του Εθνικού Πειραιά στο ντέρμπ της 2ης αγωνιστικής και στο πλαίσιο του Α' Ομίλου, το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή.

Δυνατό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες και κλειστές άμυνες στο μεγαλύτερο διάστημά του. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα προβάδισμα δύο γκολ στη συνέχεια και με καλή άμυνα σε κρίσιμες επιθέσεις του αντιπάλου κατάφερε να το κρατήσει (παρότι οι κυανόλευκοι του Πειραιά μείωναν στο ένα), να βρίσκει λύσεις επιθετικά και να φτάσει στο τελικό 10-8 υπέρ του. Κορυφαίος για τους πράσινους ο Σγουρίδης με 4 γκολ.

Στον πάγκο των πρασίνων έκανε και ντεμπούτο ο Δημήτρης Μάζης (αφού στην πρώτη αγωνιστική ήταν τιμωρημένος). Ο Φάνης Κουντουδιός δεν είχε στη διάθεσή του το Μπέτο, που βρίσκεται σε υποχρεώσεις της Εθνικής Βραζιλίας.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 19-5

Οκτάλεπτα: 5-0, 3-3, 6-2, 5-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Δήμου Τ. 2, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Γούβης, Δερβίσης 2, Γραμματικός, Μουρίκης 1, Κολόμβος 3, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΧΙΟΥ: Καρακούρος, Μιμίδης 1, Παππάς, Γιαϊσίνοβιτς 1, Χαλατζιάν 1, Καρακάσης, Κανδιόγλου, Τζώρτζης, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος 1, Γαβαλάς Ι., Αμπάζης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 10-8

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-3, 3-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης 1, Κανδανολέων 1, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς 1, Σγουρίδης 4, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 2, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλας 2, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Ολυμπιακός - ΝΟ Χίου 19-5
  • Παναθηναϊκός - Εθνικός 10-8
  • ΑΕΚ - Νηρέας Χαλανδρίου 5-6
  • Πανιώνιος - Υδραϊκος (19/10)

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 6
  2. Παναθηναϊκός 6
  3. Εθνικός 3
  4. Νηρέας Χαλανδρίου 3
  5. ΑΕΚ 3
  6. Πανιώνιος 0
  7. Υδραϊκός 0
  8. Χίος 0

Επόμενη αγωνιστική (22/10)

  • ΝΟ Χίου - Παναθηναϊκός
  • Εθνικός - ΑΕΚ
  • Υδραϊκός - Ολυμπιακός
  • Νηρέας Χαλανδρίου - Πανιώνιος
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ