Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Απόλυτο νικών και πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός, στη 2η θέση η Βουλιαγμένη

Α1 πόλο ανδρών: Απόλυτο νικών και πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός, στη 2η θέση η Βουλιαγμένη
Ο Γιάννης Φουντούλης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένης στην τελευταία αγωνιστική του G1 της Β' φάσης στην Α1 πόλο και πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο φετινό ντέρμπι κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο για τις εγχώριες διοργανώσεις, τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Οι ερυθρόλευκοι του Χρβόγε Κόλιανιν επιβλήθηκαν επί των σύγχρονων “μπέμπηδων” του ΝΟΒ με 11-9, στον Πειραιά, για την 8η και τελευταία αγωνιστική του G1 της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι, τερμάτισαν στην 1η θέση της κανονικής περιόδου με 66 βαθμούς και με το απόλυτο των νικών σε Α' και Β' φάση. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις φάσεις των play off. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς τερματίζει στη 2η θέση με 55 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται, πλέον, πυρετωδώς για τους κρίσιμους αγώνες τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος υποδέχονται την Φερεντσβάρος (23/4) για την 4η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του LEN Champions League, ενώ η ομάδα του Λαιμού αντιμετωπίζει την Πριμόριε Ριέκα στη Κροατία (27/4) για το δεύτερο προημιτελικό του LEN Euro Cup στη ρεβάνς του 14-9 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Το ντέρμπι ήταν θεαματικό, με τον Ολυμπιακό να παίρνει διαφορά ένα και δύο γκολ και τον ΝΟΒ να ισοφαρίζει, μέχρι τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, οπότε οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τελικό 11-9. Κορυφαίος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μάρτον Βάμος (φωτο) με 3 γκολ, ενώ από πλευράς ΝΟΒ ο Στάθης Καλογερόπουλος πέτυχε 4.

  • Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 2-2
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Δήμου Δ. 2, Παπαναστασίου Αλ., Δαμίγος, Γκίλλας, Χαλυβόπουλος Ιπ.
  • ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος Στ. 4, Αλμύρας, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σπηλιόπουλος

Με ανατροπή υπέταξε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Την πολύ καλή του πορεία στη Β' φάση ολοκλήρωσε με μια ακόμα σημαντική νίκη ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε επί του ΠΑΟΚ Domus Ergo με 10-8 για την 8η αγωνιστική του G1, στο Γουδή και τερμάτισε στην 5η θέση με 39 βαθμούς. Στην 6η κατετάγη ο Δικέφαλος του Βορρά (34 β.) εν όψει των play off.

Οι πράσινοι είχαν βρεθεί να χάνουν από τον ΠΑΟΚ και με 6-3 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά με μια διαρκή αντεπίθεση στη συνέχεια και κυρίως στην τελευταία περίοδο, έφτασαν στη νίκη με το τελικό 10-8.

  • Oκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 2-2, 5-1
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου Ν. 2, Νικολαΐδης Γ. 1, Στίβενσον 3, Μπραΐμης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ. 1, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης
  • ΠΑΟΚ Domus Ergo (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 2, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 1, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 4, Προσινικλής Π., Κούπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς

Έκλεισε με άνετη νίκη ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε τη άνετη νίκη γοήτρου στην έδρα του, στο Σεράφειο κολυμβητήριο, με 17-10 επί του Υδραϊκού, με πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς, που πέτυχε 6 γκολ.

Έτσι η "ελαφρά ταξιαρχία", που πήρε την 3η θέση (με 49 β.), θα παίξει στην πρώτη φάση των play off, με πλεονέκτημα έδρας, απέναντι στον 6ο ΠΑΟΚ Domus Ergo. Ο Υδραϊκός τερμάτισε 8ος και θα παίξει στα play in, με πλεονέκτημα έδρα, κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας.

  • Οκτάλεπτα: 4-2, 5-2, 4-3, 4-3
  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 6, Μόκκας, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 3, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας, Τσαχιλίδης 1, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης
  • ΥΔΡΑΙΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Κατσινούλας, Κατσαγούνος, Τακάτα, Γκαράνης 1, Χατζηκυριακάκης, Τόι 5, Μπλάνης, Ρομπόπουλος 2, Χατζηστεφάνου 1, Λιαπάκης 1, Χαραλαμπόπουλος, Ζώρζος, Μητράκης, Κανελλόπουλος, Μουρατίδης

Ο Πανιώνιος υπέταξε τον ΓΣ Περιστερίου στη Χωράφα

Σ' ένα ματς με όμορφο θέαμα, δυνατές μονομαχίες και κλειστές άμυνες, στο κολυμβητήριο της Χωράφας ο Πανιώνιος πέτυχε την εκτός έδρας νίκη, καθώς υπέταξε με 9-6 τον ΓΣ Περιστερίου.

Έτσι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που κατετάγη 4η στην τελική βαθμολογία με 45 βαθμούς, θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των play off, με πλεονέκτημα έδρας, τον 5ο Παναθηναϊκό. Ο ΓΣ Περιστερίου τερμάτισε 7ος και θα παίξει στα play in, με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Εθνικό Πειραιά.

Το πρώτο ημίχρονο στη Χωράφα έληξε ισόπαλο 5-5, αλλά στη συνέχεια ο Πανιώνιος έβγαλε καλύτερες αντιδράσεις στην άμυνα και βρήκε λύσεις στην επίθεση, κυρίως με Γκιουβέτση και έφτασε στη νίκη.

  • Οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 0-2, 1-2
  • ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σεννής, Μπιτσάκος Χρ., Παπαδημητρίου, Πρέκας 2, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς, Καρούντζος 1, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Μπιτσάκος Κων., Μπιτσάκος Ανδ., Χόλαντ, Τσαγκάρης, Αλευρίδης
  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Σοφός, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης, Παυλοστάθης 1, Κατραούρας

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του Β' Γύρου του Α' Ομίλου

  • Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 11-9
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 10-8
  • Απόλλων Σμύρνης - Υδραϊκός 17-10
  • Περιστέρι - Πανιώνιος 6-9

Η βαθμολογία του Α' Ομίλου

  1. Ολυμπιακός 66
  2. Βουλιαγμένη 55
  3. Απόλλων Σμύρνης 49
  4. Πανιώνιος 45
  5. Παναθηναϊκός 39
  6. ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 34
  7. Περιστέρι 28
  8. Υδραϊκός 23

Τα ζευγάρια στην α' φάση των playoffs

  • Aπόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ
  • Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Τα ζευγάρια στα play-in

  • Υδραϊκός-Γλυφάδα
  • ΓΣ Περιστερίου-Εθνικός

Τα ζευγάρια στα playouts

  • AEK-ΟΦΘ
  • ΝΟΠ-Χανιά
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ