Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Άνετα ο Ολυμπιακός το Περιστέρι, η Βουλιαγμένη υπέταξε τον Παναθηναϊκό

Α1 πόλο ανδρών: Άνετα ο Ολυμπιακός το Περιστέρι, η Βουλιαγμένη υπέταξε τον Παναθηναϊκό
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Περιστερίου με 10-5 για την Α1 πόλο ανδρών. Η Βουλιαγμένη επικράτησε του Παναθηναϊκού, νίκες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Απτόητος και στο κολυμβητήριο της Χωράφας ο Ολυμπιακός, καθώς πέρασε νικηφόρα και σε ρυθμούς ρελαντί, με 10-5 επί του ΓΣ Περιστερίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του G1 γκρουπ της Β' φάσης της Α1 πόλο ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που έφτιαξαν μια διαφορά στο σκορ από νωρίς και στη συνέχεια χαλάρωσαν, εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία με το απόλυτο των νικών σε Α' και Β' φάση με 48 βαθμούς. Ο ΓΣΠ έμεινε στους 24. Κορυφαίος σκόρερ του αγώνα ο Γενηδουνιάς με 6 γκολ.

  • Οκτάλεπτα: 0-4, 1-1, 2-1, 2-4
  • ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Αλευρίδης, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος, Φώσκολος 1, Χρυσοσπάθης 1, Μαστρογιαννάκος, Λαδάς 1, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδ.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου, Βάμος, Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γραμματικός, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης
  • Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κατσώνης
  • Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Η Βουλιαγμένη υπέταξε τον Παναθηναϊκό

Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΝΟ Βουλιαγμένης τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία του G1 γκρουπ.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιατσίνοβιτς επιβλήθηκε άνετα στην έδρα της με 14-8 επί του Παναθηναϊκού, έφτασε στους 46 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους πρωτοπόρους ερυθρόλευκους κι ενώ δεν έχουν παίξει ακόμα μεταξύ τους για το φετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 25 βαθμούς.

Οι σύγχρονοι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο συγκεκριμένο ματς με βασικό όπλο τους την άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση.

  • Οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 5-1, 2-3
  • ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 3, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 2, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης 1, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος 1, Τόττης 1, Άντζιτς 1, Σγουρίδης 2, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης 1
  • Διαιτητές: Σπανούδης, Βασιλείου
  • Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής

Πρώτη νίκη τα Χανιά

Την πρώτη του νίκη πανηγυρίζει ο ΝΟ Χανίων. Σ’ ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, στα Χανιά, η ομάδα του Μάνθου Βουλγαράκη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Υδραϊκού με 13-12, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του G2 Ομίλου. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΝΟ Χανίων έφτασε τον σημερινό αντίπαλό του στους 18 βαθμούς.

Οι Χανιώτες έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημά του και είχαν μια ασφαλή διαφορά 3 ή ακόμα και τεσσάρων γκολ (9-5, 12-9), αλλά στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και μείωσαν στο ένα και στο τελικό 13-12, 1:30 πριν από τη λήξη, ενώ είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Κορυφαίος σκόρερ για τους γηπεδούχους και πάλι ο Σολεϊμάνιπακ με 4 γκολ. Ο Σουζούκι για τον Υδραϊκό έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, σημειώνοντας 7 γκολ!

  • Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 3-3, 4-5
  • ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάνθος Βουλγαράκης): Λεβεντάκης, Παππάς, Πολύζος, Μητράκης Γ., Αγιωργούσης 1, Μαρακουδάκης, Αποστολάκης 1, Χαριτάκης 1, Ντα Σίλβα, Σολεϊμάνιπακ 4, Σπάχιτς 2, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Νικολαΐδης 1, Χατζηκυριακάκης 2
  • ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Νίκος Καραμάνης): Μάμαλης, Ζώρζος, Τακάτα 1, Παπαβασιλείου, Γκαράνης, Σουζούκι 7, Μπλάνης 1, Ρομπόπουλος 1, Δημακόπουλος, Λιαπάκης, Κοντονής, Μπερτόλης 2, Μητράκης Νικ., Μουρατίδης
  • Διαιτητές: Μπιράκης – Κυράνης
  • Αλυτάρχης: Αντώνης Καραβάκος

Προελαύνει με Γουλφ ο ΝΟ Χίου

Ο ΝΟ Χίου συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία και το νικηφόρο σερί, που οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στη βελτίωση της άμυνάς του και κυρίως στη σημαντική ενίσχυση με τον Αμερικανό διεθνή γκολκίπερ Άλεξ Γουλφ, που έχει προσδώσει ασφάλεια κάτω από την εστία του.

Οι Χιώτες κατάφεραν να πάρουν ένα τεράστιο "διπλό", αλώνοντας και την έδρα του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο "Αντ. Δημητρόπουλος", καθώς επιβλήθηκαν με 6-5, στο G2 γκρουπ και έφτασαν στους 19 βαθμούς και στη 2η θέση της βαθμολογίας (10η συνολικά), καθώς εκμεταλλεύτηκαν και την ήττα του Υδραϊκού στα Χανιά. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, πάντως, παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας του δεύτερου γκρουπ με 20 βαθμούς.

Οι Χιώτες πήραν προβάδισμα από το δεύτερο οκτάλεπτο, προηγήθηκαν και με 6-3, με τους Γλυφαδιώτες να μειώνουν λίγο πριν από το φινάλε στο ένα γκολ.

  • Οκτάλεπτα: 1-2, 0-1, 2-2, 2-1
  • ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Ηλιόπουλος Αλ., Σαρτζετάκης, Γκαρντιγιάν, Γούντχεντ 1, Χαλυβόπουλος, Γιαννόπουλος, Παπαποστόλου, Παπαγεωργίου 1, Πούρος 1, Αγκόρτσας, Τσαταλιός 2, Ηλιόπουλος Ν., Θώμογλου, Χριστοφιδέλης
  • ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γουλφ, Μιμίδης, Παππάς 1, Χαλατζιάν 1, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Τζώρτζης, Παζαΐτης, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος, Γαβαλάς Ι., Καρακούρος, Αμπάζης 1
  • Διαιτητές: Μπουδραμής, Αχλαδιώτης
  • Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ

Με πολύ καλή εμφάνιση στην έδρα του, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ DOMUS ERGO επέστρεψε στις νίκες και πήρε το πρώτο του τρίποντο στο G1 γκρουπ, φτάνοντας τους 27 βαθμούς (ο Εθνικός έμεινε στους 18).

Μετά από ένα νευρικό πρώτο οκτάλεπτο, χωρίς σκορ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με πλουραλισμό στην επίθεση, καλή άμυνα, αλλά και τον τερματοφύλακά τους Αϊβαλιώτη σε μεγάλη μέρα, δημιούργησαν μια σημαντική διαφορά, που την αύξησαν μέχρι το φινάλε και το τελικό 13-7.

  • Οκτάλεπτα: 0-0, 4-2, 5-3, 4-2
  • ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος 1, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 2, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς 3, Τσολακούδης 2, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π.. Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας, Σάλεχ, Λασκαρίδης
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 2, Μπέτο, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 2, Μαθιόπουλος 1, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος
  • Διαιτητές: Μοίραλης, Κραβαρίτης
  • Αλυτάρχης: Αντώνης Ρέντας

Σπουδαίο διπλό για την ΑΕΚ

Μετά το σοκ της εντός ήττας της από τον Ηλυσιακό την περασμένη εβδομάδα, η ΑΕΚ επανήλθε στις επιτυχίες "απαντώντας" με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Η ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου επιβλήθηκε με 6-4 επί του Παλαιού Φαλήρου, μέσα στο Ρέστειο κολυμβητήριο, για τη δεύτερη αγωνιστική του G2 γκρουπ. Έφτασε έτσι στους 18 βαθμούς και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από τον σημερινό αντίπαλό της.

Σε έναν αγώνα με κλειστές άμυνες, η Ένωση ήταν καλύτερη σε καθοριστικά σημεία, πήρε από το δεύτερο οκτάλεπτο μια διαφορά 2 γκολ και τη διατήρησε μέχρι το φινάλε.

  • Οκτάλεπτα: 1-1, 0-2, 2-2, 1-1
  • ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Γαλανίδης, Κόκκινος, Προκόπης, Κόχειλας 2, Κουρλιάφτης, Τοτ 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Ραντούλοβιτς, Μητράκης, Καλκαβούρας, Κουκουνάς, Καλής, Παρτσόγλου, Παγουλάτος, Αποστολάκος
  • ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς 2, Γαλάνης, Γκάτσος, Μαρινάγης 1, Παπάκος, Στελλάτος 1, Αράγια 2, Αβαγιανός, Χαϊδόπουλος, Ζαχόπουλος
  • Διαιτητές: Σταυρίδης, Πολυχρονόπουλος
  • Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος

Με Σολανάκη στην εκπνοή ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ο μεγάλος νικητής στο συναρπαστικό ντέρμπι με το συγκλονιστικό φινάλε στο G1 γκρουπ.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" νίκησε στην έδρα της, στο Σεράφειο κολυμβητήριο, με 12-11 τον Πανιώνιο και τον πλησίασε στον έναν βαθμό στη βαθμολογία του G1 (39 ο 3ος Πανιώνιος, 38 ο Απόλλων).

Ο Απόλλων Σμύρνης έλεγχε τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με 7-3 και 11-8, αλλά ο Πανιώνιος επέστρεψε και ισοφάρισε σε 11-11. Έτσι, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη χρειάστηκε το γκολ του αρχηγού της, διεθνή φουνταριστού και κορυφαίου σκόρερ της στο ματς, του Μανώλη Σολανάκη, στα 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, για να πάρει τη νίκη με το τελικό 12-11. Τρία γκολ για τον Απόλλωνα πέτυχε και ο Μπογκντάνοβιτς. Από τον Πανιώνιο έλειπε και πάλι ο Σπούνερ.

  • Οκτάλεπτα: 5-3, 3-3, 3-2, 1-3
  • ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης 2, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσιαβαλιάρης
  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 4, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής, Μουρατίδης Π., Παπάκος 1, Γούνας 2, Γεωργακόπουλος, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος Χρ.
  • Διαιτητές: Μπουδραμής, Αχλαδιώτης
  • Αλυτάρχης: Μανώλης Μουστάκης

Δεύτερη σερί νίκη ο Ηλυσιακός

Πήρε φόρα ο Ηλυσιακός με το ξεκίνημα της Β' φάσης του πρωταθλήματος και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί νίκη του μετά από αυτή στην έδρα της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Τάσου Σχίζα επιβλήθηκε με 10-8 επί του Νηρέα Χαλανδρίου στο ντέρμπι της ουράς του G2 γκρουπ κι έφτασε στους 7 βαθμούς (έχει και μια ισοπαλία). Ο Νηρέας Χαλανδρίου παραμένει τελευταίος με 2 βαθμούς.

Με κορυφαίους παίκτες τους Ιάπωνες Αράι και Αράκι, ο Ηλυσιακός είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα. Ο Νηρέας το πάλεψε, ισοφάρισε στις αρχές της τρίτης περιόδου σε 5-5, προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Πέντε γκολ για τον Νηρέα πέτυχε ο Πανταζόπουλος.

  • Οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 2-2, 3-2
  • ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Τάσος Σχίζας): Κατσινούλας, Αράι 3, Κρανιάς, Μπομπός 2, Μοσχοβέλης, Λεμπέσης 1, Δήμου Π., Καραβιώτης 2, Τουμπούρος, Τσιστράκης, Ξυλάς, Αράκι 2, Ασβέστης, Σφηκάκης, Τσιφτσής
  • ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 1, Παπαδημητρίου, Χριστοφορίδης, Κουρμελές Γ., Μαυρωτάς Λ., Κουρμελές Β., Πανταζόπουλος 5, Στυλιανάκης, Τσιρώνης 2, Νεγκίζ, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός, Μπερτόλης
  • Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης
  • Αλυτάρχης: Φίλιππος Κούκιος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Περιστέρι - Ολυμπιακός 5-10
  • Βουλιαγμένη - Παναθηναϊκός 14-8
  • ΠΑΟΚ - Εθνικός 13-7
  • Χανιά - Υδραϊκός 13-12
  • Γλυφάδα - Χίος 5-6
  • Παλαιό Φάληρο - ΑΕΚ 4-6
  • Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 12-11
  • Ηλυσιακός - Νηρέας 10-8

Η βαθμολογία

  • Ολυμπιακός 30-10 48
  • Βουλιαγμένη 29-17 46
  • Πανιώνιος 20-19 39
  • Απόλλων Σμύρνης 23-21 38
  • ΠΑΟΚ 18-27 27
  • Παναθηναϊκός 18-25 25
  • Περιστέρι 12-19 24
  • Εθνικός 16-28 18

...

  • Γλυφάδα 25-16 20
  • Χίος 17-12 19
  • Υδραϊκός 24-22 18
  • Χανιά 21-23 18
  • ΑΕΚ 13-14 18
  • Παλαιό Φάληρο 13-18 12
  • Ηλυσιακός 20-15 7
  • Νηρέας 18-30 2

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

  • 11/02 13:45 Νηρέας - Παλαιό Φάληρο
  • 11/02 17:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
  • 11/02 17:30 Χίος - Ηλυσιακός
  • 11/02 17:30 Υδραϊκός - Γλυφάδα
  • 11/02 18:00 Πανιώνιος - Βουλιαγμένη
  • 11/02 18:30 ΑΕΚ - Χανιά
  • 12/02 12:00 Εθνικός - Περιστέρι
  • 12/02 14:00 Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ