ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

5 διαδρομές που μπορείς να κάνεις με το ποδήλατο στην Αθήνα!

5 διαδρομές που μπορείς να κάνεις με το ποδήλατο στην Αθήνα!

Η Αθήνα είναι μια πόλη που σε κάθε γωνιά της μπορεί να σου πει ή μπορείς να θυμηθείς και από μία ιστορία. Προσφέρει όλα όσα μπορεί να χρειάζεται κάποιος για να διασκεδάσει ή να ψυχαγωγηθεί όμως πολλοί είναι εκείνοι που θα σου πουν ότι η πόλη δεν είναι «στημένη» για όσους κάνουν ή μετακινούνται με ποδήλατο.

Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίρνουν το αγαπημένο τους ποδήλατο και ξεκινάνε να δούνε την Αθήνα από μία άλλη οπτική γωνία. Ναι! Η Αθήνα έχει πολύ όμορφες ποδηλατικές διαδρομές για όσους έχουν όρεξη να τις ανακαλύψουν και φυσικά να βιώσουν την μοναδική εμπειρία που μπορεί και προσφέρει κάθε μία από αυτές.

Η πρώτη διαδρομή που μου δοκίμασα ήταν μέσα στο καταπράσινο Αλσος Συγγρού στην Κηφισιά. Πρόκειται για μία όαση πρασίνου στην καρδιά της Κηφισιάς. Οπότε αν είσαι στα Βόρεια Προάστια το Αλσος Συγγρού ενδείκνυται για ότι τύπο ποδηλάτου και αν έχεις μιας και μπορείς να είσαι σε μία ήσυχη διαδρομή μέσα στη φύση και παράλληλα μέσα στην πόλη.

Επόμενη στάση ο γύρος της λίμνης του Μαραθώνα όπου εδώ αν είσαι έμπειρος ποδηλάτης, ξεκινάς είτε από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Αγίου Στεφάνου και πας μέχρι Μαραθώνα και πίσω ή απλά πας μέχρι τον Μαραθώνα και απολαμβάνεις τον γύρω της λίμνης με το ποδήλατο σου.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ιλιον είναι και αυτό μέσα στην λίστα με τις αγαπημένες μου ποδηλατικές διαδρομές στην Αθήνα. Εδώ ο ποδηλάτης εκτός από την πανέμορφη διαδρομή μπορεί να μάθει παράλληλα και πράγματα για το περιβάλλον.

Η Πολυτεχνειούπολη είναι μια κλειστή διαδρομή 4 χιλιομέτρων μέσα στο πράσινο της Πολυτεχνειούπολης, που προσφέρει μια ευχάριστη απόδραση με θέα τα κτίρια και τους φοιτητές που δίνουν ζωή στον χώρο.

Στο Τατόι επίσης θα βρεις πολλούς ποδηλάτες μιας και η διαδρομή μέσα στην φύση εκεί είναι μοναδική αφού ο αναβάτης διασχίζει τα παλιά βασιλικά κτήματα με τα υπεραιωνόβια δέντρα και τα ερείπια του παλιού καλοκαιρινού παλατιού.

Στο κέντρο της Αθήνας μπορείς πολύ εύκολα να βγεις εκτός πόλης απλά με μία βόλτα στον Εθνικό Κήπο. Με το που περάσεις τις πύλες του Εθνικού Κήπου, ξαφνικά συμβαίνει κάτι μαγικό. Αισθάνεσαι σαν να απομακρύνεσαι από την φασαρία της πόλης. Τα πουλιά τραγουδούν, οι φοίνικες ψηλώνουν και τα αρχαία αγάλματα φυλάνε τα μυστικά της ιστορίας. Είναι μια διαδρομή για αναζωογόνηση και έμπνευση.

Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω την παραλιακή! Η ποδηλατική λωρίδα της παραλιακής ακολουθεί τον ρυθμό της θάλασσας. Νιώθεις την αλμύρα στο δέρμα σου και τον ήλιο να χαϊδεύει το πρόσωπό σου. Είναι μια διαδρομή που προσφέρει ελευθερία και ανεμελιά.

Για τους λάτρεις του βουνού η ανάβαση του Υμηττού είναι κάτι standard. Η θέα σου κόβει την ανάσα και κάνει την πόλη να φαντάζει μικρή ενώ η φύση αγκαλιάζει τον κόπο της ανάβασης σου.

Όποιο και να είναι το στυλ του ποδηλάτου σου, αν έχεις το ποδήλατο σαν έναν τρόπο εναλλακτικής, βιώσιμης, αν είσαι αθλητής, θέλεις να χάσεις αυτά τα δύο κιλά πριν το καλοκαίρι ή έχεις παιδιά́ που τρελαίνονται για το ποδήλατο, πρέπει να περάσεις μία βόλτα από το Athens Bike Festival από τις 12 – 14 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ.

5 διαδρομές που μπορείς να κάνεις με το ποδήλατο στην Αθήνα!

Τι περιμένεις λοιπόν; Η Αθήνα έχει πολλές και διαφορετικές διαδρομές που μπορείς να δοκιμάσεις με το ποδήλατο σου. Βάλε κράνος, φόρα τα αθλητικά σου και πάμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ