ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Διευθυντής αθλητικού τμήματος ΕΡΤ: "Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας"

Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε στιγμιότυπο του αγώνα του με τον Ζολτ Πέτο στον 1ο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, Τόκιο | Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε στιγμιότυπο του αγώνα του με τον Ζολτ Πέτο στον 1ο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, Τόκιο | Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 © 2021 KIN CHEUNG/ASSOCIATED PRESS

Ο διευθυντής αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, εξήγησε ότι η μη ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στο 2ο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες οφείλεται σε "έλλειψη διαθέσιμων δορυφορικών πόρων".

Η μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας και του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από εκείνη του Λευτέρη Πετρούνια προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Ο διευθυντής αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, με δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης με τίτλο "καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας", εξήγησε τους λόγους που δεν κατέστη δυνατή η ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Έλληνα πρωταθλητή με τον Αχμέντ Σαλέχ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως αναφέρεται από τη γραπτή δήλωση, το αίτημα της ΕΡΤ για να καλύψει με δικό της κύκλωμα τον αγώνα "απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων", ενώ παρατίθεται και η αλληλογραφία με την καθ' ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS).

Η δήλωση Λυκουρόπουλου για τη μη ζωντανή μετάδοση του Γκιώνη

"Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ' ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ".

Η απάντηση της OBS στο αίτημα της ΕΡΤ

Διευθυντής αθλητικού τμήματος ΕΡΤ: "Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας"


*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ MEDIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ