24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Παίζει" δυνατά ο Ζαμπά στην Σπαρτάκ

"Παίζει" δυνατά ο Ζαμπά στην Σπαρτάκ

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει γιατί το βραζιλιάνικο Γραφείο που ανήκει ο Λέο Ζαμπά "στρέφεται" στην αγορά της Ρωσίας για μια υπερήφανη πώληση και τι γίνεται με τη ρήτρα του.

Ο Ζαμπά είχε την τιμητική του αυτή την εβδομάδα στα πορτογαλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία απασχολεί σοβαρά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ασφαλώς και δεν... ανακάλυψαν θέμα αφού ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός προτείνεται... δεξιά κι αριστερά. Όχι μόνο από το Γραφείο στο οποίο ανήκει, την Elenko αλλά κι από επαγγελματίες που έχουν καλή σχέση με τον “δικέφαλο” ή τον Γκιόργκι Σαββίδη!

Στην διεθνή πιάτσα agents γνωρίζουν πως ο ΠΑΟΚ “καίγεται” για μια ή δυο υπερήφανες πωλήσεις λόγω το FFP. Για αυτό άλλωστε πυκνά, συχνά πλέον εμφανίζονται δημοσιεύματα για τους Άκπομ, Λημνιό, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Πέλκα αλλά και Γιαννούλη.

Υπάρχει βέβαια και η ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με την πολιτική του ΠΑΟΚ να πουλάει στο ποσό της ρήτρας που βάζει στα συμβόλαια. Κάτι, για παράδειγμα, που δεν ισχύει στον Ολυμπιακό, που αποφεύγει να βάζει μπάι αουτ για να δημιουργεί μεγαλύτερες υπεραξίες...

Στην περίπτωση του Ζαμπά μιλάμε για την πιο υψηλή ρήτρα που... κυκλοφορεί στα συμβόλαια των παικτών του “δικεφάλου”. Δηλαδή για 20 εκατ. €, ποσό φυσικά που δεν μπορεί να πιάσει ο Βραζιάνος, πόσο μάλλον με την μετριότατη φετινή σεζόν που κάνει.

Όπως μάλιστα μεταφέρθηκε στο 24ο Ευαγγέλιο το βραζιλιάνικο Γραφείο, στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματά του (που πήγε και τον Αγκούστο στην Τούμπα), επειδή βλέπει πως με τον Ζαμπά να μην είναι βασικός γίνεται πολύ δύσκολη μια ενδεχόμενη πώλησή του σε ομάδα από τα τοπ 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εστιάζουν στην πλούσια αγορά της Ρωσίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της στήλης ο Ζαμπά έχει προταθεί στην Σπαρτάκ Μόσχας, στην οποία όντως κάνει γκέλ και η υπόθεσή του “δουλεύεται” για ένα ποσό κοντά στα 12 εκατ. ευρώ! Θυμίζω πως ο Ζαμπά ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Ρωσία, έχοντας κοστίσει στον Σαββίδη κοντά στα 4 εκατ. €, με την Αχμάτ Γκρόζνι να παίρνει 2,5.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ