ΣΤΗΛΕΣ

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς θέλει Σολδάνο

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς θέλει Σολδάνο

Η καλοκαιρινή πρόταση του ΠΑΟΚ, το "όχι" στον Ερυθρό Αστέρα, η " ερυθρόλευκη" διάψευση του Ιουλίου, η καθοριστική μανατζερική αλλαγή, η αδυναμία του Μαρτίνς στους Αργεντινούς φορ και το μεγάλο προσόν που είδε...

Μπορεί ο Φράνκο Σολδάνο να παρουσιάζεται πως βρίσκεται με το στυλό στο χέρι για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεσή του έχει... πιπεράτο ελληνοσερβικό παρελθόν και μπόλικο παρασκήνιο.

Όχι μόνο "ερυθρόλευκο" αλλά και με πινελιές από... Καμπιονάτο, Τσάμπιονσιπ και Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το " 24ο Ευαγγέλιο" ρίχνει φως στην... ιστορία Σολδάνο, με ονόματα, διευθύνσεις και ποσά!

Πάμε, λοιπόν, να ξετυλίξουμε το κουβάρι της από την αρχή:

1.Η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε σκάουτινγκ τον Σολδάνο και τον συμπεριέλαβε στην μεταγραφική της λίστα ήταν ο ΠΑΟΚ. Μαζί με τον κίπερ Ρέι, της Γοδόι Κρούζ, την άνοιξη του 2017.

2. Τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Αργεντινή, κυκλοφόρησε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να αποκτήσει τον Σολδάνο, αλλά... άργησε και ο 23χρονος (τότε) στράικερ υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του, με αναπροσαρμογή αποδοχών, στην Ουνιόν.

3. Με το...καλοκαιράκι του 2018 να μπαίνει και τον Πρίγιοβιτς να ετοιμάζεται για το Μουντιάλ, στον ΠΑΟΚ είχαν βγει στην αγορά για πρωτοκλασάτο στάικερ. Οι περισσότεροι θα θυμούνται το πολύμηνο σίριαλ με τον Πούκι, με τον Φινλανδό να καταλήγει στο τέλος στην Νόριτς. Λίγοι όμως, θα γνωρίζουν πως για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, από τέλη Μα ΐου μέχρι και μέσα Ιουλίου, ο Φράνκο Σολδάνο λειτούργησε ως "αντί Πούκι" για τον οργανισμό ΠΑΟΚ!

4. Αν πιστέψουμε τον... καλοκαιρινό ατζέντη του Σολδάνο, τον σενιόρ Ερνάνι Ρουμπιόλα, ο πελάτης του ήταν για ομάδες στην Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία και όχι για την Ελλάδα. Μάλιστα, είχε κάνει και δηλώσεις, στις οποίες έλεγε τότε πως καμία ελληνική ομάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ, μπορούν να πληρώσουν 5 και 6 εκατομμύρια για να αγοράσουν το 100% των δικαιωμάτων του Σολδάνο...

5. Στο Βελιγράδι πάντως και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "Μότσαρτ" είχε αρκετές αναφορές στην υπόθεση Σολδάνο! Ο λόγος; Αποτελούσε βασικό μεταγραφικό στόχο του Ερυθρού Αστέρα, με... ανταγωνιστή τον ΠΑΟΚ. Μόνο που ο Σολδάνο για το μπάτζετ της σερβικής ομάδας ήταν απλησίαστος. Πρότειναν έτσι στην Ουνιόν να τον αποκτήσουν δανεικό, με ενοίκιο 500.000 € και υποχρεωτική οψιόν αγοράς αν προκρινόντουσαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να ακούσουν το "όχι" των Αργεντινών...

6. Στην πορεία φέρεται να μπήκε στο κόλπο δυνατά για Σολδάνο και ο ΠΑΟΚ. Αρχικά τους ζήτησαν 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην συνέχεια και με διαπραγμάτευση έπεσαν στα 4 εκ. $. ποσό που οι "ασπρόμαυροι" δεν έδωσαν.

7. Το περασμένο καλοκαίρι, τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ελλάδα, γράφτηκε πως Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για τον Σολδάνο, καταθέτοντας και πρόταση στην Ουνιόν. Με την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ να διαψεύδει κατηγορηματικά , στις 30 Ιουλίου, πως υφίσταται θέμα Σολδάνο! Που να 'ξεραν λίγους μήνες αργότερα...

8. Το περασμένο καλοκαίρι ο Σολδάνο δεδομένα προτάθηκε κι απασχόλησε τις Άστον Βίλα, Γουέστ Μπρόμιτς και Στουτγάρδη...

9. Το φθινόπωρο του 2018 για λογαριασμό του Σολδάνο κάνει παιχνίδι πλέον και ο μεγάλος agent στην Λατινική Αμερική, Πέδρο Αλντάβε. Ο τελευταίος έχει συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό στην μεταγραφή του πελάτη του Όσκαρ Καρντόζο. Με την διαμεσολάβηση υπέρ του Ολυμπιακού και γνωστού πορτογαλικού μσνατζερικού καναλιού. Κάπου εδώ, με αυτή την λεπτομέρεια, δένει για τα καλά το... γλυκό με Σολδάνο και "ερυθρόλευκους"...

10. Ο Σολδάνο από τον Νοέμβριο δέχτηκε προτάσεις από τη Θέλτα, τη Φροζινόνε, την Τζένοα (πρόσφερε 1,8 εκατ. δολάρια στην Ουνιόν), τον Ολυμπιακό κι εσχάτως από ομάδα του Μεξικού. Ο ίδιος προτιμούσε Ευρώπη και έλεγε χαρακτηριστικά πως δεν θα μετρήσει τα λεφτά, αλλά σε ποια ομάδα θα πάει και τον ρόλο που θα έχει εκεί.

11. Η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς ήταν ο Φακούντο Φερέιρα, επίσης Αργεντινός. Τυχαίο; Στην Πορτογαλία λένε πως στον Μαρτίνς αρέσει πολύ και ο Σολδάνο. Είναι σπουδαίος κεφαλοσφαιριστής ( τα 4 τελευταία του γκολ είναι όλα με το κεφάλι), με συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, πιο ευκίνητος και δραστήριος από τον Χασάν.

12. Η χρηματιστηριακή αξία του Σολδάνο ανέρχεται στα 4,5 εκ. €. Τον Μάιο είχε φτάσει στην υψηλότερη τιμή της, τα 5 μύρια. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του είναι μπερδεμένοι (κατά άλλους 20% και κατά άλλους 25% ανήκουν σε μέλη της οικογένειάς του και συγγενείς) όπως και τα μανατζερικά του δικαιώματα, αφού εμπλέκονται μίνιμουμ τρεις ατζέντηδες!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ