ΣΤΗΛΕΣ

Οι 3 φορ του Μέντες που "παίζουν" για Ολυμπιακό

Jorge Mendes poses for photographers upon arrival at the world premiere of the film 'Ronaldo, in London, Monday, Nov. 9, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Μέντες (PHOTO BY JOEL RYAN/INVISION/AP)

Μετά τους Ολιβέιρα και Μπονατίνι το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει πως ο "χρυσοδάκτυλος" agent εμπλέκεται και στην υπόθεση της αγοράς του Κάρλος Βινίτσιους από την Νάπολι, που παίζει δανεικός στη Ρίο Άβε.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση αξιόπιστου σεντερ φορ – γκολτζή και όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από τα ονόματα που έχουν... παρελάσει από τα ΜΜΕ, οι "κεραίες" των "ερυθρόλευκων" παραμένουν... ανοικτές και ενεργοποιημένες ακόμη και σε "new entry" περιπτώσεις.

Υπάρχει, πάντως, η άποψη πως τον νέο επιθετικό θα πρέπει να τον διαλέξει και όχι απλώς να τον εγκρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Δηλαδή να είναι 110% επιλογής του Πορτογάλου κόουτς, όχι απλώς για να του κάνουν το... χατίρι ή ένα δώρο, αλλά επειδή θα τον γνωρίζει και κυρίως θα γνωρίζει πώς θα τον χρησιμοποιήσει, αλλά και πως θα κουμπώνει καλύτερα στην φιλοσοφία/σύστημά του.

Μιλάμε, άλλωστε, για χειμερινή μεταγραφική περίοδο, που σημαίνει πως δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος προσαρμογής και... εκμάθησης.

Πάμε τώρα στο δια ταύτα: Το " 24ο Ευαγγέλιο", σε ανύποπτο χρόνο, είχε γράψει πως στην αναζήτηση του ιδανικού σέντερ φορ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κάποια στιγμή θα ζητήσουν και την βοήθεια του Ζόρζε Μέντες. Του "χρυσοδάκτυλου" Πορτογάλου agent, που το καλοκαίρι έφερε Σα, Μιράντα, Ποντένσε, Χασάν στον Ολυμπιακό, ενώ πήγε Καρβάλιο, Γκονσάλβες και Τζιλ Ντίας στη Φόρεστ...

Γιατί ξαναθυμηθήκαμε τον Μέντες στην υπόθεση του νέου φορ του Ολυμπιακού; Λόγω του Κάρλος Βινίσιους, του φουνταριστού της Ριο Άβε, στην οποία αγωνίζεται δανεικός από την Νάπολι. Ο 23χρονος πανύψηλός (1,90) Βραζιλιάνος, με τα συνολικά 13 γκολ (τα 7 στο πρωτάθλημα) σε 15 ματς, είναι ένα πρότζεκτ που φέρνει την υπογραφή Μέντες!

Η Ρίο Άβε, όπως άλλωστε και η Μπράγκα, είναι από τις μικρομεσαίες πορτογαλικές ομάδες που ο Μέντες κάνει... πάρτι. Για παράδειγμα, ο Αιγύπτιος πελάτης του, ο Αχμέντ Χασάν, πουλήθηκε από την Ρίο Αβε στην Μπράγκα και το καλοκαίρι τον έφερε δανεικό στον Ολυμπιακό. Περίπου την ίδια εποχή δηλαδή, που έκλεινε και τον δανεισμό του Βινίσιους από την Νάπολι στην Ρίο Άβε.

Κατά συνέπεια, αν ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα μεγάλα εμπόδια που υπάρχουν για να έρθει ο Βινίσιους στον Πειραιά, είναι μόνο ο Μέντες. Γιατί εκτός από την συμφωνία με τους "παρτενοπέι" για την αγορά του 60% των "δικαιωμάτων" του Βραζιλιάνου θα πρέπει να συναινέσει και η Ρίο Άβε, που έχει συμβόλαιο μαζί του ως το καλοκαίρι. Όλα αυτά, σε συνάρτηση, βέβαια, και με το μέλλον του πελάτη του Μέντες, του Χασάν, στους "ερυθρόλευκους". Ας το κρατήσουμε αυτό...

Στο δια ταύτα: σε τρεις υποθέσεις επιθετικών που απασχολούν τον Ολυμπιακό σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, εμπλέκεται ο Ζόρζε Μέντες. Του Νέλσον Ολιβέιρα της Νόριτς, του Λέο Μπονατίνι της Γούλβς και του Κάρλος Βινίσιους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ