24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Φερέιρα θέλει για τον ΠΑΟΚ τον Εντουάρντο που έχει γραφτεί για Ολυμπιακό

Ο Φερέιρα θέλει για τον ΠΑΟΚ τον Εντουάρντο που έχει γραφτεί για Ολυμπιακό

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει από Πορτογαλία την τελευταία πληροφορία για τον εξτρέμ-αρχηγό της Μπράγκα, Γουίλσον Εντουάρντο, που μένει ελεύθερος και φέρεται να έχει μιλήσει με τον πρώην προπονητή του και νυν του ΠΑΟΚ. Το κασέ του, οι άλλες επιλογές και παρασκήνιο.

Γουίλσον Mπρούνο Ναβάλ Κόστα Εντουάρντο... Εξτρεμ απο την Ανγκόλα, με πορτογαλική υπηκοότητα, το Νο 7 και αρχηγός της Μπράγκα...

Με χρηματιστηριακή αξία 4 εκατ. ευρώ εν μέσω Covid-19, το γεγονός πως μένει ελεύθερος τον Ιούλιο (τον μήνα που θα κλείσει και τα 30 του χρόνια), είναι φυσιολογικό στο πολύ περίεργο αυτο μεταγραφικό καλοκαίρι, να του προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ...πέραση στο παζάρι! Μιλάμε άλλωστε για πορτογαλικό προϊόν και ειδικότερα σε μια θέση που έχουν βγάλει παγκόσμια φήμη οι συμπατριώτες των Μουρίνιο, Σάντος, Ρονάλντο και... Μέντες.

Στο ευρύ ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό ο Γουίλσον Εντουάρντο έγινε περισσότερο γνωστός τον τελευταίο μήνα, κυρίως απο τα πορτογαλικά δημοσιεύματα και τις ελληνικές αναπαραγωγές (και όχι μόνο) πως αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια πως αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς...

Mόνο που απο οτι φαίνεται ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του απο την Ελλάδα για τον Γουίλσον Εντουάρντο. Τι έμαθε, λοιπόν, το 24ο Ευαγγέλιο...τυχαία, ψάχνοντας στην πορτογαλική πιάτσα agents; Πως ο Άμπελ Φερέιρα (παρεμπιπτόντως έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Σα Πίντο), θέλει να φέρει στην χώρα μας τον πρώην παίκτη του στην Μπράγκα, για λογαριασμό όμως, του ΠΑΟΚ!!

Εφόσον ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν στην Πορτογαλία, ο κόουτς του "δικεφάλου" έχει μιλήσει (τουλάχιστον δυο φορές) με τον Γουίλσον Εντουαρντο. Φέρεται να του ζήτησε να περιμένει τον ΠΑΟΚ, απο την στιγμή που ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την τρεχουσα σεζον και το lock down.

Ο Φερέιρα θέλει για τον ΠΑΟΚ τον Εντουάρντο που έχει γραφτεί για Ολυμπιακό
AP PHOTO/PAULO DUARTE

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, σύμφωνα με όσα απο την Τούμπα διέρρευσαν, ο Αμπελ Φερέϊρα (σε συνεργασία με τον Γιώργη Σαββίδη) θα έχει το ελεύθερο να κτίσει τον νέο ΠΑΟΚ με τα δικά του υλικά (κοινώς θα του δοθεί το κουμάντο).

Κάτι που ενδεχομένως να το μετέφερε και στον κάπτεν της Μπράγκα, ο οποίος μαζί του έκανε την πλέον παραγωγική σεζόν(2018-19) της καριέρας του με 16 γκολ και 6 ασίστ, σε συνολικά 42 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Μια ακόμη σημαντική λεποτμέρεια είναι πως με προπονητή τον Άμπελ Φερέιρα ο Γουίλσον Εντουάρντο αγωνιζόταν κυριως δεξιός εξτρεμ και όχι αριστερά, όπως δηλαδή συνέβαινε στην τρέχουσα σεζόν και μέχρι την διακοπή (25 ματς-8γκολ-1 ασίστ).

Στην πορτογαλική πιάτσα, εκεί δηλαδή που κυκλοφόρησε το προσωπικό ενδιαφέρον του Αμπελ Φερέιρα για τον Γουίλσον Εντουάρντο, θεωρούν πολύ πιθανό το εν λόγω προξενιό να μετατραπεί σε "γαμο" αν ο ΠΑΟΚ που έχει τα θέματα του με το... ffp, κάνει με τον Λημνιό μια περήφανη πώληση ή βγάλει απο πάνω του το υψηλό συμβόλαιο του Ελ Καντουρί...

Ο Γουίλσον Εντουάρντο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ψάχνει για ένα 3ετές συμβόλαιο με μινιμουμ καθαρές αποδοχές 700 χιλιάρικα. Για αυτο άλλωστε τον λόγο προτείνεται και στην Σαουδική Αραβία, όπου αν επιλέξει τελικά θα πάει για τα... λεφτά.

Στην Πορτογαλία λένε πως τον θέλει η Σπόρτινγκ (απο εκεί πήγε το 2015 στην Μπράγκα), στην Τουρκία η Μπεσίκτας και στην Ρωσία η Λοκομοτίβ. Και μια λεπτομέρεια : ο Γουίλσον Εντουάρντο είναι ομόσταβλος του Πορτογάλου στόπερ Αντρέ Πίντο, που επί Φερέιρα είχε έρθει στον Παναθηναϊκό...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ